Wegetariański bibimbap z tofu

Wegetariański bibimbap z tofu

Wegetariański bibimbap z tofu

Wegetariańska wersja znanej koreańskiej potrawy. Bibimbap z tofu jest zdrowym, pysznym i sycącym daniem. Czas: 40 minut Poziom trudności : Dość łatwe Liczba porcji: 2 Słowo bibimbap można przetłumaczyć jako mix ryżu, mięsa i warzyw. Standardowo danie robi się z surowej, siekanej wołowiny, kimchi i oczywiście ryżu. Całość zwieńcza smażone jajko. Żółtko powinno być półpłynne, ponieważ bibimbap je się w ten sposób, że wszystkie składniki przez konsumpcją należy wymieszać. Jako zmienia się wtedy w sos, łączący cał... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, ryż, tarta, szpinak, imbir, kasza gryczana, pieczarki, kurczak, kapusta kiszona, kapustą, kurczak z ryżem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.