Całość fajnie smakuje z ostrym majonezowym sosem i lekką surówką:) około 600 g piersi z kurczaka (3 pojedyncze piersi) 200g pieczarek 2 cebule około 150g żółtego sera w kawałku (u mnie sokół) przyprawa do gyrosa oregano 4 łyżki mąki krupczatki 4-5 łyżek bułki tartej sól, pieprz Sos I: 1/2 szkl. majonezu 2 łyżki kremówki zioła prowansalskie sól, pieprz(...)mielenia. W maszynce mielimy również cebulę oraz pieczarki. Powstałą masę doprawiamy solą, pieprzem, oregano oraz przyprawą do gyrosa. W razie potrzeby dosypujemy 1-2 łyżki bułki tartej. Pozostałą bułkę tartą wsypujemy na płaski talerz i mieszamy z mąką krupczatką. Ser żółty kroimy na około 0,5cm plastry, a następnie w słupki. Każdy kawałek otaczamy mięsną masą
Smaki Na Talerzusmakuje w połączeniu z frytkami i surówką z czerwonych buraczków. Składniki: Filet z kurczaka pojedynczy 1 szt. Pieczarki 3 szt. Cebula biała ½ szt. Papryka czerwona świeża ¼ szt. Olej do smażenia Sól i pieprz do smaku Ser żółty starty 2-3 łyżki Bułka tarta do panierki Kardamon mielony do smaku Jajko 1 szt. Wykonanie: Fileta opłukać, osuszyć, posypać
Tradycyjna Kuchniarównież jako przekąski imprezowe. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 jajka 6 czubatych łyżek mąki 1/2 szklanki wody gazowanej 2 łyżeczki oregano 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka i ostra) Dodatkowo: bułka tarta i mąka do obtoczenia piersi olej do smażenia Wykonanie: Piersi pokroić w kwadraty. Przyprawić
Agusiowe smakołykiwszystkim niejadkom warzyw tego co najważniejsze - witaminy. Składniki: 500g zmielonego fileta z kurczaka 700g kalafiora 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 bułka kajzerka 2 jajka 1/2 szklanki mleka 6 łyżek posiekanej natki z pietruszki 2 łyżki kaszy manny 4 łyżki bułki tartej sól pieprz bułka tarta do obtoczenia masło klarowane Wykonanie: 1. Kalafiora umyć, podzielić
Szalona Kuchnia Ewelinyhamburgerów lub podać z ziemniakami i ulubiona surówką. 300 g filetu z piersi kurczaka 1/2 szkl. kaszy jaglanej 1 marchewka 1 jajko 1 cebula 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanego koperku sól świeżo mielony pieprz ponadto: 3 łyżki bułki tartej olej do smażenia Kaszę wsypać na sito,porządnie wypłukać,wsypać do garnka,wlać
Kolorowa kuchnia ElkiTwoich gości! 1) Bruschetta: https://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2016/07/bruschetta.html 2) Zupa meksykańska: https://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2016/02/zupa-meksykanska.html 3) Tarta ze szparagami i oscypkiem: https://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2017/05/tarta-ze-szparagami-oscypkiem-i-zurawina.html 4) Solone ciasteczka: https://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2016/10/sone-ciasteczka-la-krakersy.html 5) Scripsy drobiowe: https://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2015/04/scripsy-drobiowe.html 6) Faszerowana cukinia: https://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2017/06/faszerowana-cukinia-pieczarkami-z.html 7) Nuggetsy z kurczaka: https://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2017/06/nuggetsy-z-kurczaka-pieczone-w-patkach.html 8) Pasta z suszonych pomidorów: https://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2016/02/srodziemnomorska-pasta-z-suszonych.html 9) Bajaderki
Życie zaczyna się w kuchniswoją soczystość zawdzięczają masłu. Odmiana od tradycyjnych kotletów z piersi kurczaka. 2 piersi z kurczaka trochę ponad pół kostki masła (zimnego) pokrojonego na słupki o szerokości około 1 cm masło roślinne lub klarowane do smażenia papryka słodka i ostra sól jajko i bułka tarta na panierkę 2 piersi delikatnie rozkrój na pół pod kontem aby oba kawałki były
cukrem pudrem posypanepomidorów. Prawda, że pyszny obiad? Składniki: 2 gotowane udka 1 pojedyńcza pierś z kurczaka 300 g gotowanej wołowiny 4-5 ogórków kiszonych 1 duża cebula 1 żabek czosnku 1 jajko sól pieprz słodka papryka 2 łyżki posiekanego koperku olej do smażenia bułka tarta do panierowania Ugotowane mięso (dałam z rosołu) oddzielić od kości. Skręcić przez maszynkę, a następnie
O kuchni z uczuciemlubię, dlatego dość często używam go w mojej kuchni. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka (ja miałam dość duże) 1/2 opakowania szpinaku mrożonego (opakowanie miało 450 g) 1/3 opakowania sera typu feta 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka masła sól,pieprz 1 jajko bułka tarta trochę mleka olej do smażenia Wykonanie: Piersi podzielić na kilka części (u mnie wyszło
Agusiowe smakołykibrokułów 1 puszka fasoli (dałam mix fasoli z cieciorką) 1 czerwona cebula przyprawa do kurczaka (lub gyros) sól pieprz 3 łyżki octu jabłkowego olej do smażenia sos: 1 łyżka majonezu 3 łyżki jogurtu 1 łyżka francuskiej musztardy 1 łyżeczka miodu sól pieprz opcjonalnie: tarty chrzan, czosnek Filet pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą, odstawić na kilkanaście minut, następnie
Obiad gotowyodcisnąć z wody. • Po wystygnięciu oddzielić mięso kurczaka od kości i zmielić je razem z grzybami i bułkami. • Całość wymieszać z jajkami i doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. • Mięso włożyć do wysmarowanych masłem i wysypanych tartą bułką keksówek i wygładzić powierzchnię mokrą ręką
To co kochamprzydadzą. Są przepyszne, a przepis banalnie prosty w wykonaniu. Składniki: 1,2 kg skrzydełek kurczaka 3 łyżki płynnego miodu 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki chili w proszku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżka tartego świeżego imbiru 1/4 łyżeczki cynamonu sól pieprz 3 łyżki sezamu szczypiorek Przygotowanie: Skrzydełka myjemy, dzielimy
Smakowity Blog Kulinarnymożecie tak zamarynowane skrzydełka przyrządzić na grillu :-) SKŁADNIKI ok. 1 kg skrzydełek z kurczaka 1/2 szklanki sosu barbecue FOLWARK 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki białego pieprzu 2 jajka 4 łyżki mleka mąka i bułka tarta do panierki olej do smażenia Skrzydełka myjemy i z każdego odcinamy najcieńszy segment
Czary - gary w kuchniczosnku. Na podsypanym mąką blacie układamy ciasto francuskie , a na jego środku udko z kurczaka. Nacinamy paski ( ok. 1 cm szerokości ) zarówno z prawej , jak i lewej strony – tak byśmy je mogli potem zaplatac . Mięso gęsto smarujemy przygotowanym sosem serowym i pokrywamy warstwą tartej marchewki. Zaplatamy ciasto tworząc ” mumię „. Całośc delikatnie natłuszczamy oliwą z oliwek. Wkładamy
Ostra na Słodkominutach odcisnąć. Dodać mąkę, jajo, doprawić do smaku. Formę do babeczek/muffinek posmarować olejem, posypać tartą bułką, napełniać ziemniaczanym ciastem. Piec około 50-60 minut - do zrumienienia. Podawać z sosem koperkowym: pęczek koperku 1 szkl. sosu tatarskiego OCETIX Do babeczki serwować, np paluszki z kurczaka. Paluszki z kurczaka: 1 filet z kurczaka Mięso kroimy w grubsze paski. Zalewamy
kolorowotorcikowo