sól, mielony pieprz i cukier do smaku około 1/3 szklanki tartego parmezanu Przepis na pulpety w sosie pomidorowym Krok 1. Bułkę namoczyć w mleku, dodać suszone oregano, mieloną paprykę i wymieszać. Mielone mięso wraz z podsmażoną cebulką umieścić w misce. Dodać namoczoną w mleku wraz z przyprawami bułkę tartą, jajko i posiekaną natkę pietruszki, doprawić solą oraz(...)będą ugotowane. W międzyczasie kilkukrotnie potrząsnąć patelnią w celu przemieszania pulpecików. Pod koniec gotowania wsypać tarty parmezan i wymieszać. Sos spróbować i doprawić w razie potrzeby solą, mielonym pieprzem i cukrem. Gotowe pulpety w sosie pomidorowym możesz posypać tartym serem np. mozzarellą i zapiec w piekarniku, aż skórka stanie się złocisto brązowa i chrupiąca
Moja Książka Kucharskajesteście zadowoleni :) Poniżej przedstawiam Wam kilka pysznych, a zarazem prostych przepisów na dania, które przygotowałam w mojej frytkownicy beztłuszczowej. Pałki z kurczaka w marynacie z musztardy Dijon - składniki na 6 pałek z kurczaka: * 6 pałek z kurczaka * 1 łyżka musztardy Dijon * 2 łyżeczki brązowego cukru * pół łyżeczki granulowanego czosnku * pół łyżeczki ostrej mielonej papryki * 1 płaska łyżeczka soli(...)kurczaka. Miskę zakryć i odstawić do lodówki na 3-4 godziny. Pałki w kurczaka ułożyć w koszyku do zapiekania z frytkownicy beztłuszczowej. Koszyk wsunąć do urządzenia. Ustawić opcję Air Fry- czas 30 minut- temperatura 171°C. Gdy urządzenie w połowie pieczenia wyda sygnał dźwiękowy to należy mięso odwrócić na drugą stronę. Frytki z cukinii w panierce z bułki tartej
Zrób to smaczniemajonezu. Składniki były z reguły tarte na tarce a ryba rozgniatana widelcem. Sałatka Mimosa koniecznie musi być układana warstwowo, a każda warstwa oddzielona cienką warstwą majonezu. Sałatka nie miała jakiegoś konkretnego przepisu, a z racji że stała się bardzo popularna w całym Układzie Warszawskim, powstały jej niezliczone wersje: ze śledziami, kurczakiem, szynką czy też dodaną marchewką. Na zakończenie mojej
RafalCookJakiś czas temu na obiad miałem zrobić smażoną pierś z kurczaka. Nie chciałem, żeby było to tylko zarumienione mięso z patelni, więc zajrzałem do lodówki, czy tam znajdę jakiś ciekawy dodatek. Na nic inspirującego nie trafiłem, ale przypomniałem sobie o mrożonym szpinaku. Na wzór śląskiej rolady postanowiłem zrobić roladę drobiową ze szpinakiem i tym zaskoczyć M. po powrocie do domu(...)szpinak będzie lekko wilgotny. Pierś z kurczaka podzielić na dwa filety. Przeciąć każdy z nich wzdłuż na pół ale nie rozcinać do końca. Każdą część rozłożyć, umieścić w foliowym woreczku i rozbić na cienki kotlet. Lekko osolić, wyłożyć na nie szpinak i zwinąć. Można obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Lekko rozgrzać olej na patelni, położyć roladki
niecodziennikparyTravisa Składniki: Szklanka pęczaku 4 udka kurczaka bez kości Szklanka groszku Szklanka zielonej fasolki 250 g boczniaków lub pieczarek Szklanka białego wina (najlepiej kwiatowego, np. Rieslinga) 1 szalotka lub mała, drobno posiekana cebula 1 drobno posiekany ząbek czosnku Liść laurowy 1 łyżeczka tymianku 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 1/2 szklanki tartego parmezanu Sól i pieprz do smaku Przygotowanie
Niedzielny kucharzostro SKŁADNIKI: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 duży pomidor pokrojony w kostkę 1 większa cebula drobno posiekana w kostkę 2 ząbki czosnku drobno posiekane 5 suszonych pomidorów w oleju, posiekanych 250 g serka mascarpone 1 ostra papryczka posiekana drobno sól, pieprz, lubczyk, słodka papryka, zioła prowansalskie olej rzepakowy do podania tarty ser, rukola, natka PRZYGOTOWANIE: Na patelni
Zasmakuj Kuchnizrobić kotlety schabowe czy fileta z kurczaka. Składniki: 1 kg fileta z indyka 3 jajka 4 ząbki czosnku 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki ketchupu pikantnego 1 łyżka musztardy 1 łyżka majonezu Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku 2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych do obtoczenia 1 szklanka bułki tartej do obtoczenia Olej do smażenia Przygotowanie
Wanilia i Kardamonkurczakiem Składniki: Szklanka pęczaku 4 udka kurczaka bez kości Szklanka groszku Szklanka zielonej fasolki 250 g boczniaków lub pieczarek Szklanka białego wina (najlepiej kwiatowego, np. Rieslinga) 1 szalotka lub mała, drobno posiekana cebula 1 drobno posiekany ząbek czosnku Liść laurowy 1 łyżeczka tymianku 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 1/2 szklanki tartego parmezanu Sól i pieprz do smaku Przygotowanie
Niedzielny kucharztydzień! Składniki: Szklanka pęczaku 4 udka kurczaka bez kości Szklanka groszku Szklanka zielonej fasolki 250 g boczniaków lub pieczarek Szklanka białego wina (najlepiej kwiatowego, np. Rieslinga) 1 szalotka lub mała, drobno posiekana cebula 1 drobno posiekany ząbek czosnku Liść laurowy 1 łyżeczka tymianku 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 1/2 szklanki tartego parmezanu Sól i pieprz do smaku Przygotowanie
Niedzielny kucharzprzepadam za mielonymi z kurczaka, ale ostatnio nabyłam indyka i pomyślałam, żeby trochę pokombinować z tym mięsem i wyszły mi pyszne kotlety mielone z indyka. Polecam! Składniki ( 4 porcje): 500 g mielonego mięsa indyka 1 mała czerstwa bułka (np. kajzerka); jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie można użyć jeszcze bułki tartej 1 cebula 2 łyżki posiekanego koperku 1 jajko mąka
Oka w rosole czyli KaFka gotujemielone, schabowe lub piersi z kurczaka, faszerowane czy też nie. W zależności na jaką kapustę mamy ochotę taką podaję, samą z koprem lub z dodatkiem boczku, kiełbasy. Dziś lekka wersja, kapusta i koper:) Młodą kapustę przygotowuję na kilka sposobów: - kapusta zasmażana na maśle, - kapusta z boczkiem i cebulką, - kapusta z tartą marchewką, - kapusta z kiełbasą i passatą
Zasmakuj Kuchnilubi spieczonej na kurczaku skórki? Składniki: 8-10 skórek kurczęcych ( są one zrywane z piersi kurczęcych) 1/2 kg mięsa mielonego drobiowego :kurczęce ,indycze 1/2 szczypiorku pokrojonego drobno. sól, pieprz do smaku trochę tymianku i majeranku 2 jajka słodka papryka 1/2 średniej cebuli starkowanej 3 ząbki czosnku kilka łyżek tartego zóltego sera wedle uznania boczek - ale nie koniecznie
Viola cooks with passiongłębokim talerzu. Na talerzyk wysypać bułkę tartę i dodać zatar (na 3 łyżki bułki czubata łyżeczka zataru). Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Boczniaki obtaczać najpierw w jajku, a potem panierować w bułce z zatarem. Smażyć na brązowy kolor po obu stronach po dwa razy. Podawać np. z pomidorami i cebulą. ----- Podobne: Kurczak amarantusowo-zatarowy Bezglutenowe krokiety z zatarem Boczniaki
Weekendy w domu i ogrodzieSzybkie i smaczne Składniki 1/2 kg schabu suszone pomidory 2 garście fasolki szparagowej 2 plasterki sera żółtego ostry sos do panierowania: jajko sól, pieprz bułka tarta
czarrna od kuchniminut, aż się zarumienią. Pierś z kurczaka umyć i pokroić na grubą kostkę. Podsmażyć krótko na odrobinie oleju, a następnie dodać do niego pieczarki z cebulą, brukselkę i posiekaną pietruszkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem i delikatnie przemieszać. Smażyć na małym ogniu około 5 minut. Zalać całość letnim bulionem, dosypać tarty żółty ser i łyżkę mąki (najlepiej
Świat Domowej Kuchni