Biszkopt orzechowy

Biszkopt orzechowy

Biszkopt orzechowy Obdzielić białka od żółtek. Białka delikatnie ubić, wsypać cukier i dalej ubijać, na sztywną pianę, następnie dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać, aż masa będzie gęsta. Do miski wsypać mielone orzechy laskowe, mąkę pszenną, bułkę tartą, kaszę mannę, proszek do pieczenia i ze sobą wymieszać. Powstałą mieszankę dodawać po trochy do masy jajecznej i delikatnie mieszać najlepiej szpatułką. Masę wylać do tortownicy (26 cm) z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego pieka...

Czytaj dalej na blogu ememe kitchen

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.