tarta z jabłkami - 3394 przepisów (strona:101/227)

Roladki panierowane z marchewką i jabłkiem 51

jabłkiem. Tak przygotowane roladki drobiowe z jabłkiem i marchewką smakują naprawdę rewelacyjnie. Idealnie sprawdzą się na rodzinny obiad w świąteczny dzień, a także na zwykły obiad w tygodniu. Tak przygotowane roladki drobiowe są bardzo smaczne, soczyste a dodatek farszu sprawia, że smakują jeszcze lepiej. Bardzo nam posmakowały te panierowane roladki nadziewane z farszem z marchewki i jabłka, dlatego też(...)zostanie z Wami na dłużej. PRZEPIS NA ROLADKI PANIEROWANE Z MARCHEWKĄ I JABŁKIEM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 g fileta z kurczaka 1 marchewka 1/2 pora 1 jabłko 1 łyżeczka chrzanu ze słoika 1/2 serka philadelphia sól pieprz czosnek granulowany przyprawa do kurczaka 1 jajko bułka tarta olej do smażenia Wykonanie Fileta z kurczaka umyć, oczyścić i rozbić

Przepiski.pl
Najszybsza szarlotka 119

Najszybsza szarlotka Składniki: ciasto: - 1/2 szklanki mąki pszennej - 150g margaryny - 1 jajko - 1/5 szklanki cukru - cukier waniliowy - 1 łyżka śmietany 12% nadzienie: - 700g jabłek prażonych (u mnie Reypol) dodatki: - tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy Forma: tortownica o średnicy 22cm Przygotowanie:   Do miski wrzucam wszystkie składniki na ciasto i zagniatam. Gotowe zawijam w folię(...)przekładam na godzinę do lodówki. Następnie dzielę ją na dwie części stanowiące odpowiednio 1/3 i 2/3 całości. Wałkuję większą część, przekładam do tortownicy formułując też boki. Na to przekładam jabłka.  Wałkuje resztę ciasta, nakładam na wierzch i sklejam z bokami. Ciasto nakłuwam widelcem i wkładam do nagrzanego piekarnika. Temperatura piekarnika : 180 °C Czas pieczenia: około 40 minut

Kuchnia co dnia
Gryczane placki dyniowo-jabłkowe z musem jabłkowo-pomarańczowym (wegańskie) 154

łyżeczki imbiru Składniki na mus: - 1 jabłko - sok z połowy pomarańczy - 1 łyżka syropu klonowego - 1/2 łyżeczki cynamonu Dynię myjemy, osuszamy, kroimy na kawałki (najlepiej krojąc z góry na dół tworząc literę "U" czy uśmiechy) obieramy obieraczką ze skórki i trzemy na tarce o dużych oczkach lub rozdrabniamy w malakserze. Jabłka również myjemy, osuszamy, kroimy na ćwiartki/ósemki, pozbawiamy

Be Fit Be Strong
Proste ucierane ciasto, które zawsze się udaje 153

smakuje wyśmienicie :) Składniki: 1 kostka masła lub margaryny 1 szklanka cukru 4 jajka ½ kg mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 duże jabłka 4 duże brzoskwinie tłuszcz do formy ziarna sezamu lub bułka tarta do formy Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem i jajkami na jednolitą masę. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i jeszcze raz dokładnie(...)utrzeć mikserem. Jabłka obrać, zetrzeć, odcisnąć nadmiar soku i połączyć z pokrojonymi brzoskwiniami. Połowę ciasta wyłożyć do przygotowanej tortownicy, rozłożyć przygotowane owoce i przykryć drugą częścią ciasta. Piec w temperaturze 160 stopni około 50 minut. Owoce dodane do ciasta mogą być dowolne (ale pamiętaj o odciśnięciu nadmiaru soku) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Tradycyjna Kuchnia
Szarlotka 144

żółtek, margaryny i szczypty soli.  Dzielimy je na dwie części i schładzamy w lodówce.  Blaszkę smarujemy margaryną, posypujemy bułką tartą.  Na dno blaszki ścieramy na tarce pierwszą część ciasto,  wykładamy jabłka i ścieramy drugą część ciasta.  Szarlotkę pieczemy ok. godziny w temperaturze 180 stopni.  Po ostudzeniu szarlotkę posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Pyszności Słodkości
Szarlotka 219

zagniatamy z mąki, żółtek, margaryny i szczypty soli. Dzielimy je na dwie części i schładzamy w lodówce. Blaszkę smarujemy margaryną, posypujemy bułką tartą. Na dno blaszki ścieramy na tarce pierwszą część ciasto, wykładamy jabłka i ścieramy drugą część ciasta.  Szarlotkę pieczemy ok. godziny w temperaturze 180 stopni.  Po ostudzeniu szarlotkę posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Salonik smaków
Jesienna szarlotka wg Aleex 168

złoty kolor. 5. Jabłka obrać, pokroić na talarki (ja starłam na tarce), wymieszać z cukrem (do smaku) i smażyć na średnim ogniu. Dodać cynamon, wymieszać. Owoce powinny stracić smak surowizny, sok musi odparować. Po około 30-40 minutach będą gotowe. 6. Ostudzone ciasto posmarować surowym białkiem z 1 jajka i posypać tartą bułką Nałożyć na nią(...)temperaturze 180 stopni. 9. Po wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem. 10. Podawać z filiżanką kawy lub herbaty. Świetnie smakuje też z waniliowymi lodami. Smacznego. Przepis dodaję do akcji "Jabłko z cynamonem

W mojej kuchni
Puszysty jabłecznik z kruszonką 257

Dodawać po jednym jajku i śmietanę. Na końcu wsypać suche składniki i zmiksować do uzyskania jednolitego ciasta. Formę do pieczenia wysmarować masłem obsypać bułką tartą i wylać ciasto. Wyrównać i wcisnąć gęsto cząstki jabłek. Na wierzchu rozsypać kruszonkę i wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez około 40 min. Smacznego

https:KKuchniaMniam
Pączki z jabłek 115

konwencjonalny deser, bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu, naprawdę warto spróbować, daję słowo nie jeden raz go zrobicie:)) Składniki 8 średnich jabłek obranych konfitura dowolna( maliny,porzeczki,owoce leśne itp) 3/4 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki cukru 2 jajka cukier puder do posypania cynamon olej do smażenia opcjonalnie rum Piekarnik nagrzać na 150 stopni ,włożyć jabłka … Czytaj

gotuj ze mną
TARTA TATIN Z KIWI 163

prawdziwie, tarta tatin (czyt.: "tatę") powstała w roku 1898 i do dziś znajduje się na liście popularniejszych deserów świata. Tarta sióstr Tatin, wg przepisu podstawowego, skupia się na jabłkach, które zapieczone pod warstwą ciasta, skąpane we wcześniej przyrządzonym karmelu, odwraca się tak, aby była na powierzchni. Płyn powstały podczas pieczenia, cudownie spływa po kawałkach wypieku(...)gościli w prowadzonym przez siostry Tatin - Stephanie i Caroline. To właśnie ta pierwsza, domowa mistrzyni cukiernictwa, stworzyła tę wspaniałą tartę w małej mieścinie Lamotte-Beuvron. Choć prawdą jest, że dopiero dzięki Paryżaninowi, restauratorowi Lousiowi Vaudable, tarta zyskała taką sławę, że dziś niewielki zaledwie odsetek ludzi nie wie, co to jest za wypiek. A co najciekawsze, w owej mieścince

W kuchni Karmel-itki
Szarlotka z kremem budyniowym 2117

cytryny i przyprawy. Jeżeli jabłka nie są wystarczająco słodkie można dosypać cukru białego. Prażyć, aż jabłka zmiękną, a sok odparuje. Odstawić do wystudzenia. Wyłożyć połowę jabłek na jedno z jasnych ciast, wyrównać i zetrzeć na tarce jarzynowej połowę ciemnego ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 *C z funkcją góra – dół i piec przez około(...)najlepsze jest na drugi dzień, kiedy skruszeje. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Szarlotki , Tarty i kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek Tagged: budyń , galaretka , jabłka , kremówka

https:KKuchniaMniam
Gruszkowo-Jabłkowa tarta pod bezą. 137

jabłka  0,5 szklanki mąki 0,5 szklanki białego wina lub szampana szczypta cukru Na bezę i poza kolejką: 2-3 białka (pozostałe z robienia ciasta) cynamon 8-10 łyżeczek cukru plasterek cytryny Jako pierwsze obieramy gruszki, wycinamy gniazda z pestkami i kroimy je w paski po długości. Po gruszkach, czas na jabłka, które również obieramy, wycinamy(...)się podsuszyć, piekarnik 180 stopni, termoobieg i do nagrzanego pieca wkładamy ciasto na 10-15 min.   Nie zapominajcie mieszać jabłek z gruszkami, będą coraz bardziej przypominać budyń albo kisiel, a to lubi się przypalić. Gdy nasza tarta jest już podpieczona wyjmujemy ją z pieca i na ciepłe ciasto wykładamy nasze owoce. Przysypujemy je cynamonem i cukrem

Kuba Gotuje
Tarta jabłkowa z sosem śmietanowym i pomarańczową glazurą 128

dwie wody. Jemy lekko ciepłą, wtedy jest najlepsza. Smacznego! Madzia Od Pawła: Dobra, teraz tak na serio. To absolutnie najlepsza tarta jaką jadłem kiedykolwiek. A to naprawdę mocne słowa, bo ja średnio lubię słodkie jedzenie. A ta tarta jest genialna. Od momentu, gdy Magda ją zrobiła teraz w każdy weekend gości w naszym domu (ten wpis(...)póki co - najsmaczniejsze danie na naszym blogu. Madzia bardzo dobrze gotuje, ale ta tarta po prostu zmiażdżyła system. I na koniec dodam, że niezwykle ważna w tym przepisie jest marmolada z pomarańczy. Ale musi być cierpka, nie słodka. Ta cierpkość idealnie dopełnia smaku słodkich jabłek. --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres

Marder&Marder Manufacture
Dżem z jabłek i śliwek (niskosłodzony) 168

pomysł takiego dżemu wpadłam podczas robienia tarty jabłkowo - śliwkowej.  Sam dżem zrobiłam wieczorem, zupełnie przy okazji.  Wprawdzie przygotowałam tylko 3 niewielkie słoiczki, ale zawsze można zrobić kolejną porcję.  Ponieważ dżem ma niewiele cukru, polecam zapasteryzować słoiczki.  Ja robiłam dżem z 600 g śliwek i 600 g jabłek, ale podaję proporcję

Sto kolorów kuchni
Jak zrobić domowy chrzan 164

wybranej metody i wielkości, pokrój chrzan na małe kawałki albo zostaw w całości (do ręcznego tarcia).  Sposoby tarcia chrzanu znajdziesz poniżej. 3. Domowy tarty chrzan można przechowywać w lodówce około miesiąca. Powinien być mocno ubity w słoiczku. Chrzan z jabłkiem i śmietaną składniki na jeden słoiczek o pojemności około 300 ml 6-7 czubatych łyżek chrzanu(...)przepisu powyżej, 2 Jabłka Grójeckie, obrane ze skórki, sól, cukier i sok z cytryny do smaku, opcjonalnie 4-5 łyżek śmietanki kremówki. Jak zrobić domowy chrzan z jabłkiem i śmietaną Jabłko zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i od razu wymieszaj z chrzanem i ewentualnie śmietaną. Dopraw do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Uwaga: Chrzan z dodatkiem

Cztery Fajery