tarta z jabłkami - 3394 przepisów (strona:110/227)

Ciasto salceson 58

rodzynek 1 kg jabłek Sposób przygotowania: Orzechy posiekać, rodzynki i jabłka pokrojone w talarki przygotować w osobnej misce dodając 3 łyżeczki cukru – pół godziny przed przygotowaniem ciasta. Ciasto: Olej wymieszać z cukrem, następnie cały czas ubijając dodawać po jednym jajku na koniec dodać wszystkie sypkie składniki. Do przygotowanego ciasta dodać orzechy rodzynki i jabłka wymieszać łyżką(...)Ciasto przełożyć do wytłuszczonej formy posypanej bułka tartą. Pieczemy 40-45 minut w 170 st na termoobiegu. Autor przepisu: Paulina Zielińska Artykuł Ciasto salceson pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasto ze śliwkami i lukrem 80

cukrem wanilinowym, wlewamy olej i kefir, mieszamy, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem, łączymy. Ciasto przekładamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Obkładamy śliwkami pokrojonymi na ćwiartki, albo innymi owocami np. jabłkami. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni C ok. 45-50 minut. Ciasto studzimy, posypujemy cukrem pudrem lub smarujemy lukrem. Smacznego! The post Ciasto

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta kakaowa z bananami na spodzie z musu jabłkowego 111

Jak mija Wam długi weekend? Gdyby tylko pogoda była lepsza to śmiało mogłabym przyznać, że mój mija wyśmienicie i mam nadzieje, że Wam również. Niestety czas

Be Fit Be Strong
Ciasto z kwiatami akacji 150

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, masło do wysmarowania formy, przesiana bułka tarta do wysypania formy Formę do ciasta (u mnie tortownica 26 cm), wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, lub wyłożyć papierem do pieczenia. 40 g kwiatów akacji wymieszac z 20 g cukru. Jabłka obrać, przekroić na ósemki, wyjąć gniazda nasienne i pokroić każdą ósemkę

królestwo garów
TRADYCYJNY BARSZCZ WIGILIJNY 172

Barszcz,  ugotowany z surowych tartych buraczków z dodatkiem dorodnych borowików, suszonych śliwek i kwaśnego jabłka. Harmonijnie doprawiony miodem, szczyptą majeranku oraz czosnkiem. Od razu po zagotowaniu, zahartowany sokiem z cytryny lub octem. Aby wyszedł bogaty w smaku, klarowny i intensywnie rubinowy, buraki muszą gotować się długo na minimalnej mocy palnika. Grzybki do barszczu najpierw moczymy w małej

cool and minty
Tatrzańska szarlotka w wersji wegańskiej 199

  Już niedługo, już za dni parę, tradycyjnie w Majówkę duża część Polaków wybierze się w góry. Nic nas nie zniechęci, ani korki na Zakopiance, ani

greenscarf
Ciasto marchewkowe 254

oraz przyprawy - przesiać. W drugiej misce roztrzepać jajka z olejem. Następnie należy połączyć zawartość obu naczyń, dodać marchewkę, orzechy  oraz ananasy(lub jabłka). Wszystko wymieszać łyżką. Keksówkę, posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wylać do niej ciasto i równomiernie je ułożyć łyżką. Piec ok 50 minut w temperaturze 170*C. Należy zaczekać aż ciasto wystygnie

The Sweet Damsel
Korzenne ciasto z jabłkami 132

pozostałe składniki.  Wymieszać . Jabłka obrać , pokroić w dość dużą kostkę (ok2x2) Dodać do masy i połączyć całość , żeby ciasto okleiło wszystkie jabłka. Wyłożyć ciasto do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą . Użyłam dwóch foremek o wymiarach 10x25.  Piec ok 1 godziny w 180'C (do tzw suchego patyczka) Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
Ciasto jabłkowe 169

dodać kakao,sodę  wszystko razem wymieszać  • Stopniowo dodawać do ubitych jajek na przemian  z olejem na koniec wsypać starte jabłka wymieszać  • Wlać ciasto na posmarowaną blachę tłuszczem  i wysypaną tartą bułką Piec ok 45 minut 190 stopni  wymiary blachy 20/40 cm 2. Polewa • margarynę rozpuścić dodać cukier  mleko w proszku

W królestwie smaków Beaty
Pasta z białej fasoli z jabłkiem i pomarańczą 104

czasie odcedzamy fasolę i studzimy. Jabłko obieramy i kroimy na kawałki. Wkładamy do rondelka. Dodajemy ¼ szklanki wody i cynamon. Podgrzewamy ciągle mieszając, aż jabłko rozpuści się. Obieramy i kroimy pomarańcz oraz cytryną. Imbir trzemy na drobnych oczkach tarki. Wszystkie składniki dodajemy do fasoli. Przy pomocy blendera zamieniamy w jednolitą masę. Pasta jest doskonała na kanapki, a także jako deser

Weganka gotuje
Mój domowy ocet jabłkowy 198

cierpię wyrzucania jedzenia i staram się tego nie robić. Zawsze staram się maksymalnie wykorzystać wszelkie produkty.  Tym razem wykorzystałam nasze wspaniałe polskie jabłka, a właściwie ich obierki i ogryzki pozostałe po przygotowaniu tarty. Powstał bardzo zdrowy i eko :) ocet jabłkowy. Chyba nie muszę się rozpisywać o jego dobroczynnych właściwościach. Poza właściwościami odchudzającymi, podobno w jabłkowych obierkach

Jemy Pijemy
Cholera - zapiekanka z jabłek, wędliny i...... 144

łyżek zimnej wody płaska łyżeczka sody oczyszczanej Nadzienie: 4 spore ziemniaki ugotowane al dente 2 średnie jabłka duża cebula por biała część 300 g wędliny szklanka żółtego sera łyżka majeranku sól  i pieprz do smaku łyżka masła i bułka tarta do formy Ze składników zagniatamy ciasto, tej wody to tyle ( ja dałam 4 łyżki) aby ciasto(...)ścieramy połowę ciasta. Lekko ugniatamy i układamy dość grube plastry ziemniaków. Oprószamy solą i pieprzem oraz majerankiem, przykrywamy połową tartego sera. Na ser dajemy por z cebulą, na to wędlina i resztę sera, następnie idą plastry obranych  jabłek, majeranek, sól i pieprz do smaku. Na wierzch ścieramy resztę ciasta, wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy w 180 stopniach

Dieta moja pasja
64. Szarlotka pod bezą na bardzo kruchym spodzie 175

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru pudru mus jabłkowy: gotowy lub 1,5 kg jabłek cukier do smaku 3-4 łyżki mąki ziemniaczanej masa bezowa 4 białka 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki mąki ziemniaczanej dodatkowo: bułka tarta  1. Składniki na ciasto szybko wyrobić na jednolitą masę i włożyć do lodówki na pół godziny(...)bardzo kruche. 2. Jabłka rozgotować, dodać cukier do smaku, mączkę rozmieszać w 3/4 szklanki wody i dodać do gorącego musu, dokładnie rozmieszać. 3. Ciastem wylepić blaszkę i piec 25 minut w 170 stopniach. 4. Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem i mączką ziemniaczaną. 5. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i posypać je bułką tartą, zapobiegnie

Jadło i czytadło
Zdrowy marchewkowy omlet (bez glutenu, bez cukru) z płatkami jęczmiennymi 161

łyżki mąki kukurydzianej 1/3 szklanki mleka 2 jajka oliwa z oliwek do posmarowania patelni propozycja podania: 2 plastry ananasa, naturalny sok z jabłek i czerwonej porzeczki z Ogrodów Sabinu Przygotowanie: Marchewki obieramy i trzemy na tarce na drobnych oczkach. Do miski ze startą marchewką dodajemy płatki jęczmienne i dolewamy mleko. Mieszamy i zostawiamy całość na 5 minut. Następnie dodajemy(...)Następnie przykrywamy patelnią i obracamy, tak aby nasz omlet znalazł się na patelni nie obsmażoną stroną. Omlet podajemy z naturalnie słodkimi dodatkami, np. ananasem. Do picia proponuję sok z jabłek i czerwonej porzeczki.  * przepis i pomysł własny Smacznego

Słodkie okruszki