Lubię rabarbarowe wypieki w wersji prostej, np. klasyczne ucierane lub drożdżowe ciasto, czy kruchą tartę... Ale czasem lubię dać się ponieść fantazji i stworzyć coś nowego, innego. Polecam Wam przepis na kokosowe ciasto z karmelizowanym rabarbarem. Kruchy kokosowy spód, aksamitny budyniowo-kokosowy krem i słodko-kwaśny rabarbar. PRZEPIS NA KOKOSOWE CIASTO Z KARMELIZOWANYM RABARBAREM Składniki na ciasto z rabarbarem
kolorowotorcikowotarta cukiniowa Tatrę z dodatkiem cukinii można przygotować na wiele sposobów. Upieczona tarta cukiniowa jest nieco podobna do tradycyjnej pizzy. Jednak w przeciwieństwie do niej składa się ona z kruchego ciasta oraz nadzienia, które może być przyrządzone zarówno na słodko jak i słono. Nadzienie możemy dostosować do okoliczności oraz smaku gości, czy domowników. Do przyrządzenia(...)następnie wyłożyć do formy na tartę. tarciuch Następnie na ciasto układamy podsmażoną cukinię. W celu ulepszenia smaku możemy dodać lekko zrumienioną cebulkę, czosnek, koperek oraz starty ser parmezan. Doskonałym dodatkiem są też pieczarki lub grzyby leśne. Odpowiednio przyprawiony tarciuch może być przepysznym daniem obiadowym. Artykuł Tarciuch z cukinią. Tarta cukiniowa pochodzi z serwisu Sierotka Marysia w Kuchni
sierotka maRysia w kuchnipełni! Gdzie się nie pójdzie wszędzie pełno truskawek, choć mamy wrażenie, że nie są tak słodkie niestety jak we wcześniejszych latach! Na blogu znajdziecie całkiem sporo przepisów z wykorzystaniem truskawek - od placuszków, cupcake'ków, propozycji śniadaniowych, po dietetyczny sernik na zimno i pyszną tartę z ricotty! Wszystkie truskawkowe przepisy z bloga znajdziecie tu - KLIK
Plate of Joybyć wykorzystany w wielu przepisach, zarówno na słodko jak i na słono. W pierwszej wersji może zastąpić mascarpone w słynnym tiramisu, bądź też stanowić składnik wielu ciast, jak również farsz pierogów. Pomysłów z wykorzystaniem ricotty na słono też na pewno nie zabraknie. Ja mam dla Was propozycję wytrawnej tarty, w której połączenie ricotty z marchewką i pesto
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskawyjdą muffinki czekoladowe, ale nie tylko. Wspaniale smakują w wersji cytrusowej, wystarczy dodać tartą skórkę z cytryn lub pomarańczy, zapach migdałowy, wiórki kokosowe lub mak do ciasta, a będzie inaczej. Za każdym razem, z tej samej porcji ciasta można wyczarować inne cieplutkie, pulchne i słodkie muffinki Można fantazjować, eksperymentować, a jak! i dodawać różne dodatki cukiernicze, posypki, polewy
Zasmakuj Kuchnisuszonej. Kotlety de volaille robi się bardzo łatwo i szybko, wystarczy filety z kurczaka rozbić tłuczkiem, doprawić, nadziać ziołowym masłem i obtoczyć w panierce. Zwykle używam bułki tartej, ale ostatnio, żeby było zdrowiej, mieszam ją z mielonym siemieniem lnianym lub kupuję taką gotową mieszankę. Najpyszniejsze w tych kotletach jest to gorące, aromatyczne masełko, które wypływa(...)porcje): 4 niewielkie filety z kurczaka (po około 150 g każdy) świeżo zmielony pieprz odrobina słodkiej mielonej papryki 80 zimnego masła 4 łyżki posiekanej natki pietruszki (opcjonalnie 3 łyżki suszonej) 1 duży ząbek czosnku sól olej do smażenia mąka i bułka tarta do panierowania (użyłam bułki tartej z siemieniem lnianym) 2 roztrzepane jajka SKŁADNIKI NA BURACZKI
Słodko-Słony Świat Ilonymasy, tworząc w ten sposób placuszki. Placuszki smażymy z obu stron na złoty kolor (na małym ogniu). Podajemy z tartą czekoladą i kawałkami bananów. Smacznego By Magdalena beta calories 53 fat 0g protein 1g carbs 13g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkiNa dworze zimno, postanowiłam więc zaszaleć z czekoladą. W końcu nic nie poprawia nastroju tak skutecznie jak domowe ciasto z duuużą ilością czekolady... Zapach pieczonego ciasta
W poszukiwaniu inspiracjifrytkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki potrzebne do sosu tatarskiego: 4 czubate łyżki majonezu (najlepiej o intensywnym smaku, nie słodki) – ok. 160 g 3 czubate łyżki gęstej śmietany kwaśnej 18% – ok. 120 g 2 czubate łyżeczki tartego chrzanu (dałam ze słoiczka) 2 czubate łyżeczki musztardy delikatesowej 2 średnie ogórek konserwowe lub kiszone (wedle uznania – u mnie konserwowy
Kulinarne PrzebojeSKŁADNIKI : 5-7 udek z kurczaka 1 szklanka ostrego ketchupu 1 łyżka soli 1 łyżka pieprzu 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczka bazylii czosnek według uznania 2 jajka + bułka tarta do panierowania
Kulinarne Fantazje MarioliDoskonale smakuje w postaci, cukiniowej tarty czy tradycyjnego leczo. Warto ją też zamarynować w słoiku, a wtedy posłuży jako pyszny dodatek do słodkich ciast, czy deserów. cukinia jak ananas przepis Jesień to czas, kiedy wiele gospodyń domowych gromadzi przeróżne przetwory w słoikach. Warto, aby na półkach domowej spiżarni zagościła cukinia przyrządzona na słodko. Cukinia jak ananas przepis
sierotka maRysia w kuchnisłodko lubicie) Nadzienie: 6-7 średnich jabłek 1 łyżeczka cynamonu lub więcej Opcjonalnie słodzidło 1 łyżka bułki tartej do posypania ciasta (wchłania sok z owoców, trik by uniknąć zakalca, w smaku niewyczuwalna) Przygotowanie: Z podanych składników zagnieść ciasto. Odstawić na 1h do lodówki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować masłem i obsypać bułką tartą
Fabryka pomysłówDuża szczypta soli Szczypta pieprzu Odrobina oleju Nadzienie 4 łyżki sosu pomidorowego (przepis na błyskawiczny sos poniżej) Kulka mozzarelli ½ szklanki tartego parmezanu ½ pokrojonej w kostkę papryki Garść liści bazylii Sos pomidorowy 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu winnego 1/2 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 1/2 łyżeczki suszonej cebuli Szczypta
Niedzielny kucharzSkładniki: 8-10 usmażonych naleśników Farsz: 1/4 dużej główki młodej kapusty 1 mała marchewka 1 mała cebulka kilka pieczarek sól, pieprz tarty żółty ser + jajko, mleko, bułka tarta do panierowania + olej do smażenia Sposób wykonania: 1. Kapustę poszatkować. Wrzucić do garnka, zalać wodą, lekko posolić i gotować do miękkości. Po wystudzeniu kapustę odcisnąć z nadmiaru wody(...)smaku. 4. Na naleśniki nakładać łyżkę farszu, rozprowadzić, posypać trochę tartym żółtym serem, zwinąć jak krokiety. 5. Panierować w jajku wymieszanym z odrobiną mleka, a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Smacznego!!! A poniżej przepis na krokiety ze słodką kapustą, ale nieco inaczej przyrządzone. Wystarczy kliknąć na zdjęcie i przeniesie
Kuchnia domowa Ani