Babka piernikowa.

Babka piernikowa.

Babka piernikowa.

  Miękka i wilgotna babka, pachnąca świętami. Spokojnie możecie ją upiec  zamiast piernika. Przygotowanie nie zajmie Wam wiele czasu, a efekt zachwyci.  Moja babka oblana jest białą czekoladą, ale możecie zamienić ją na czekoladę  gorzką, lub mleczną. Zamiast czekolady, można polać babkę lukrem, lub najprościej,  posypać cukrem pudrem. Gwarantuję, że w każdej wersji będzie pyszna :)  Składniki: 250 g. masła, lub margaryny 1 niepełna szklanka cukru 4 jajka szczypta soli 1 łyżka miod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Agusiowe smakołyki

Warto przeczytać

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję