pojedyncze filety z kurczaka sól pieprz 1 porządna łyżka chrzanu startego samodzielnie (lub 3 łyżki chrzanu ze słoiczka) 1 łyżka zmielonych orzechów lub masła orzechowego 1-1,5 łyżki śmietany kwaśnej (jeśli korzystamy z chrzanu ze słoiczka to dodajemy jedynie 0,5 łyżki śmietany) duże jajko lub 2 małe mąka bułka tarta olej do smażenia
Rozpustne gotowaniemięsa drobiowego (kurczak, kurczak i indyk) 0,5 kg wątróbki drobiowej włoszczyzna jak do rosołu (bez kapusty) 2-3 średnie cebule 3-4 ząbki czosnku 100 gramów masła 2 łyżki mąki oliwa 2 jajka 1,5 łyżki majeranku 1-1,5 łyżki gałki muszkatołowej pieprz czarny sól 4-5 łyżek bułki tartej Konfitura: 240 gramów konfitury śliwkowej(...)doprawić po swojemu, użyjcie proszę ilości przeze mnie podanych, po pierwszym razie będziecie już znać swoje dokładne preferencje smakowe. Po doprawieniu dodajemy do całości 2 jaja oraz bułkę tartą. Aby pasztet był delikatny jak chmurka - radzę wyrabiać mięso rękami. Formę wykładamy pergaminem, wzdłuż i w poprzek. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni, program góra/dół
Garniec Magalielokalnymi przyprawami. Istnieją dwie główne odmiany – Laksa Curry Lakas, inaczej zwana też-Curry mee- to najbardziej znane Laksa, na bazie mleka kokosowego, pasty laksa. Wypełnione muffinami tofu, krewetkami, kurczakiem, kulkami rybnymi, makaronem ryżowym lub makaronem z żółtej pszenicy, zwanego- mee. Drugi odłam Laksa to-Assam Laksa, która nie zawiera w składnie mleka kokosowego. Zamiast tego lżejszy bulion składa się(...)logo cRc . Elementy Udka z kurczaka z kością i skórą 2-3 sztuki Olej roślinny 3-5 łyżek Czosnek 1-2 ząbki posiekane Imbir 5 cm posiekany Trawa cytrynowa 1-3 łyżeczki Płatki chili 1 łyżeczka Pasta laksy 60 gram Pasta z krewetek 0/5 łyżeczki Brązowy cukier 1 łyżka Bulion z kurczaka 2-3 szklanki Puszka mleka kokosowego Sos rybny
RafalCookfotografowania, więc na zdjęciu jest Sebastian Olma i Piotrek podczas przecedzania rosołu, i rząd misek na rosół z drobno pokrojoną marchewką i posiekanym lubczykiem. Gotowana w sous-vide Pierś kurczaka Kukurydzianego z pęczakiem, pasternakiem i kasztanami. Przy okazji tego dania, pierwszy raz zjadłam kasztany, a i frytki z Pasternaka też jadłam po raz pierwszy. Sebastian stwierdził, że bardzo sprawnie(...)pochwałę, gdyż była najsmaczniejsza, najlepiej doprawiona ze wszystkich przygotowanych, Izie mało ręka nie odpadła od ręcznego ubijania majonezu, przy czym jej trochę pomagałam, szczególnie w doprawianiu no i ręcznym tarciu kapusty, marchwi i jabłka. Zaś mój przepis na surówkę znajdziecie tutaj . Na poniższym zdjęciu z dramstikami uwieczniła mnie Iza. Na koniec zostaliśmy poczęstowani rewelacyjnym w smaku kremowym sernikiem szefa kuchni
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięfotografowania, więc na zdjęciu jest Sebastian Olma i Piotrek podczas przecedzania rosołu, i rząd misek na rosół z drobno pokrojoną marchewką i posiekanym lubczykiem. Gotowana w sous-vide Pierś kurczaka Kukurydzianego z pęczakiem, pasternakiem i kasztanami. Przy okazji tego dania, pierwszy raz zjadłam kasztany, a i frytki z Pasternaka też jadłam po raz pierwszy. Sebastian stwierdził, że bardzo sprawnie(...)pochwałę, gdyż była najsmaczniejsza, najlepiej doprawiona ze wszystkich przygotowanych, Izie mało ręka nie odpadła od ręcznego ubijania majonezu, przy czym jej trochę pomagałam, szczególnie w doprawianiu no i ręcznym tarciu kapusty, marchwi i jabłka. Zaś mój przepis na surówkę znajdziecie tutaj . Na poniższym zdjęciu z dramstikami uwieczniła mnie Iza. Na koniec zostaliśmy poczęstowani rewelacyjnym w smaku kremowym sernikiem szefa kuchni
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękurczak z czerwonym pesto – sałatka z ziemniakami i pesto koperkowym – makaron z czerwonym pesto – sałatka makaronowa z pesto – makaron z pesto z awokado – sałatka z mozzarellą i pesto – czerwone pesto – makron z pesto i polędwicą Przygotowanie : 10 minut Składniki: – 2 szklanki świeżej bazylii – 3-4 ząbki czosnku – 8 łyżek tartego parmezanu
nietylkopasta.pldusimy do czasu , aż kurczak będzie miękki . Małe kawałki szybko się gotują więc po około 10-15 minutach można wlać śmietanę , doprowadzić do wrzenia , a następnie zagęścić mąką rozrobioną z wodą do lubianej konsystencji . Sos mieszamy z makaronem wsypując do niego posiekany koperek i pieprz do smaku . Serwujemy na gorąco Doskonale smakuje, posypany tartym parmezanem .Smacznego ! Artykuł Makaron
Ogrodnik w podróżytartej sól i pieprz olej do smażenia Obraną cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odciśnij lekko sok. Dodaj jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę i bułkę tartą. Przypraw solą i pieprzem – całość dokładnie wymieszaj. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Do podania: gęsta śmietana, surówka, sałatka obiadowa, twarożek(...)grzybowy, mięsny, serowy), dip (np. czosnkowy, pomidorowy, sos tzatziki), keczup, chrzan, gulasz, pieczarki duszone z cebulką. Polecam Wam także inne dania : – Kurczak Tikka Masala – Placki ziemniaczane – Spaghetti z mięsem mielonym i warzywami – Spaghetti carbonara – Leczo z cukinią – Pizza z patelni
Kulinarne S.O.S.chrupiących kęsków z kurczaka . Szybko i smacznie, spróbujcie. Składniki: 3 duże marchewki około 2 cm pora około 1/2 płaskiej łyżeczki granulowanego czosnku bez chemii Skworcu 2 pełne łyżki naturalnego jogurtu około 3-4 łyżek majonezu (najpierw dajemy mniej) sól i czarny mielony pieprz do smaku – u mnie Skworcu Przygotowanie: Marchewki obieram i trzemy na tarce. Por kroimy najpierw wzdłuż
Słodkie okruszkipojedyncze filety z kurczaka oczyszczone i pokrojone w kostkę 1 papryka czerwona pokrojona w kostkę 1 papryka zielona pokrojona w kostkę 1 puszka kukurydzy odsączona z wody 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej trochę żółtego sera przygotowanie wszystkie składniki dajemy do miski doprawiamy przyprawami ,gdy masa jest za rzadka dajemy trochę bułki tartej wymieszać i smażymy małe kotleciki
Moje Wyrobykontynuować, ponieważ to już jest trzecie podejście. Ale kilka osób uświadomiło mi, że czemu nie! W takim razie zaczynamy... Dzisiaj w menu (nie)zwykły obiad. Jest bezglutenowy i mam nadzieję, że osoby z celiaklią oraz osoby na diecie bezglutenowej (np ja, ale o tym kiedy indziej) go polubią. Enjoy! :) Przepis na 4-5 porcji. Kurczak w szynce: 1 podwójny filet
Taste of imaginationkurczaka - co kto lubi:)) 2 średnie marchewki 1 por 1 duża cebula czosnkowa 2 ząbki czosnku pomidory w puszce lub domowy przecier pomidorowy - 400g starty imbir świeży - ok.2cm oliwa z oliwek do smażenia gałka muszkatołowa świeżo zmielona sól i pieprz odrobina cukru trzcinowego (lub białego) śmietanka 30% - 200ml parmezan tarty - do oprószenia dania
Symfonia Smakówwyłącznie od fantazji kucharza: z kurczaka, z indyka, wieprzowe - do wyboru do koloru :) 1 puszka groszku tradycyjnego Bonduelle porcja na raz [212ml] 2 marchewki - małe 2 jaja - całe 1 brokuł - mały; korzeń do farszu, różyczki do zapieczenia z makaronem 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sosu worcestershire kilka kropel tabasco 2-3 łyżki bułki tartej - można użyć zamiennie(...)przyda się do gotowania makaronu . Do większej miski wrzucić surowe mięso mielone. Dołożyć obgotowaną marchewkę i korzeń brokuła. Dorzucić Groszek tradycyjny Bonduelle z puszki. Dosypać kaszę manny i bułkę tartą - łącznik i wypełniacz, ma na celu wchłaniać nadmiar wilgoci z farszu i trzymać jego konsystencję. Wbić całe jajko i doprawić przyprawami, sosem sojowym, sosem worcestershire i tabasco. Wyrobić
Grunt to przepis!śmietanką i szpinakiem Kurczak w prosciutto z szałwią i kremowym makaronem z pistacjami Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Deser Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Najlepsze brownie na świecie Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową Sernik marmurkowy z Nutellą Sernik chałwowy Najłatwiejszy mazurek z kajmakiem i czekoladą Tarta serowa z truskawkami i rabarbarem Ślimaczki
karmelowyzetrzeć na tartce kawałki kurczaka ,upieczony i pokrojony Ziemniaki rozgnieść porządnie widelcem ,dodać pozostałe składniki i porządnie wymieszać .Ja łączę wszystko ,kiedy ziemniaki są jeszcze lekko ciepłe ,masło roztapia się i łatwo wchłania się w masę ziemniaczaną .Doprawiamy do smaku i tworzymy z masy niewielkie ruloniki ,które obtaczamy w mące , jajku i bułce tartej ,a następnie obsmażamy na złoty
Ladylaura.