pierś kurczaka marynowana w maślance Śledzie z pesto Ryba w sosie koperkowym Coleslaw z rzodkiewką Wrapy z kurczakiem i jarmużem Oszczędna babka na oleju Puree z brokuła – super zdrowe! Jak odświeżyć sałatę – sposób na zwiędłą sałatę Koktajl z kiełkami groszku zielonego Pasta kanapkowa awokado z jajkiem Jajka faszerowane awokado Pomysł na szpinak – przepisy Kotlety jaglane z czosnkiem niedźwiedzim Tarta
Dorota Smakujesmażę ok. 5 minut, mieszam. Dodaję posiekane piersi kurczaka, przyprawiam, smażę do gotowości mięsa (przykrywam pokrywką lub nie, od czasu do czasu mieszam, by równomiernie przesmażyć mięso). Wlewam jogurt grecki, wrzucam kukurydzę, mieszam, jeszcze chwilę smażę. Danie podaję z makaronem, dekoruję natką. Taki obiad na talerzu można posypać także tartym serem. SMACZNEGO
Zasmakuj Kuchnikotlety rybne – kotlet quinoa – kotlety mielone z kurczaka – kotlety ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej KOTLETY Z KALAFIORA PRZYGOTOWANIE: 60 minut Ilość porcji: 7-10 kotletów SKŁADNIKI: – 1 kalafior o wadze 1,5 do 1,8 kg – 2 jajka rozmiar L – 4-6 łyżek bułki tartej + dodatkowa do obtoczenia kotlecików – 1 ząbek czosnku
nietylkopasta.plkrokietów około ½ kg mięso z małego i gotowanego kurczaka 200 g brązowych pieczarek 1 duża cebula 4 łyżki pokrojonej natki pietruszki 100 g świeżego szpinaku 50 g masła do smażenia + 50 g do smażenia krokietów 1 łyżeczka czarnego pieprzu ½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu sól do smaku 2 jajka + 50 g tartej bułki do panierki Mięso rozdrobnij w malakserze i przełóż
codojedzeniasałatka cezar z kurczakiem – sałatka z grillowanym łososiem – łosoś z sosem whisky – makaron ze szpinakiem i łososiem mousaka Ilość porcji: 4-5 Przygotowanie: 2 h Składniki: – 1 kg bakłażanów – 800 g ziemniaków – 80 ml oliwy z oliwek – 1 łyżeczka suszonego tymianku – sól, pieprz – bułka tarta Mięso
nietylkopasta.plprzez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, papryką i ziołami. Mieszamy, chwilę jeszcze dusimy, po czym powoli dodajemy śmietanę ciągle mieszając. Nadal chwile dusimy na małym ogniu. Na samym końcu do sosu dorzucamy pokrojony drobno koperek. Wykładamy na talerz w dowolnej kolejności. Opcjonalnie można posypać odrobinę żółtym tartym serem. Smacznego
Justa próbuje gotowaćmnie dziś żółty ser. SKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka dojrzały pomidor pokrojony w plastry cebulka pokrojona w krążki twardy starty ser (u mnie parmezan), ale zwykły da grubszą pierzynkę, świeżo i drobno pokrojony tymianek i rozmaryn (po 4 gałązki ) 2-3 łyżki oliwy z oliwek 1-2 jajka bułka tarta masło klarowane do smażenia przyprawy: sól, pieprz, vegeta
Kuchnia Beatymięsa mielonego (u mnie z kurczaka) sporą bułkę namoczoną wcześniej w wodzie 100 g koncentratu pomidorowego 1 cebulę pokrojoną w małą kostkę 1 paprykę pokrojoną tak jak cebulkę 1 jajko przyprawy: pieprz, sól, słodką mielona paprykę, granulowany czosnek, majeranek, bazylię, oregano (lub dowolne, ulubione zioła) bułkę tartą olej do smażenia Cebulkę podsmażamy aż zmięknie i trochę się przyrumieni
Ratunku obiadprzez 7-8 minut, co jakiś czas sos mieszając. Przekładamy zawartość patelni do formy do zapiekania, równomiernie rozkładamy na sosie podgotowane różyczki kalafiora. Lekko posypujemy je z wierzchu tartą bułką i całość wstawiamy do pieca. Pieczemy w 180⁰C na środkowej półce przez 15 minut. Wysuwamy blachę do pieczenia, kalafiora posypujemy pokruszonym serem feta. Przestawiamy formę poziom(...)idealnie wchłoną sos z talerza – wtedy z tej ilości składników otrzymacie dwie porcje. Tak naszykowany kalafior będzie też dobrym dodatkiem do smażonej lub pieczonej białej ryby albo piersi z kurczaka. SKŁADNIKI 2 porcje jako danie główne 800-900g kalafiora 1 puszka (400g) pomidorów bez skórki, w paście pomidorowej 100ml bulionu lub rosołu jarzynowego albo drobiowego 100g greckiej fety
Karo in the Kitchenkaszą czy ziemniakami. Polecam również przepis na kurczaka w sosie śmietanowo – porowym! ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na pulpety w sosie porowym: 500 g mięsa mielonego (u mnie z szynki wieprzowej) 1 jajko 1 kajzerka 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki papryki słodkiej bułka tarta do obtoczenia klopsów 1 duży
Gotuj z PrezesemMasę mięsną starannie wyrabiamy z jajkiem i bułą namoczoną w mleku. Można dodać odrobinę śmietany lub majonezu. Z masy mięsnej formujemy zgrabne kotleciki i panierujemy w bułce tartej (u mnie mieszanka tartej bułki z panierką Panko). Ile smażyć kotlety mielone z indyka . Kotlety z indyka smażymy nieco krócej niż klasyczne mielone, mięso(...)mielonego, uformować zgrabne kotleciki i panierować w bułce tartej. Gotowe kotleciki smażyć na średnio gorącym tłuszczu po kilka minut z każdej strony. Kotlety przykryć i odstawić na kilka minut, aby soki w mięsie równomiernie się rozłożyły. Miłego gotowania! Inne przepisy na kotlety, które mogą Ci się spodobać: Kotlety siekane z kurczaka>>> Najlepszy kotlet schabowy
Moja Książka Kucharskadodatek do mielonych, roladek z kurczaka, udek z kurczaka, pieczonej karkówki, pieczonej szynki i wielu innych dań mięsnych. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Surówka Składniki na surówkę z kalarepy. 30 dkg jabłka (2 duże) 25 dkg kalarepy (obrana 1 duża sztuka) 1 duża cebula zielona 1 łyżeczka tartego chrzanu ze słoiczka 5 dużych
MeCooks