tarta z kurczakiem - 4693 przepisów (strona:204/313)

Kotlet z indyka po zbójnicku 176

zrobić kotlety schabowe czy fileta z kurczaka. Składniki: 1 kg fileta z indyka 3 jajka 4 ząbki czosnku 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki ketchupu pikantnego 1 łyżka musztardy 1 łyżka majonezu Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku   2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych do obtoczenia 1 szklanka bułki tartej do obtoczenia Olej do smażenia Przygotowanie

Wanilia i Kardamon
Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką i boczniakami 191

kurczakiem Składniki: Szklanka pęczaku 4 udka kurczaka bez kości Szklanka groszku Szklanka zielonej fasolki 250 g boczniaków lub pieczarek Szklanka białego wina (najlepiej kwiatowego, np. Rieslinga) 1 szalotka lub mała, drobno posiekana cebula 1 drobno posiekany ząbek czosnku Liść laurowy 1 łyżeczka tymianku 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 1/2 szklanki tartego parmezanu Sól i pieprz do smaku Przygotowanie

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką i boczniakami 183

tydzień! Składniki: Szklanka pęczaku 4 udka kurczaka bez kości Szklanka groszku Szklanka zielonej fasolki 250 g boczniaków lub pieczarek Szklanka białego wina (najlepiej kwiatowego, np. Rieslinga) 1 szalotka lub mała, drobno posiekana cebula 1 drobno posiekany ząbek czosnku Liść laurowy 1 łyżeczka tymianku 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 1/2 szklanki tartego parmezanu Sól i pieprz do smaku Przygotowanie

Niedzielny kucharz
Kotlety mielone z indyka 194

przepadam za mielonymi z kurczaka, ale ostatnio nabyłam indyka i pomyślałam, żeby trochę pokombinować z tym mięsem i wyszły mi pyszne kotlety mielone z indyka. Polecam! Składniki ( 4 porcje): 500 g mielonego mięsa indyka 1 mała czerstwa bułka (np. kajzerka); jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie można użyć jeszcze bułki tartej 1 cebula 2 łyżki posiekanego koperku 1 jajko mąka

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Roladki z kurczaka 261

lubi spieczonej na kurczaku skórki? Składniki: 8-10 skórek kurczęcych ( są one zrywane z piersi kurczęcych) 1/2 kg mięsa mielonego drobiowego :kurczęce ,indycze 1/2 szczypiorku pokrojonego drobno. sól, pieprz do smaku trochę tymianku i majeranku 2 jajka słodka papryka 1/2 średniej cebuli starkowanej 3 ząbki czosnku kilka łyżek  tartego zóltego sera wedle uznania boczek - ale nie koniecznie

Viola cooks with passion
Boczniaki w zatarowej panierce i "Idealne matki" 184

głębokim talerzu. Na talerzyk wysypać bułkę tartę i dodać zatar (na 3 łyżki bułki czubata łyżeczka zataru). Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Boczniaki obtaczać najpierw w jajku, a potem panierować w bułce z zatarem. Smażyć na brązowy kolor po obu stronach po dwa razy. Podawać np. z pomidorami i cebulą. ----- Podobne: Kurczak amarantusowo-zatarowy Bezglutenowe krokiety z zatarem Boczniaki

Weekendy w domu i ogrodzie
Roladki z pomidorem i fasolką 282

Szybkie i smaczne Składniki 1/2 kg schabu suszone pomidory 2 garście fasolki szparagowej 2 plasterki sera żółtego ostry sos do panierowania: jajko sól, pieprz bułka tarta

czarrna od kuchni
Kurczak z brukselką w sosie serowym 300

minut, aż się zarumienią. Pierś z kurczaka umyć i pokroić na grubą kostkę. Podsmażyć krótko na odrobinie oleju, a następnie dodać do niego pieczarki z cebulą, brukselkę i posiekaną pietruszkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem i delikatnie przemieszać. Smażyć na małym ogniu około 5 minut. Zalać całość letnim bulionem, dosypać tarty żółty ser i łyżkę mąki (najlepiej

Świat Domowej Kuchni
Sznycle z kurczaka. 409

wypróbowania! Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 100 g panierki jajko sól, pieprz 50 ml oleju Przygotowanie:  Piersie przekrawamy na połowę, aby powstał nam motylek. Układamy między dwiema warstwami foli spożywczej i odbijamy tłuczkiem do mięsa na cienki płat.  Piersie solimy i pieprzymy z obu stron. Rozmącamy jajko, a do bułki tartej dodajemy sól. Zanurzamy pierś w jajko

Kuchnia Łukasza
Menu na tydzień: Podróż dookoła świata za 140 zł 138

cztery dania zrobiliśmy w jeden sobotni wieczór, bez specjalnego wysiłku. Część obiadów zaraz po wystudzeniu zapakowaliśmy do woreczków strunowych i wstawiliśmy do zamrażalnika. Świetnie mrożą się gniocchi, gyros i kurczak three cup. Zamroziliśmy wszystkie obiady od wtorku w górę. Trzymamy się zasady, żeby nie trzymać w lodówce ugotowanych dań dłużej niż trzy dni. Trochę może przesadnie, gdyż, co do zasady(...)żywności (tu znajdziecie poradnik jak mrozić jedzenie ). Tyle wstępu, zapraszamy do zapoznania się z menu na ten tydzień: Poniedziałek: Tortilla z pieczonymi paprykami i szparagami Omlet na bogato, bardziej tarta niż tortilla, od początku pieczona w piekarniku, a nie na patelni. Mega sycące danie, bogate w warzywa, przyciągające oko i łatwe do zrobienia. Hiszpański klasyk w nieco inny

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Podróż dookoła świata za 140 zł 105

cztery dania zrobiliśmy w jeden sobotni wieczór, bez specjalnego wysiłku. Część obiadów zaraz po wystudzeniu zapakowaliśmy do woreczków strunowych i wstawiliśmy do zamrażalnika. Świetnie mrożą się gniocchi, gyros i kurczak three cup. Zamroziliśmy wszystkie obiady od wtorku w górę. Trzymamy się zasady, żeby nie trzymać w lodówce ugotowanych dań dłużej niż trzy dni. Trochę może przesadnie, gdyż, co do zasady(...)żywności (tu znajdziecie poradnik jak mrozić jedzenie ). Tyle wstępu, zapraszamy do zapoznania się z menu na ten tydzień: Poniedziałek: Tortilla z pieczonymi paprykami i szparagami Omlet na bogato, bardziej tarta niż tortilla, od początku pieczona w piekarniku, a nie na patelni. Mega sycące danie, bogate w warzywa, przyciągające oko i łatwe do zrobienia. Hiszpański klasyk w nieco innym

Niedzielny kucharz
Kartacze z mięsem drobiowym – tanie danie na sycący obiad 81

około 9 sztuk): około 1 kg surowych ziemniaków 500 g ugotowanych ziemniaków 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 4 podudzia z kurczaka (około 450 g) 1 duża cebula łyżka masła sól, pieprz   Okrasa: boczek, cebula   Przygotowanie Udka z kurczaka wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Udka wyjmujemy z wody i odstawiamy(...)maśle na złoty kolor. Mięso z kurczaka mielimy razem z cebulą w maszynce do mięsa na drobnych oczkach. Do masy dodajemy sól i pieprz. Mieszamy. Jeśli mięso wydaje się zbyt suche, można dodać 2-3 łyżki zimnej wody. Ugotowane do miękkości w osolonej wodzie ziemniaki przeciskamy przez praskę. Surowe ziemniaki obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Następnie dokładnie

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety po parysku 187

obtaczamy ich w bułce tartej, a tylko w mące i jajku. Dzięki temu  są delikatniejsze. Jest to fajna alternatywa dla tradycyjnego kotleta. Panierkę możecie  urozmaicić, dodając do jajek ulubione zioła. Jeśli jeszcze nie robiliście kotletów  w ten sposób, to spróbujcie koniecznie. Są naprawdę smaczne. Polecam :) Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 jajka 2-3 łyżki

Agusiowe smakołyki
Danie dnia: Zupa toskańska z soczewicą i fasolą 131

jest też znacznie mniej zmywania. Jednogarnkowa zupa toskańska jest prosta, bardzo aromatyczna i sycąca. Podstawę, co dość nietypowe stanowi mielone mięso. Możecie użyć dowolnego mięsa: indyka, wołowinę, a nawet kurczaka. Możecie też z niego zrezygnować i dodać zamiast niego więcej fasoli, albo soczewicy – to zupa toskańska w wersji wegetariańskiej. A propos soczewicy – to warzywo, które pęcznieje i wchłania(...)Minimalistbaker.com Składniki: 250 g mielonego indyka (kurczaka lub wołowiny) 1 mała cebula biała lub czerwona 3 ząbki czosnku 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 puszka pomidorów w zalewie 1 puszka fasoli ½ szklanki soczewicy 2 garści jarmużu 1 łyżeczka oregano świeżego lub suszonego 1 łyżeczka bazylii świeżej lub suszonej 2 łyżki oleju 2 łyżki tartego parmezanu 2 łyżki świeżej siekanej natki

Niedzielny kucharz