Przepis na : śniadanie
Najlepszy w smaku i konsystencji pasztet warzywny jaki upiekłam 😉. Jest w nim słodka dynia, kasza jaglana, prażone słone pistacje, doprawiony rozmarynem, chili i szczyptą cynamonu. Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy liść laurowy 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1/4 sztuki dyni ( u mnie hokkaido) 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek biała cebula sól mały słoiczek koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka rozmarynu 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 papryczki chili 50 - 100 g solonych p...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...