stanowią problemu ( jeden z ulubionych obiadów Emilki to ten makaron z brokułami i kurczakiem ) ale dla tych co szukają sprytnych sposobów na przemycenie tego warzywa do rodzinnego menu mam przepis na brokuły w serowej panierce. Brokuły są obtaczane w mieszance serów ( parmezan i cheddar) i bułki tartej a następnie pieczone w piekarniku. Do tego prosty sos czosnkowy na bazie(...)filmie czy serialu. Print Brokuły w serowej panierce Szybka przekąska – brokuły w serowej panierce, pieczone w piekarniku Ingredients 1 brokuł 2 jajka 3 łyżki mleka 1/3 szklanki bułki tartej 1/3 szklanki cheddara startego na małych oczkach 3 łyżki startego armezanu sól, pieprz 2 łyżki oliwy SOS 250 ml jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku posiekany 1 łyżka posiekanego koperku
Cooking for Emilymięsa mielonego z indyka lub z kurczaka – 1 słoik sosu Patak’s Butter Chicken – pół szklanki mrożonego groszku – sól i pieprz – 2 łyżki oleju – 4-6 ziemniaków – 1 łyżka masła – 2 łyżki śmietany 12% lub 18% – 2-3 łyżki tartego sera mozzarella – świeża kolendra do podania Przygotowanie: Mięso mielone dopraw
nietylkopasta.plSoczyste, delikatne kieszonki z piersi z kurczaka faszerowane rozdrobnionym szpinakiem z dodatkiem serka wiejskiego. Wersja light tradycyjnych dewolajów. Bez kalorycznej panierki - jedynie zapiekane w piekarniku. Aromatyczne i wyjątkowo smaczne danie. Polecam szczególnie z dodatkiem mojej ulubionej kaszy tatarczanej i tartych buraczków z chrzanem. Pyszności :) Składniki: 4 pojedyncze filety
Krokusowy Domskkładniki 2 szkl mąki tortowej 2o dag masła lub margaryny 5 jajek oliwa 2 filety rybne 1 filet z kurczaka taki mniejszy szparagi ugotowane i pokrojone
Moje Wyrobyzębami, albo jako gotowany podany z masłem i bułką tartą, brokułowa zupa krem z czosnkowymi grzankami też pyszna... Dzisiaj będzie nieco odmiennie, czyli kolorowa papryka nadziewana brokułami, fetą i selerem naciowym, wspaniałe lekkie danie w wersji wegetariańskiej, które możecie podać również z kurczakiem i wtedy mięsożercy będą również zadowoleni. Składniki: - 3 kolorowe papryki - 1 opakowanie czyli
Apetyczna babeczkaKotlety panierowane smażone można przygotować tradycyjnie ze schabu , ale i z piersi kurczaka , także z kiełbasy mortadeli . Kotlety przygotowane z karkówki smakują identycznie jak schabowe, są miękkie i soczyste. Składniki na 4 porcje: Karkówka wieprzowa ok. 70 dag 2-3 duże jajka mąka pszenna bułka tarta sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przygotowania: Karkówkę opłukujemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPrzepis na polskiego, nadziewanego kurczaka to kurczak z wątróbkami. Ale jeszcze lepiej smakuje tak przygotowana kaczka :) Była u mnie w drugi dzień świąt :) Składniki na farsz: 0,5 kg kurzych wątróbek 1 jajko 2 łyżki masła 1 łyżka bułki tartej pęczek natki pietruszki sól, pieprz Składniki na pieczoną kaczkę: 1 cała kaczka 2 ząbki(...)roztopionym masłem. Białko miksujemy na sztywno. Natkę pietruszki siekamy. Do wątróbek dodajemy, żółtka utarte z masłem oraz białko i natkę. Mieszamy. Gdy farsz jest za rzadki możemy dodać bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Kaczkę myjemy i osuszamy. Nacieramy z wierzchu i w środku solą i pieprzem oraz majerankiem i tymiankiem oraz przeciśniętym przez praskę
Bon Appetit MałgorzatyPieczarkowy tydzień czas zacząć..na początek pieczarki w cieście..Robiąc kurczaka zostało mi kleiwa....i postanowiłam je wykorzystać do pieczarek...były bardzo smaczne...najlepsze na ciepło..Takie pieczarki można zrobić również w panierce jak schabowe...najpierw maczane w jajku, a potem w bułce tartej..lub w cieście naleśnikowym.. pieczarki kleiwo panierka american crispy chicken Kleiwo
Moje domowe kucharzeniePotrawka z kurczaka i fasolki szparagowej to moja propozycja na zdrowy i pożywny, letni obiad. Fasolka szparagowa to jedno z tych warzyw, które mogłabym jeść codziennie, jednak niestety tylko teraz, przez krótki okres wakacyjny jest to możliwe. Najsmaczniejszy pomysł na fasolkę? Ugotowana al ‘ dente w lekko osolonej wodzie. Czasem może być też polana bułką tartą podsmażoną na maśle(...)glikemiczny, działa moczopędnie. Chyba nie muszę Was dalej przekonywać, że warto włączyć fasolkę do codziennej diety, szczególnie teraz, gdy trwa na nią sezon Zapraszam Państwa na pyszną potrawkę z kurczaka i fasolką szparagową. Potrawka z kurczaka i fasolki szparagowej Porcja dla dwóch osób 300 g polędwiczek z kurczaka 500 g fasolki szparagowej Średnia cebula 2 ząbki czosnku Duża marchew Łyżka
365 dni dookoła kuchnidelikatnego kotleta z piersi kurczaka, bez panierki oczywiście. Dziś chcę przedstawić jedną z wersji, jak ten prosty kotlet upiększyć, aby nie tylko wyglądał, ale co ważniejsze i smakował. Sposobów jest wiele, dziś jeden z nich. smażymy kotlety z tego przepisu ---> KLIK 2 plastry ananasa z puszki suszona żurawina 2 łyżki tartego żółtego sera pieprz cayenne . Żurawinę(...)też dobrze Dodatki można zmieniać, nakładać, wzbogacać czym tylko chcemy lub co lubimy. Jedno co nas ogranicza to nasza wyobraźnia. Ten kotlet jest dowodem na to, że pierś kurczaka nie jest nudna, a kotlet bez panierki też może znakomicie smakować
Dieta moja pasjaspieszyć, bo po spróbowaniu ma się ochotę na więcej, więc choć porcja jest duża, może braknąć;)) Dla 6-8 osób około 8-9 dużych ziemniaków 3 duże pojedyncze piersi kurczaka 2-3 łyżki przyprawy kebab/gyros około 150-180 g żółtego sera (u mnie red cheddar) 1 średniej wielkości kapusta pekińska 1 czerwona cebula 1 zielony ogórek 2-3 pomidory(...)nich rozprowadzamy usmażone mięso. Całość posypujemy tartym serem. Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika do czasu aż ser się roztopi. Następnie na gorące składniki wykładamy sałatkę. Całość polewamy przygotowanym sosem czosnkowym. Podajemy od razu po przygotowaniu. Uwagi: Mięso – do przygotowania tego dania najlepiej sprawdzi się mięso z kurczaka z naszą ulubioną przyprawą – można wybrać przyprawę kebab
Smaki Na TalerzuProsty przepis na danie typu „coś z niczego”. Zapiekanka jest świetnym sposobem na wykorzystanie upieczonego kurczaka, który zalega w lodówce, albo tłuczonych ziemniaków z wczorajszego obiadu. Czas : 40 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Takie danie lubimy najbardziej – zrobione z gotowych składników, które trzeba tylko poskładać razem i zakomponować w ciekawy sposób. W tym przepisie wykorzystaliśmy udko z obiadu(...)udko z kurczaka, najlepiej upieczone Kawałek chorizo lub suszonej kiełbasy (5 cm) 1 marchew Kawałek selera korzeniowego ½ cebuli 2 ząbki czosnku Kilka pieczarek lub boczniaków 1 łyżka przecieru pomidorowego 1/3 szklanki wina (opcjonalnie) 2 łyżki oleju Sól Pieprz Pure 4 małe ziemniaki ½ główki kalafiora 2 łyżki masła 1/3 szklanki mleka 1 żółtko 1 szklanka tartego parmezanu Garść szpinaku Sól
Niedzielny kucharzpanierce z bułki tartej. Jest to typowa potrawa kuchni sycylijskiej. Najpopularniejsze są arancini con ragù, składające się z ryżu, mięsa, groszku i mozarelli. Inne odmiany to: arancini con burro (z masłem), arancini con funghi (z grzybami) i arancini con melanzane (z bakłażanem), con salsiccia (z kiełbasą), con gorgonzola, con salmone (z łososiem), con pollo (z kurczakiem), con frutti(...)jajko Farsz: - 250 g pieczarek - 2 cebule - 3 ząbki czosnku - 6 łyżek startego żółtego sera - natka pietruszki - sól, pieprz (do smaku) - oliwa/olej Do panierowania: - 2 jajka - sezam - mąka - bułka tarta (może być panko) - olej do głębokiego smażenia Ryż i farsz najlepiej przygotować dzień wcześniej, aby dobrze się schłodziły. Ponieważ ja wykorzystałam pozostałość ryżu po temari sushi (bardzo dobrze
mojewypiekiinietylkoroku. W zamrażalniku mam specjalny pojemnik, do którego zbieram na bieżąco pozostałości obiadowe np. mięso z gotowania zupy, na które nikt w danym dniu nie ma ochoty, kawałki pieczonego kurczaka, czy grillowanego karczku, kiełbasy, której podałam za dużo itp. od razu mrożę, póki świeże, kiedy nazbiera się większa ilość jest jak znalazł. Polecam :) Składniki ( na keksówkę 25x12(...)śmietany 18% lub 200 ml wywaru/sosu z pieczonego mięsa - łyżka posiekanej natki pietruszki - czosnek mielony, kminek mielony, majeranek, słodka papryka - sól, pieprz do smaku Dodatkowo - tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy lub papier do pieczenia Wykonanie Mięsa, kiełbasę obieram z ewentualnych kości i chrząstek, skórę zostawiam. Kroję na mniejsze kawałki i mielę w maszynce do mielenia
Kuchnia z widokiem na ogród