tarta z kurczakiem - 4693 przepisów (strona:183/313)

Pasztet z pieczarkami 120

zastąpi wędlinę w przygotowanych do szkoły czy pracy kanapkach. Składniki: 1kg ugotowanego mięsa z udek kurczaka 400g pieczarek 1 ugotowana marchew 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 bułka kajzerka 1 jajko szczypta gałki muszkatołowej 3 łyżki masła sól pieprz oliwa i bułka tarta do wysmarowania formy Wykonanie: 1. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Jedną cebulę

Szalona Kuchnia Eweliny
Makaron z kurczakiem i cukinią 199

kurczaka, bo danie bez mięsa u mnie by nie przeszło. Składniki: 2 piersi z kurczaka 300 g makaronu świderki 1 mała cukinia 150 g świeżego szpinaku 7-8 pomidorów suszonych. 2 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek 2-3 łyżki tartego parmezanu pieprz sól mieszanka ziół śródziemnomorskich Wykonanie: Piersi oczyścić i pokroić w bardzo cieniutkie paseczki

Pysznie & Pięknie
Blue Cactus – recenzja restauracji 154

lepszego jedzenia. Podobnie mocno przyrumieniony jest kurczak w pysznym gęstym sosie cytrynowym. Co ciekawe takiego kurczaka można było zjeść tu także 20 lat temu i jest tak dobry (zwłaszcza sos), że chyba jeszcze trochę zostanie. Specjalnością zakładu jeśli chodzi o desery jest tarta z dużą ilością orzechów pekan i lodami waniliowymi. Orzechy dają radę, chociaż trudno powiedzieć

Ugotowane pozamiatane
Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego 223

składniki dzielę na 2 części . Jedno ciasto francuskie rozwijam, smaruję sosem pomidorowym i wykładam na nie kurczaka, paprykę, pomidory, kukurydzę, posypuję jeszcze oregano i serem mozzarella. Roluje ciasto w poprzek i kroję kawałki o szerokości około 2 cm. Układam je w formie na tartę. Ta samo robię z drugim ciastem. Całość zapiekamy w 200 stopniach około 30 minut

kruche babeczki
KOTLECIKI MIELONE ORIENTALNE Z ZIELONĄ FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 174

ryżem. Porcja Dania ma 294 kcal. Przepis na 4 porcje. 50 dag.mięsa mielonego z kurczaka 40 dag.fasolki szparagowej 2 dymki 1 mała papryczka chilli 1-2 łyżeczki curry jajko 1,5 łyżeczki kaszy manny ( dajcie więcej jak potrzeba) 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka sezamu ziaren sok z cytryny sos sojowy olej kokosowy  sól,pieprz,cukier,natka

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Oryginalne panierki do drobiu 113

usmażyć. Kotlety będą łagodniejsze w smaku jeżeli pieprz wymieszamy z bułką tartą. Sezam:  Do bułki tartej dodajmy sezam. Mięso obtoczmy w roztrzepanym jajku z dodatkiem pieprzu i soli, następnie obtaczamy w panierce. Smażymy dwustronnie aż panierka się zarumieni. Krakersy: Filet z piersi kurczaka czy też indyka, kroimy w mniejsze paski i moczymy w mleku przez dwie

W Moim Magicznym Domu
Kotlety z serem! :) 127

Składniki: -pierś z kurczaka (Ilość piersi zależy od tego ile kotletów chcemy uzyskać. Z 1 pojedynczej małej piersi wychodzą dwa kotlety.) -ser zółty gouda -przyprawa kucharek -mąka -jajko -mleko -bułka tarta -margaryna do smażenia Sposób przygotowania: Piersi myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy w poprzek na 2 płaty. Posypujemy z obu stron delikatnie kucharkiem. Na jednej połowie piersi

Magia jedzenia.
Roladki drobiowe z salsą paprykową 193

zapoznania się z ofertą firmy, mają naprawdę ciekawe produkty! Skladniki: 1 podwójny filet z kurczaka 3 łyżki  salsy paprykowej ½ czerwonej papryki 8 dag suszonych pomidorów w zalewie 8 dag startego żółtego sera Sól do smaku Panierka: 1 jajko Mąka pszenna Bułka tarta Olej do smażenia Sposób wykonania: Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, delikatnie rozbijamy na cztery kotlety

Wanilia i Kardamon
ptasie falszywe nozki 159

jogurtu sól - do smaku 1/2 łyżeczki sody 250-300 g mąki Nadzienie 500 g piersi kurczaka 1-2 cebule-duza jedna ,male 2 3-5 ząbków czosnku mielony czarny pieprz - do smaku słone paluszki 1-2 jajka do obtaczania panierka -bułka tarta ,lub panko jak u mnie oliwa,lub maslo klarowne do smażenia Wykonanie Jogurt mieszamy z solą

w mojej kuchni
Tarta z brokułami i kurczakiem 308

Składniki gotowe ciasto francuskie, 1 opakowanie brokuł, 1 sztuka filet z piersi kurczaka, 1 sztuka pojedyncza  śmietanka 18%, 100ml śmietanka 30%, 100ml jajka, 4 sztuki ser, 150g sól, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180st. Formę na tartę smarujemy masłem, wykładamy płat ciasta  francuskiego. Nakłuwamy ciasto widelcem w kilku miejscach i podpiekamy około 7-10 minut

Gotowanie moimi oczami
Penne z kurczakiem w sosie borowikowym 311

zważy się w kontakcie z gorącym wywarem, a konsystencja gotowego dania będzie odpowiednia. Sos z kurczakiem i grzybami dalej intensywnie podgrzewałem, aby odparować nadmiar płynu, po spróbowaniu doprawiłem go białym pieprzem, nie doprawiałem natomiast solą z uwagi na zamiar posypania gotowego dania tartym parmezanem, który ma słony smak. W osolonej wodzie ugotowałem makaron al dente i odcedziłem go. Przed

Wyprawy kulinarne
Gremolata - idealna do ryb i mięs 184

natki pietruszki sól morska Natkę pietruszki i czosnek siekamy. Następnie czosnek ucieramy z solą. Skórkę cytryn trzemy na tarce. Wszystko razem mieszamy i zalewamy oliwą. Taki sos możemy bardzo długo trzymać w lodówce. Smaki pięknie się przegryzają. Najlepiej smakuje z rybami! Ale z kurczakiem też polecam :) Sos stosujemy jako oddzielny sos albo marynatę.  Gremolata bez oliwy Gremolata z oliwą

Bon Appetit Małgorzaty
Roladki z kurczaka z fasolką szparagową 210

się z kruchym, drobiowym mięsem. Składniki:  1/2 kg filetu z kurczaka,  marchewka,  1/3 czerwonej papryki,  150g fasolki szparagowej (może być ze słoika),  sól morska ziołowa (użyłam Kamis),  pieprz młotkowany z kolendrą (użyłam Kamis),  jajko,   1/2 szklanki bułki tartej, olej do smażenia. Wykonanie Mięso umyć, podzielić na porcje i rozbić tłuczkiem

Z miłości do słodkości
Pęczotto (orzotto) z buraczkami, kurczakiem i porem 168

jestem dużo bardziej aktywna Uzależniłam się ostatnio od kasz. Takie pęczotta, kaszotta, mogłabym jadać codziennie. A Wy lubicie ? Składniki (2 duże porcje): 400 – 450 g piersi z kurczaka 1/3 szklanki kaszy pęczak, dokładnie wypłukanej w zimnej wodzie około 750 – 850 ml bulionu warzywnego (przecedzony, bez ‚farfocli’) 1 duży ugotowany burak – około 250 – 300 g – starty na tarce o dużych(...)praskę 3 łyżki tartego parmezanu, grana padano lub sera cheddar + odrobina do posypania masło: 1 łyżka + 1,5 łyżki schłodzonego 2 łyżki oliwy z oliwek sól, świeżo zmielony pieprz, tymianek 1/2 pęczka natki pietruszki – drobno posiekanej Wykonanie: Na dużej patelni podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek wraz z 1 łyżką masła, obsmaż dokładnie kurczaka z każdej strony, dopraw

Moja pasja smaku
Pasztet z migdałami 85

Rodzaj mięsa? Też jest dowolny. Ważne jest jedynie, żeby część mięsa, która wyląduje w pasztecie była tłusta. Dlatego do pasztetu drobiowego często dodaje się np. podgardle. Ja postanowiłam połączyć kurczaka z łopatką wieprzową. Zrezygnowałam z boczków i innych wątróbek. I to chyba w sumie tyle. Jak pamiętacie, nie jestem wielką fanką mięsa. Nie wyobrażam sobie jednak świąt bez pasztetu, który(...)przepis i upieczcie conieco. Z czym tylko macie ochotę. Składniki: 2 ćwiartki z kurczaka (z rosołu) 750 g łopatki wieprzowej 1 marchewka (z rosołu) 1 korzeń pietruszki (z rosołu) mały kawałek selera (z rosołu) 3 czubate łyżki otrębów żytnich (zamiennie można dać kaszę manną lub bułkę tartą) duża garść całych migdałów duża garść migdałów w płatkach (możecie dać

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania