Pieczarka w klopsie

Pieczarka w klopsie

Pieczarka w klopsie

Przepis na : obiad

Klopsiki z mięsa drobiowego z bogatym wnętrzem są ciekawą odmianą klasycznych pulpetów. Pieczarka schowana w środku klopsika jest miłą niespodzianką i smacznym przełamaniem smaku mięsa. Składniki: 500g mięsa mielonego drobiowego jajko 4 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku majeranek, sól, czarny pieprz 3 łyżki masła klarowanego 10-15 szt małych pieczarek Wykonanie: Pieczarki opłukujemy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła klarowanego i przesmażmy pieczarki doprawiając sola i czarnym pieprzem. Mięso łączymy z buł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Sandra Siebert

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczarki, tarta, mięso, ciekawe przepisy, bułki, mielone, mięso mielone, grzyby, klopsy, ziemniaki, surówka, pulpety, kurczak, obiad, mielone pieczarki, kurczak z pieczarkami, pieczarki do obiadu, kurczak z czosnkiem, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z Pyry na Gaz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.