niezwykle pyszne. To mieszanka makaronu ryżowego, kiełków, prażonych orzeszków, soli, ziół, sosu słodko kwaśnego i kurczaka lub wołowiny. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi życzę Ci smacznego. 👥 – 2-3-4 ⏰ – 30-45 minut 🇻🇳 – Wietnam Oczywiście potrzebujemy kilku składników Uda z kurczaka oczywiście karmionego kukurydzą i wolno uciekającego – 2-3 sztuki Imbir – 5 cm Szczypiorek(...)pozwól mu przestygnąć i obierz. Odrzucając kości i skóry, podziel na mniejsze kawałki. Po drugie makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. W międzyczasie pokrój sałatę i posiekaj zioła. Po trzecie ugnieć w moździerzu czosnek, chili, cukier i odrobinę soli. Przełóż pastę do miseczki, dodaj sos rybny, pastę z tamaryndowca, sok z limonki i bardzo dobrze wymieszaj. W międzyczasie jeszcze 😉 zagotuj
RafalCookUwielbiam takie potrawy, gdzie mogę dodać co mi wpadnie pod rękę, miało być bez soczewicy i bez kaszy. No właśnie miało być. Czasami fantazja kulinarna mnie
pieprzny smaczekgęstej śmietany 18% łyżeczka cukru pudru łyżeczka soli SKŁADNIKI NA FARSZ: 1 mała czerwona papryka 150 g dobrej wędliny lub kiełbasy 2 ząbki czosnku 1 nieduża cukinia 140 g tartego żółtego sera 2 nieduże pomidory 1 średnia cebula 4 łyżki oliwy sól, pieprz, oregano, słodka i ostra papryka kilka porwanych na mniejsze kawałki listków świeżej bazylii Dodatkowo potrzebujesz(...)duże pierogi calzone oraz 2 mniejsze. Do farszu możecie dodać kilka pieczarek, a zamiast sera żółtego drobno posiekaną mozzarellę. Zamiast wędliny można dodać posiekaną drobno kiełbasę, kawałki piersi kurczaka lub parówki. Można także zrezygnować z dodatku mięsa. Calzone przez pieczeniem można posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem lub makiem. Jeśli zostanie Wam farszu możecie podać go z makaronem lub ryżem
Zasmakuj Kuchnikurczakiem i warzywami. Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu. Polecam na niecodzienny obiad :) SKŁADNIKI : 3-4 młode cukinie 1 woreczek dowolnej kaszy ( u mnie smakowa z suszonymi pomidorami ) 1 pierś z kurczaka sól, czosnek suszony, słodka papryka do smaku 3-4 duże pieczarki 1 duża cebula tymianek, pieprz tylko do smaku dowolna przyprawa do kurczaka(...)PRZYGOTOWANIE : Umyte, młode cukinie przecinamy wzdłuż, środek należy wydrążyć. Kaszę wcześniej należy ugotować. Pieczarki, cebulę, pierś z kurczaka i środki z cukini kroimy w kostkę. Na patelni na oleju podsmażamy przyprawioną pierś z kurczaka, następnie dodajemy całe warzywa i gotujemy do miękkości. Wszystko przyprawiamy do smaku, następnie dodajemy kaszę i podsmażając mieszamy. Farsz zdejmujemy z ognia
Kulinarne Fantazje Marioliłazankami Tajska Zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym (Tom Kha Gai) Sos grzybowy – najlepszy Zapiekanka z grzybami, pęczakiem i jarmużem Risotto z grzybami Pilaw z grzybami Kaszotto z grzybami Karkówka z grzybami Wieprzowina w grzybowym sosie Bitki z grzybami Grzyby leśne duszone z cebulą Grzyby duszone w śmietanie Galette z grzybami Tarta z kurkami Tarta
Dorota Smakujeszpinaku baby 2-3 ząbki czosnku 2 kulki (250 g) mozzarelli, można zamienić na mozzarellę tartą lub inny ser 8 suszonych pomidorów 2 jajka 4 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 2 łyżki posiekanych listków bazylii i/lub natki pietruszki sól, pieprz oliwa Monini GranFruttato do smażenia Przygotowanie kotletów ryżowych: Ryż(...)suszone pomidory, pokrojoną w drobną kostkę mozzarellę (lub starty ser), jajka oraz bułkę tartą. Dodaj posiekane zioła, sól, pieprz. Dobrze wymieszaj, a następnie wygnieć masę w dłoniach. Dzięki temu kotlety nie będą się rozpadać. Uformuj nieduże okrągłe kotlety. Obtaczaj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor. Odsącz
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki: Na kotlety: podwójna pierś z kurczaka (około 450 g) 1 mniejsza cebula 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 1/3 łyżeczki ostrej czerwonej papryki (można pominąć) sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka musztardy Panierka do kotletów: około 0,5 szklanki mąki pszennej TOTA 1 szklanka płatków kukurydzianych 0,5 szklanki bułki tartej 2 jajka pieprz i sól
Słodkie okruszkisoli i cukru Dodatki: filet z kurczaka pokrojony w kostkę lub drobne paseczki, zamarynowany w przyprawie kebab-gyros, usmażony kilkanaście pieczarek, lekko przesmażonych (ważne by nie puściły wody, więc albo smażymy do odparowania, albo tylko chwilę podsmażamy, zanim puszczą wodę) papryka, pokrojona w kostkę cebula, pokrojona w piórka 1/2 puszki kukurydzy op. tartej mozzarelli Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy
Smaki Na Talerzuoliwy, dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka, przesmażamy do miękkości, doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cukinię ( by była al dente ). Do prawie ugotowanego ryżu dodajemy mięso i podsmażoną cukinię, wszystko razem mieszamy,, zdejmujemy z ognia i dodajemy łyżkę masła , dokładnie mieszamy. Podajemy gorące posypane świeżo tartym parmezanem i natką pietruszki. Smacznego
Ostra na Słodkopieczarek 300g mielonej piersi z kurczaka 1/2 dużej papryki czerwonej świeżej 1/2 dużej papryki zielonej 1/2 łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 płaska łyżeczka suszonej lub świeżej bazylii Dodatkowo: 1 łyżka oleju+ 1 łyżeczka soli do gotowania makaronu 12 płatów papieru ryżowego 1 małe jajko 3 łyżki mąki 6 łyżek bułki tartej olej do smażenia Sos pieczarkowy
Kuchnia w czekoladzieczasie przygotowujemy farsz. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, tak samo postępujemy z paprykami i cebulką. Przyprawiamy, mieszamy i odstawiamy na chwilkę. Osuszonego bakłażana oprószamy lekko solą i ulubionymi przyprawami, faszerujemy, na wierzch kładziemy plastry pomidora i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180* na 30 minut, 5 minut przed końcem pieczenia posypać tartym serem :) Jeżeli chcesz zrobić frytki
Zdrowie na języku :Pkurczakiem i truskawkami oraz pomidorami i serem – owocowo-warzywne danie, które ma w sobie wszystkie zapachy i smaki wczesnego lata. Lekka a zarazem treściwa, delikatna, ale z charakterem. Zobacz przepis Wytrawne quiche z truskawkami Tajemniczym składnikiem quiche z truskawkami jest wódka dodana do ciasta, która nadaje mu kruchości i chrupkości. Zobacz przepis Super prosta tarta truskawkowa z patelni
Niedzielny kucharzkurczakiem i truskawkami oraz pomidorami i serem – owocowo-warzywne danie, które ma w sobie wszystkie zapachy i smaki wczesnego lata. Lekka a zarazem treściwa, delikatna, ale z charakterem. Zobacz przepis Wytrawne quiche z truskawkami Tajemniczym składnikiem quiche z truskawkami jest wódka dodana do ciasta, która nadaje mu kruchości i chrupkości. Zobacz przepis Super prosta tarta truskawkowa z patelni
Niedzielny kucharzmusimy robić ich w domu J Aromatyczny i nieco pikantny kurczak, zielona pasta z awokado i czosnku, ulubione warzywa i sos worcestershire. Całość komponuje się rewelacyjnie i smakuje obłędnie. Polecam. Składniki: 8 świeżych placków tacos 1 podwójny filet z kurczaka 3 łyżki oleju z awokado 2 pomidory 1 czerwona cebula ½ puszki kukurydzy Szczypior z dymki Sól(...)limonki Sól morska do smaku Sos worcesterhire: 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka sosu worcestershire 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny 3 łyżki tartego parmezanu Świeżo mielony pieprz do smaku Sól himalajska do smaku Przygotowanie: Mięso umyć pokroić na małe paseczki, włożyć do miski, skropić olejem z awokado, posypać szczyptą soli, chili, słodkiej
Wanilia i KardamonMoja sałatka jest z grillowanym kurczakiem (wybieraj kurczaka bez chowu na antybiotykach i najlepiej z wolnego wybiegu, ekologiczne) z młodą botwinką, rzodkiewką, ogórkiem i innymi dobrociami. Udało mi się stworzyć bardzo dobrze zbilansowaną sałatkę, która jest przepyszna! Polecam każdemu, sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na kolacje. SKŁADNIKI: - 2 porcje posiekanego grillowanego kurczaka (lub pieczonego) - dwie garście ciecierzycy konserwowej(...)posiekaj na centymetrowe wstążki. Kurczaka potnij na cienkie plasterki. Całość wymieszaj ze sobą, dodaj dresing w postaci oliwy, soku z cytryny i odrobiny wody. Sałatkę oprósz parmezanem. Polecam również: - Pyszne risotto z warzywami i szparagami grillowanymi w szynce parmeńskiej - Skąd czerpać energię na wiosnę po zimie? - Jak przygotować domowe zielone pesto? - Orkiszowa tarta ze szparagami i boczkiem
SMYKWKUCHNI