tarta z kurczakiem - 4693 przepisów (strona:202/313)

Naleśniki gyros zapiekane z serem 100

Naleśniki gyros to pyszne naleśniki wypełnione kurczakiem w gyrosie z dodatkiem warzyw i ciągnącego się sera. Doskonałe danie dla miłośników tego typu potraw. Bardzo sycące i pożywne, świetne na obiad, kolację czy spotkanie ze znajomymi. Polecam :) Składniki ( na ok. 10 - 11 sztuk )  Naleśniki  - 2 i 1/2 szklanki mąki - 2 szklanki mleka - 1 szklanka wody - 1 jajko - szczypta soli(...)układam garść kapusty, na kapustę dwie łyżki kurczaka z papryką, na kurczaka kilka kosteczek pomidora, łyżeczkę kukurydzy i garść sera. Boki naleśnika składam do środka, górę i dół tak samo na kształt prostokąta. Tak przygotowane naleśniki przekładam ( łączeniem do dołu ) do uprzednio wysmarowanych olejem naczyń do zapiekania. Naleśniki z wierzchu posypuję tartym serem i mieloną papryczką chili. Przekładam

Kuchnia z widokiem na ogród
Meksykańskie kotleciki drobiowe 1182

ulubioną surówką.     Składniki: 2 filety z kurczaka Marynata: 1 jajko 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1/4 szklanki mąki Przyprawy: 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki chilli w proszku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1/2 łyżeczki suszonego oregano Dodatkowo: 1 szklanka bułki tartej 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka ziaren sezamu(...)konsystencji *** *** Rozbite mięso przekładamy do marynaty, delikatnie mieszamy i odstawiamy na kilka jedną godzin (można także włożyć do lodówki nawet na całą noc) *** *** Po tym czasie przygotowujemy panierkę: bułkę tartą mieszamy z papryką, posiekaną pietruszką oraz sezamem *** *** Kotlety wyjmujemy z marynaty i obtaczamy z dwóch stron w panierce *** *** Smażymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor

Blog z Apetytem
Filet z kurczaka zapiekany z marchewką i porem 134

wymieszać pół na pół z majonezem) pikantna przyprawa do kurczaka (lub ulubione inne przyprawy) Mięso dzielimy na porcje tak o grubości 1 cm. Grubsze części rozbijamy delikatnie tłuczkiem,tak aby wyszły nam zgrabne sznycelki.Zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki na minimum godzinkę. (najlepiej jest to zrobić dzień wcześniej) Marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach ,pora kroimy w cienkie półplasterki

Andzia Pichci
Kotleciki z piersi kurczaka w chrupiącej panierce z płatków gryczanych 130

płatków nie nasiąka tłuszczem - tak jak ta z bułki tartej i jest przyjemnie chrupiąca. Jeśli obawiacie się, że w Waszym domu nie przejdzie taka zdrowsza wersja kotletów to polecam ich podania z domowymi frytkami, najlepiej z piekarnika. Moja rodzina uwielbia je z mnóstwem warzyw. Polecam! 2 pojedyncze piersi z kurczaka (około 500g) 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 łyżeczki papryki

Di gotuje
Kotlety de volaille faszerowane serem i suszonymi pomidorami 152

duże de volaille) 1 podwójna pierś z kurczaka 4 suszone pomidory 4 plastry żółtego sera marynata + przyprawy , którymi jeszcze dodatkowo możecie przed smażeniem posypać mięso: sól, pieprz, majeranek, ostra papryka, vegeta natur, świeżo mielona kolendra 2 mniejsze ząbki czosnku, sok z połowy cytryny 1 – 2 jajka bułka tarta – „na oko” jako panierka masło klarowane

Zasmakuj Kuchni
Rolada z cukinią, fetą i suszonymi pomidorami 179

indyka 800 g lub 2 większe piersi kurczaka 100 g szynki parmeńskiej 3 łyżki oleju ze słoika z suszonymi pomidorami Dodatkowo: po 1 łyżeczce oliwy i masła 1/2 cukinii 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki suszonego tymianku pół pęczka natki pietruszki 30 g sera mozzarella (żółta, tarta) 30 g tartego parmezanu 60 g sera feta

Smaki Na Talerzu
Sałatka warstwowa „Gyros „ 147

dowolnej kolejności : kapustę pekińską , kukurydzę , cebulę , paprykę , ogórka , kurczaka , polewamy mieszanką majonezu z jogurtem i wyciśniętym czosnkiem , doprawioną pieprzem i solą . Skrapiamy po całości ketchupem . Czynności powtarzamy z drugą połową składników ( w tej samej kolejności ) z tą ,różnicą , że zanim polejemy sosem, ostatnią warstwę sałatki , obficie posypujemy ją tartym serem i dopiero lejemy sos ,a na samym końcu ketchup

Ogrodnik w podróży
Kotlety de volaille faszerowane serem i suszonymi pomidorami 154

duże de volaille) 1 podwójna pierś z kurczaka 4 suszone pomidory 4 plastry żółtego sera   marynata + przyprawy, którymi jeszcze dodatkowo możecie przed smażeniem posypać mięso: sól, pieprz, majeranek, ostra papryka, vegeta natur, świeżo mielona kolendra 2 mniejsze ząbki czosnku, sok z połowy cytryny   1 - 2 jajka bułka tarta - "na oko" jako panierka masło klarowane do smażenia

Zasmakuj Kuchni
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 02.09.2016r. 151

Marynata do kurczaka     Agnieszka Budyń czekoladowy z kalafiora     Marzena  Owsianka pieczona z karmelizowanymi jabłkami     Gosia Sałatka z patisonów na zimę     Ania Omlet pieczony z karmelizowanymi węgierkami, kardamonem i kwiatami lawendy Bożena  Fasolka szparagowa z parówką i pomidorkami     Magda Fasolka szparagowa z bułką tartą     Diana

Magiczne Życie Marty
Tarta na słono z suszonymi pomidorami i kurczakiem 193

godzinę. 3 .Formę należy wysmarować masłem, obsypać bułką tartą i wyłożyć ciastem. 4. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 15min z obciążeniem. Następnie zmniejszamy temperaturę do 175 stopni C i pieczemy przez 20min bez obciążenia. Składniki na farsz: - dwie mniejsze cukinie - cebula - podwójna pierś z kurczaka - dwa ząbki czosnku - 200g suszonych pomidorów w oleju

Coś z niczego
Filet z mozzarellą i zieleniną 193

znajdziecie w poprzednim poście. 3 pojedyncze filety z kurczaka Nadzienie : 1 garść świeżego szpinaku 1/3 szk posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka niedźwiedziego czosnku 1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem 150 g mozzarelli w bloku 1 łyżka majonezu pieprz kolorowy do smaku sól himalajska do smaku Dodatkowo : bułka tarta do panierowania 4 jajka ( duże ) 4 łyżki mleka olej

Ewa w kuchni
Sałatka cesarska 288

Twardy ser kozi Sól, pieprz, majeranek, bazylia Pierś z kurczaka przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Polewamy olejem.Grillujemy i kroimy w plastry. Sałatę mieszamy z mięsem, pomidorami, pokrojonymi oliwkami i cebulą. Czosnek siekamy, mieszamy z jogurtem i musztardą. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę podajemy z sosem i tartym serem

prawdziwe jedzenie
Tarta z cukinią i pomidorkami 151

Forma o średnicy około 28-30 cm) Ciasto: 200g mąki 150g masła 1 jajko 1 szczypta soli Farsz: 100g pieczonego mięsa (może być gotowana szynka czy surowa pierś z kurczaka, wg gustu) 1 cukinia (około 250-300g) 1 cebula 3-4 pomidorki cherry 1 pęczek szczypiorku 2 jajka 150ml śmietanki 18% (rzadkiej, może być słodka) 100g startej mozzarelli sól(...)oprószyć solą. Całość szybko zagnieść, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto ponownie zagnieść, wylepić nim natłuszczoną formę do tarty (zrobić wysoki brzeg) i ponownie schłodzić (około 20 minut). Następnie ciasto ponakłuwać widelcem i podpiec 10 minut w 180 stopniach (w rozgrzanym piekarniku). (Aby ciasto nie wyrosło należy okryć

Di gotuje
Dieta lekkostrawna – dla kogo? 75

parze; mięso i ryby – m.in. chuda wołowina, cielęcina, królik, kurczak, indyk oraz dorsz, pstrąg, flądra i sandacz; tłuszcze w ograniczonych ilościach – masło, słodka śmietanka, oleje roślinne podawane na zimno; warzywa – gotowane ziemniaki lub ziemniaki w formie puree, marchew, buraki, szpinak, dynia, młoda fasolka szparagowa. Surowa zielona sałata, pomidor bez skórki, tarta marchewka; napoje – woda niegazowana, kompoty z dozwolonych

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania