można wziąć, dla lepszego efektu 4 czerwone i 1 zieloną) 300g mielonej wołowiny natka pietruszki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej, wędzonej papryki liść laurowy 100g wędzonego boczku, albo serrano kawałek twardego sera do tarcia 1 duży, starty pomidor, albo passata 1/2 kubka ryżu (najlepiej okrągłego, jak do risotto albo paelli) oliwa z oliwek jajko sól pieprz Czosnek
stajnia gołębie od kuchniłyżki sosu sojowego 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka suszonego koperku (lub ulubionych ziół) 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej Panierka: 1 jajko + 2 łyżki mleka mąka pszenna bułka tarta + 2-3 łyżki zmielonych orzeszków ziemnych (*) Ponadto: tłuszcz do smażenia Umyte polędwiczki dokładnie wymieszać w marynacie - tak, aby pokryła każdy
Di gotujesmażenia mąka do obtoczenia klopsików dodatkowo : 5-6 pieczarek 1 cebula garść świeżego szpinaku 3 czubate ,łyżki tartego parmezanu 4 łyżki tartego żółtego sera cheddar lub innego 3 ząbki czosnku 1 szklanka mleka 1/2 szklanki słodkiej śmietany 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka cukru lub miodu sól , pieprz do smaku klarowane masło Składniki z zakładki klopsiki , przekładamy
Ogrodnik w podróżydzisiaj danie makaronowe. Składniki: 300 g makaronu spaghetti 1 młoda cukinia 3 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 100 g drobno tartego sera Gruyere lub Grana Padano (robiłam z obydwoma rodzajami sera, pierwszy jest bardziej słodki, drugi nieco bardziej pikantny) zioła do pizzy, ok. 1 płaskiej łyżki sól i pieprz lub domowa jarzynka szklanka słodkiej śmietanki
Czerwień i błękitMalwina . Sos: 150 g pieczarek 150 g dyni, np. Hokkaido (waga po obraniu i wypestkowaniu) 1/2 młodej cukinii ok. 70 g drobno tartego sera Grana Padano lub Parmezanu 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 200 ml słodkiej śmietanki 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka słodkiej papryki Przygotować sos. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry. Dynię pokroić
Czerwień i błękitprostu pyszne i super łatwe do zrobienia ciasto z cukinii tartej na tarce z dodatkiem kakao. Ciacho wychodzi wilgotne i aromatyczne. Jest też mało słodkie. Uwielbiam je jeść do ciepłej kawy lub herbaty. Po upieczeniu wystarczy oprószyć je kakao i cukrem pudrem, lub nawet cynamonem. Jeśli nie możesz się przekonać do ciast z warzywami, albo
AniaGotuje.plLato, lato, lato- śpiewam już od rana i opycham się czereśniami. Najsmaczniejsze są te zrywane na drabinie. Soczyste, nagrzane słońcem, słodziutkie. Podobno czereśnia, żeby wydać owoce
dolcevitainmykitchenpieczarek 2 czerstwe bułeczki kajzerki 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 3 jajka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego ok 2 łyżeczek soli bułka tarta tłuszcz do smażenia Oczyszczone pieczarki drobno pokroić i usmażyć na patelni z niewielką ilością tłuszczu. Po przestudzeniu dodać do zmielonego mięsa
https:KKuchniaMniampieczarek 2 czerstwe bułeczki kajzerki 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 3 jajka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego ok 2 łyżeczek soli bułka tarta tłuszcz do smażenia Oczyszczone pieczarki drobno pokroić i usmażyć na patelni z niewielką ilością tłuszczu. Po przestudzeniu dodać do zmielonego mięsa
https:KKuchniaMniamsmalec bułka tarta woda koperek przyprawa do grilla sól pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pokrojoną cebulkę w kostkę smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną smalcu i soli. Do miski z mięsem wsypujemy trochę bułki tartej, aby mięso było bardziej zwarte i według uznania przyprawy do grilla lub papryki słodkiej, sól, pieprz
Dominacja smakujajka L 150ml śmietany 18% 100g sera cheddar 100g sera mozzarella sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka słodka, czosnek granulowany 1. Masło kroimy na kawałki i zagniatamy z pozostałymi składnikami na ciasto. Wałkujemy cienko, wyklejamy nim formę na tartę o średnicy 27cm. Nakłuwamy widelcem, pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut, do delikatnego zezłocenia. 2. Kurki
Szefowa kuchnirestauracjach. Mam nadzieję, że przepis jaki podaję jest przynajmniej bardzo zbliżony do oryginału. Składniki: 400 g cielęciny 3 żółtka 200 ml słodkiej, gęstej śmietanki (18%) sól biały pieprz 3 łyżki masła klarowanego do smażenia bułka tarta do panierowania Do podania: ziemniaki puree (klik ) zielony groszek konfitura z borówki Wykonanie: Mięso umyłam, zmieliłam 3 razy, przełożyłam do miseczki
Kuchnia u Krysibatata, 2 duże papryki czerwone (ok. 400 g), 30 ml oleju rzepakowego, 300 g kaszy jaglanej, sól do smaku, 30 ml słodkiej śmietanki 30%, 2 duże kule mozzarelli (250 g), tłuszcz do wysmarowania formy, bułka tarta do podsypania, pesto: 100 g rukoli, 2 łyżki orzeszków pinii, ok. 70 ml oleju rzepakowego o smaku cytryna, bazylia, 10 czarnych
Moniki SmakołykiMINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 15 ugotowanych ziemniaków średniej wielkości, 50 dag boczku, 20 dag tartego sera żółtego, 4 czubate łyżki śmietany, 50 dag pieczarek, sól, pieprz, rozmaryn, papryka słodka, łyżka masła, garść posiekanej natki pietruszki. Przygotowanie: Boczek kroję w kostkę, ziemniaki w plasterki, pieczarki obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach
JejKuchniamałego słoika, oliwki 10 szt, natka pietruszki posiekana 3 łyżki, czosnek 2 ząbki, sos sojowy 1 łyżka, chili do smaku, papryka słodka mielona pół łyżeczki, zioła prowansalskie pół łyżeczki, sól i pieprz do smaku, bułka tarta bezglutenowa, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną zalewamy wrzątkiem i gotujemy prze 15 minut. Kasza nie może być ugotowana na sypko
kulinarne odsłony patiworeczek, soczewica czerwona pół szklanki, sos sojowy 1 łyżka, czosnek 1 ząbek, kmin rzymski 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, papryka słodka mielona pół łyżeczki, kolendra mielona 1 łyżeczka, sol i pieprz do smaku, bułka tarta do obtoczenia kotlecików, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Kasze jaglaną zalewamy wrzątkiem, tak aby woreczek był przykryty wodą i gotujemy przez
kulinarne odsłony patiteż dobrym źródłem witamin z grupy B i witaminy C. Można przyrządzić z niej wiele dań: ugotować, polać masłem i bułką tartą lub sosem, np. beszamelowym. Można skorzonerę usmażyć w cieście naleśnikowym lub podać na słodko z miodem. Wykorzystuje się też ją w surówkach i sałatkach. Jak przygotować czarny korzeń? Najpierw trzeba go obrać ze skórki (najlepiej
Qlinarnie i Qlinarniejest już gotowa. Na patelni podsmażyć pokrojone pieczarki z papryka, dodać szpinak i wszystko razem smażyć do odparowania wody. Doprawić sola, pieprzem, słodka papryka i curry. Dodać kuskus wszystko razem wymieszać i przełożyć na talerz. Posypać tartym parmezanem wedle uznania. Gotowe! Szybki obiad, a do tego bardzo zdrowy
Delusional TrineBoska tarta! Smakuje niesamowicie - krem z serka ricotta i białej czekolady, jagody, ubita śmietanka i słodkie beziki... Całość smakuje rewelacyjnie. Trudno oprzeć się kolejnym kawałkom :) Łatwa do zrobienia, efekt piorunujący ;) Polecam! Ps. Zapraszam na stronę http://piatkabus.pl/ - przejazdy dla każdego ;) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl
Domowa cukiernia Ewylimonki sól, pieprz olej do smażenia W tym czasie robimy rybne kuleczki. Mięso siekamy nożem. Dodajemy sól i pieprz, łyżkę szczypiorku, łyżeczkę słodkiego sosu chili i soku z limonki. Mieszamy. Kulamy kulki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rumiano na głębokim tłuszczu. Pęczotto podajemy razem z kulkami posypane natką pietruszki lub solo jako wege danie główne
Dzieje kuchennej Wiewióryodrobinę oleju, wrzucić cebulkę i posiekany czosnek smażyć, aż cebula straci kolor surowizny. Dodać mięso mielone, doprawić solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką, majerankiem. Wymieszać i smażyć, aż mięso będzie przesmażone. Do kubka wsypać bułkę tartą i zalać ciepłym mlekiem. Wlać tylko tyle mleka, żeby bułka napęczniała. Dodać do mięsa i wymieszać. Odstawić do przestudzenia. Do polania
Kuchnia Pokoleńporcje : 4 połówki filetów drobiowych z piersi 1 opakowanie mrożonego , zielonego groszku 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku 2 łyżki słodkiej śmietanki -koniecznie 30 % 1/2 łyżeczki cukru sól , pieprz do smaku 1 szklanka bułki tartej do obtaczania 1 jajko olej do smażenia Filety drobiowe płukamy , osuszamy papierowym ręcznikiem i rozklepujemy tłuczkiem , troszkę cieniej niż na schabowe – najlepiej robić
Ogrodnik w podróżyłodygi selera 300 gram mięsa lub wędliny wędzonej ( wykorzystane były kawałki wędlin oraz kotlety drobiowe które zalegały w lodówce :) ) 100 gram tartego sera żółtego 0,5 szklanki bulionu sól, pieprz świeżo zmielony, papryka czerwona mielona słodka, oregano. Wykonanie: Kasz ę wrzucamy do wrzącej wody gotujemy ok 10 -15 minut, tak aby była półtwarda, wyciągamy z wody odcedzamy przekładamy
kgwjanczewodorsza (lub innej ryby) 1 jajko 1 czerstwa bułka + mleko do namoczenia 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki (polecam wędzoną) koperek, natka pietruszki (opcjonalnie) sól, pieprz (dodałam cytrynowy) Dodatkowo: bułka tarta olej do smażenia Rybę pokroić w kawałki i zmielić (najlepiej maszynką do mięsa) z cebulą, czosnkiem oraz bułką (odciśniętą z mleka
Di gotujejajek 1,5 szklanki cukru 3 szklanki mąki 1 szklanka oleju 1 szklanka wody (większość przepisów posiada gazowaną lub inne słodkie napoje gazowane) 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao masło i bułka tarta do nasmarowania blachy Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy 2,5 szklanki mąki i proszek do pieczenia. Mieszamy dodając olej
W kuchni bez szafekpory roku nie smakują aż tak bardzo jak teraz. Dzisiaj na obiad serwowałam ulubioną przez moją rodzinkę brukselkę. Uwielbiamy te małe, słodkie kapustki. Lubię je w zupie jarzynowej, w sosie śmietanowym albo otoczone złocistą bułką tartą. Podaje je np. do kotleta zamiast ziemniaków, czy ryżu. Jest syta, zdrowa i przepyszna. Polecam!!! Składniki na brukselkę w bułce tartej
Rozpustne gotowanieSkładniki: 4 filety z kurczaka 300 gram pieczarek 1 papryka czerwona 1 cebulka 200 gram sera żółtego lub sera camembert szczypta słodkiej wędzonej mielonej papryki oraz tymianku sól, świeżo zmielony pieprz Ponadto 1 jajko buła tarta olej Wykonanie: Pierś myjemy obsuszamy delikatnie ręcznikiem papierowym, mięso przecinamy wzdłuż tak aby utworzyła man się kieszeń. Bardzo delikatnie rozbijamy tłuczkiem
kgwjanczewowielkości dorsze bez głowy (można również wziąć filety, będzie mniej obierania)- moje rybki ważyły ok. 2,5 kg 5 dużych ziemniaków 3 duże marchewki 3 jajka pęczek pietruszki bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia 3 listki laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego sól, pieprz Wykonanie: Ryby gotujemy, z marchewkami, listkami laurowymi i zielem. Doprawiamy solą i pieprzem(...)całość dokładnie mieszamy. Jeżeli masa jest bardzo rzadka można dosypać odrobinę bułki tartej ( w moim przypadku nie było to konieczne). Z masy lepimy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Kotleciki smażymy na oleju na złoty kolor. Ja uwielbiam takie kotleciki jedynie ze słodkim sosem chili... ale to już rzecz gustu. Smacznego
IMPRESJA SMAKUjego udziałem jest bardzo szybki obiad Składniki: 0,5 kg schabu bez kości sól, świeżo zmielony pieprz, mielona słodka wędzona papryka, tymianek, mielona kolendra Ponadto 2 jajka 2 łyżki mleka mąka bułka tarta smalec gęsi lub olej do smażenia Wykonanie: Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry na ok 2 cm. Rozbijamy tłuczkiem do mięsa lub stekownicą. Przyprawiamy, następnie
kgwjanczeworoladki z chrzanem i żurawiną. Połączenie idealne - ostro i słodko. Kruche, soczyste. Przepyszne na ciepło i na zimno. potrzebujemy: nadzienie - 2 łyżki bułki tartej - czubata łyżka chrzanu (najlepiej żeby był ostry, ew można utrzeć odrobinę świeżego i zmieszać ze słoikowym) - kawałek masła - suszoną żurawinę W misce/pojemniku wymieszać bułkę tartą, chrzan i masło na jednolitą, gęstą masę
Szybko Tanio Smacznienakładać farsz, po czym składać w trójkąty i docisnąć krawędzie widelcem. Będą ładnie wyglądać. Sos: 300 ml musu jabłkowego 100 ml słodkiej śmietanki 12% 1 łyżeczka pasty tandoori 1/2 łyżeczki pasty sambal oelek 1/2 łyżeczki tartego imbiru Możecie przygotować mus jabłkowy sami ucierając kilka jabłek z dodatkiem cukru lub kupić gotowy, do Was należy decyzja :) Mus wlewamy do rondla
vegetaniedobrego zdjęcia :D jak widać zapiekanka jest wyjątkowo niefotogeniczna ;) Składniki: cały ugotowany kurczak 1,5 - 2 szkl. startego żółtego sera 1 szkl. słodkiej śmietany 18% 0,5 łyżki mąki 1 jajko 1 żółtko 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka masła cebula 300 g pieczarek sól pieprz 1 łyżka oleju Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojone(...)mąką, zagotowujemy. Zdejmujemy z palnika,solimy, następnie czekamy aż trochę przestygnie i wbijamy całe jajko i żółtko. Mieszamy. Polewamy mięso sosem, obsypujemy resztą sera i bułką tartą. Na wierzch kładziemy wiórki masła. Zapiekamy 25 minut w temp. 200 st. C. Na ostatnie kilka minut można zdjąć pokrywkę. Najlepiej smakuje z ketchupem. Smacznego
chwile dla mniekukurydziane (Corn flakes), bardzo drobno rozgniecione- im drobniej tym lepiej. (u mnie wyszło około 1,5 szklanki już rozdrobnionych) pieprz ziołowy papryka słodka przyprawa do kurczaka po węgiersku ( lub zwykła) czosnek granulowany 2 płaskie łyżki bułki tartej jajko roztrzepane i przyprawione pieprzem ziołowym i ziołami prowansalskimi Wykonanie: Płatki mieszamy z bułką, doprawiamy. Obtaczamy kurczaka najpierw w jajku potem
Czerwona Porzeczkamiruny patagońskiej 4 marchewki 1 pietruszka Kawałek korzenia selera 2 cebule 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe Słodka czerwona papryka Oregano 190 g koncentratu pomidorowego 1,5 szklanki gorącej wody Sól Pieprz 2 jajka Bułka tarta Rybę wcześniej rozmrażamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie każdy kawałek ryby(...)Podlewamy wodą i dusimy przez 20 minut. Na końcu dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Przed końcem duszenia możemy dodać koncentrat pomidorowy oraz resztę przypraw: sól, pieprz, oregano i słodką czerwoną paprykę. Gorącymi warzywami przełożyć w szklanym naczyniu naprzemiennie usmażoną rybę. Odstawić do przegryzienia smaków
VioletoweKucharzenieMaślano- piernikowa tarta z jabłkami i porzeczkami D elikatna i aromatyczna tarta z ciasta kruchego z dodatkiem pierników wypełniona przepysznym nadzieniem z jabłek i porzeczek. Słodko-kwaśna, pachnąca przyprawami korzennymi- idealna na świąteczny stół. Zamiast porzeczek można użyć żurawiny. Składniki na formę o średnicy 25 cm 230 gramów mąki pszennej 70 gramów pierników Katarzynek, zmielonych(...)przyprawy. Smażyć wszystko przez chwilę, mieszając, aż część owoców się lekko rozpadnie. Skrobię ziemniaczaną rozpuścić w kilku łyżkach wody, dodać do owoców, wymieszać, zdjąć z palnika. Wystudzić. Formę do tarty o średnicy 25 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką pszenną, nadmiar mąki strzepać. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki i podzielić na 2 części, jedna większa od drugiej (mniej
olalacookingpszennej ( jeśli ziemniaki są bardzo "ciapciowate" do dajemy 3/4 ) troszkę mąki do obtoczenia farszynek sól, pieprz, papryka słodka i ostra do smaku olej do smażenia Farsz: 250 g pieczarek 1/2 główki cebuli 1 ząbek czosnku 2 czubate łyżeczki bułki tartej sól, pieprz do smaku Farsz 1. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. 2. Na patelni(...)już gotowe przekładamy je do miseczki, dodajemy bułkę tarta, mieszamy i odstawiamy na czas przygotowania ciasta Ciasto 4. Ziemniaki przekładamy do miski, jeśli są wczorajsze to przegniatamy przez praskę lub jak w moim przypadku rozgniotłam je szybko widelcem. 5. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę, pieprz, paprykę ostrą i słodką oraz sól, wszystkiego z wyczuciem i próbując cały czas
Gotowanie...to proste !Składniki: 800 g schabu środkowego 1 szklanka mleka Panierka: 2 szklanki bułki tartej 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 1 łyżka posiekanej kolendry 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego sól i pieprz olej do smażenia Sposób wykonania: Schab kroimy w plastry o grubości około(...)cienkie filety.Kotlety oprószamy solą i pieprzem, zalewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę (lub na noc).Jajko roztrzepujemy z mlekiem, w którym moczyło się mięso. Bułkę tartą mieszamy ze natką, kolendrą oraz resztą przypraw. Kotlety obtaczamy w mące, następnie w jajku z mlekiem a na koniec w przyprawionej bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju
Qchnia po prostujeszcze razem z nimi ląduje w kompocie lub w słoiczkach z dżemem. Postanowiłam wykorzystać te kwaśne łodygi i upiekłam szybką tartę. Kruche ciasto i rabarbarowe nadzienie. Tylko tyle. Bez kremu patissiere, choć taka wersja też mi bardzo smakuje, bez słodkiego waniliowego śmietankowego nadzienia, które w połączeniu z kwaśnym rabarbarem tworzy duet doskonały. Zatem hasło na dziś: prosto, szybko(...)owinąć folią i włożyć do lodówki na godzinę. Rabarbar wymieszać z cukrem, podgrzewać, aż puści sok, ale się nie rozpadnie. Ostudzić. Ciasto rozwałkować na grubość ok 5mm, posypać bułką tartą i wyłożyć rabarbar, zostawiając ok 4cm brzegi. Nadzienie wyrównać, a brzegi zawinąć na nadzienie. Ciasto na brzegach posypać brązowym cukrem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30 minut
Obiad gotowybył jeszcze gorący. Składniki: 1,5kg obranej cukinii bez pestek czerwona cebula łyżeczka soli 3 jajka szklanka bułki tartej kilka suszonych pomidorów 1/3 szklanki oleju z pomidorów 70g oliwek 100g sera feta w kostkach z oregano i słodką bazylią Arla Apetina 2 ząbki czosnku łyżka posiekanego tymianku łyżeczka posiekanej mięty łyżeczka posiekanej natki pietruszki Cukinię i cebulę należy zetrzeć(...)oczkami. Następnie warzywa solimy i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie dokładnie je odciskamy. Warto przyłożyć się do tej czynności- inaczej powstanie pasztetowa ;) Warzywa łączymy z jajkami, bułką tartą, olejem, czosnkiem i ziołami. Gdy powstanie jednolita masa, dodajemy pomidory, oliwki i ser. Delikatnie mieszamy. Przekładamy do małej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około godziny
Wrzosowa Polanamąki pszennej 1 jajko sól, świeżo mielony pieprz Dodatkowo: tarty parmezan do posypania kilka listków bazylii do przybrania CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Zaczynamy od przygotowania sosu: na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy czosnek, suszone oregano, ostrą i słodką paprykę, przesmażamy 1 minutę. Dodajemy passatę pomidorową, doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Całość dusimy około(...)cienkie wałeczki i kroimy na 2 cm kawałki. Tak przygotowane kluseczki wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 1 minutę od wypłynięcia. Odcedzamy i dodajemy do ciepłego sosu. Podajemy posypane tartym parmezanem i udekorowane listkami bazylii. Smacznego
My Culinary Artczekoladowe nie należą do moich ulubionych. Przeważnie smakuje mi tylko czekolada w najczystszej nieprzetworzonej postaci. Natomiast krem czekoladowy w tej tarcie nie jest przesłodzony, a granat doskonale go uzupełnia i dodaje świeżości. Po prostu kwaśny owoc i słodki krem tworzą idealny związek z kruchym ciastem. Musicie spróbować tego ciacha, bo ja się po prostu zakochałam i z pewnością(...)łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Z podanych składników zagnieść ciasto. Włożyć je do lodówki na min. 1 godzinę lub do zamrażalnika na 20 minut. Formę od tarty wysmarować margaryną oraz posypać bułką tarta. Wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować je, wyłożyć do formy, po nakłuwać widelcem. Na cieście położyć papier do pieczenia, obciążyć tartę
Fabryka pomysłówjest to wcale ani trudne ani czasochłonne :) Poza tym dzięki temu, mam postanowienie, że kolejna tarta też będzie zrobiona na kruchym cieście przygotowanym własnoręcznie :) Wracając do mazurka, to do jego przygotowania użyliśmy masę kajmakową i dżem, więc wyszedł bardzo słodki, ale wszystkim łasuchom bardzo smakował :) A jak podobała Wam się moja dekoracja? Mazurek wielkanocny – składniki: 300g mąki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!małe piersi z kurczaka ok. 2 ząbki czosnku (lub czosnek w proszku) słodka papryka w proszku sól pieprz (ewentualnie można użyć gotowej przyprawy do kurczaka) ok. 4 plasterki szynki ok. 4 plasterki sera do zapiekania ok. pół szklanki mąki ok. pół szklanki bułki tartej 2 jajka odrobina mleka olej Cordon Bleu - Kotlet po Szwajcarsku (Kotlet z Kurczaka z Szynką(...)Serem) - Sposób przygotowania: Kurczaka porcjujemy na plastry o grubości 1,5-2 cm, a następnie bardzo delikatnie rozbijamy na kotlety. Przyprawiamy rozgniecionym czosnkiem (lub w proszku), słodką papryką, niewielką ilością soli i pieprzu. Na środek każdego kotleta wykładamy po 1-2 plasterki sera żółtego oraz szynki. Składamy kotleta na pół, tak aby szynka oraz ser nie wystawały. Można także
Słodka Strona