perfekcyjny , bo ja też, nie jestem perfekcyjna , ale jest smaczny i wędlina wychodzi niebiańska Dlaczego kminkówka Kaszubska ? Bo mieszkam na Kaszubach .. bynajmniej chwilowo ….. składniki : 1,5 kg szynki wieprzowej 1 kg świeżej golonki tylnej 0,5 kg boczku wieprzowego 3 łyżki czosnku granulowanego 3 łyżki mielonego kminku 2 łyżki cukru sól peklowa 1 łyżka na 1 litr wody(...)czasie , mięso odławiamy , płukamy w zimnej wodzie . Golonkę mielimy bez skóry na bardzo drobnych oczkach , dwukrotnie . Boczek , również ,bez skóry mielimy na grubych oczkach ,także dwukrotnie . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szynkę , kroimy w średniej wielkości kawałki i rozklepujemy tłuczkiem do mięsa . Wszystkie mięsa przekładamy do miski , wlewamy 1 szklankę zimnej wody . Dodajemy wszystkie przyprawy z listy ,mieszamy przez przynajmniej 6 minut
Ogrodnik w podróżyniedzielny obiad, różne uroczystości. Idealnie pasuje do kopytek, klusek śląskich jak również ziemniaków. Bitki z mięsa wieprzowego z warzywnym sosem. Składniki: · 1 szynka wieprzowa · 1 cebula · 1 kg pieczarek · 1 papryka żółta
Kulinarna Chwiladodaję. Może kiedyś spróbuję urozmaicić w ten sposób. Składniki: Pół główki białej małej kapusty 0,5kg kiszonej kapusty 2 małe cebule (może być jedna duża) 300 g szynki wieprzowej - może być łopatka wieprzowa 1 duża pętelka kiełbasy plastry szynki (jaka tam wam zostanie w lodówce - opcjonalnie) mięso z kurczaka (chodzi mi tutaj o wykorzystanie np mięska z rosołu) olej
Justa próbuje gotowaćParówki Drobiowe , sztuka - 50 gram - 130 kcal Pasztet Drobiowy , 30 gram - 68.5 kcal Polędwica Sopocka , 2 plasterki - 20 gram - 33 kcal Polędwica Drobiowa , 2 plasterki -20 gram - 18.5 kcal Szynka Wieprzowa , plasterki - 20 gram - 50 kcal Szynka Drobiowa ,plasterek - 20 gram - 24.5 kcal Szynka Wołowa , plasterek - 20 gram - 21.5 kcal Kotlet Schabowy Panierowany , sztuka - 100 gram - 357 kcal Kotlet
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkisalonie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Tak więc do dzieła " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1,5 kg świeżej szynki wieprzowej 2 łyżki smalcu 1/2 szklanki mąki do obtoczenia bitek 1 liść laurowy 3 kulki ziela angielskiego sól, pieprz do smaku 1 duża cebula Szynkę kroimy w plastry , a następnie każdy
Ogrodnik w podróżyPork tenderloin Składniki: 0,5 kg polędwica wieprzowa 3 plastry ser żółty gouda 3 plastry szynka wieprzowa 5 dag masło liście szpinaku sól pieprz sambal oelek Wykonanie: Polędwicę oczyścić z błon, rozciąć wzdłuż, rozklepać przez folię na prostokątny płat. Posolić, oprószyć pieprzem i posmarować masłem. Dodać odrobinę sambal oelek. Na połowie polędwicy rozłożyć ser, szynkę i świeże liście szpinaku
Kulinarny karnet Christopheraniniejszym poście. :) Sprytne zamienniki codziennych produktów: zamiast: 2 kromek chleba pszennego 50g (128 kcal) zjedz 2 kromki chleba razowego 50g (107 kcal) = oszczędność 21 kcal zamiast: 2 plasterków szynki wieprzowej 40g (102 kcal) zjedz 2 plasterki szynki z kurczaka 40g (48kcal) = oszczędność 54 kcal zamiast: porcji sałatki jarzynowej z majonezem 195g (236 kcal) zjedz porcję sałatki jarzynowej bez majonezu 195g
MintTastefasolę i kukurydzę z puszki, ale wiadomo, że najlepiej poświęcić czas i ugotować je samodzielnie. Jeśli chodzi o mięso, to w gulaszu dobrze sprawdza się łopatka wieprzowa, a w wersji mniej kalorycznej również szynka. Gulasz po meksykańsku oczywiście musi być odpowiednio pikantny, u mnie składniki podane są na umiarkowaną ostrość (2,5 w skali 5). Od pewnego czasu, aby skrócić(...)różnych sieci sklepów. Tym razem po porównaniu różnych ofert, dobre jakościowo produkty potrzebne do przygotowania tego dania, znalazłam w korzystnej cenie TUTAJ . Składniki: 1 kg łopatki lub szynki wieprzowej 100 g boczku wędzonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 marchewki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czarnej lub czerwonej fasoli 2 łyżki koncentratu lub przecieru pomidorowego 1 łyżka alkoholu
Kuchcik gotujeJednak przy okazji publikacji tego postu wzbogaciłam nieco swoją wiedzę. Zapraszam do obejrzenia popularnych postów na smaczne pieczone, duszone i gotowane mięska . Szynka rolowana Klops domowy z kawałkami kurczaka Szynka wieprzowa pieczona KURCZAK FASZEROWANY ŚLIWKĄ I ŻURAWINĄ SZYNKA DROBIOWA PASZTET DOMOWY SZYNKA Z SZYNKOWARU ROLADA SCHABOWA MIELONKA DOMOWA SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój
W kuchennym oknie Ewypodać z konfiturą z żurawiny lub sosem chrzanowym. Przygotowanie takiej szynki nie wymaga wiele pracy, trzeba to jednak zaplanować 1-2 dni przed podaniem, gdyż jej peklowanie, dzięki któremu ma taki różowy kolor wymaga przynajmniej 24, a najlepiej 48 godzin. Składniki na szynkę pieczoną: około 800 g szynki wieprzowej płaska łyżeczka soli peklowej łyżeczka papryki ostrej łyżeczka cukru(...)godzinę. Szynka pieczona – pyszne mięso na obiad lub do kanapek Zobacz inne przepisy na pieczone mięso wieprzowe: Schab pieczony w ketchupie – przepis na obiad Łopatka wieprzowa pieczona w sosie Karkówka z pieczarkami i cebulą Karkówka po cygańsku z pieczarkami i papryką Szynka z warzywami pieczona w rękawie .pf-button.pf-button-excerpt { display: none; } Artykuł Szynka pieczona – pyszne mięso na obiad
e-PrzepisyKulinarneCzas skończyć z kupywaniem tanich wędlin!, czy wiecie że kilogram własnej domowej szynki możecie mieć już za około 10zł!?. Jeżeli wybierzecie mięso wieprzowe po cenie promocyjnej która często wynosi 9.99zł/kg to od dziś możecie sporo oszczędzić! - pieniążków w portfelu i zdrowia. Choć nie polecam w diecie mięsa wieprzowego i polecam droższe z pewnego źródła to jednak wiem(...)wędlinach!. W tym prostym przepisie nie ma nic nadzwyczajnego, lecz ważne są przyprawy które wymienię jako polecane. Zapraszam do wypróbowania od dziś! Czas przygotowania: 14 godzin Składniki: 0,3kg szynki wieprzowej (To taka porcja dla 1-2 osób żeby nie odkrajać do mrożenia) Olej rzepakowy Sól himalajska Przyprawy: Klasycznie: Liść laurowy, ziele angielskie, przepuszczony przez praskę ząbek czosnku, majeranek
Kuchnia PROzdrowotnaMoże , nie jestem profesjonalistą , ale nam smakuje " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 kg szynki wieprzowej z cienkim paskiem tłuszczu ( jest nośnikiem smaku ) 2 świeże papryczki chilli : żółta i czerwona ( dla oka , dla smaku mogą być o dowolnym kolorze ) 1 czubata łyżka soli peklowej
Ogrodnik w podróżyszynki z duszonymi warzywami jest bardzo smaczna. Mięso delikatne i mięciutkie . Podałam z kluskami śląskimi i surówką z młodej kapusty.Było pysznie. Składniki: 3 plastry mięsa wieprzowego z szynki 1 szt marchewka 1 szt pietruszka 1 cebula mała 1 ząbek czosnku sól,pieprz kolorowy do smaku margaryna bulion warzywny mąka pszenna do zagęszczenia Przygotowanie: Plastry mięsa umyć
Ala piecze i gotujeJuż kilka razy dodawałem posty, w których były nietypowe dania z piekarnika. Dzisiaj kotlety z mielonej szynki wieprzowej, z nietypowymi dodatkami. Skład: 500 g mielonej szynki, duży surowy i utarty na drobnych oczkach ziemniak, utarta 1 marchewka, pokrojona w kostkę cebula, jajko, duża szczypta soli, szczypta pieprzu, czubata łyżka majeranku, 5-6 łyżek bułki tartej- jak masa
chleba naszegoimbir i ocet nadają mu jednak wyrazistości. Danie aromatyczne i rozgrzewające. Polecam! Gulasz wieprzowy z makaronem Składniki na 4 porcje: 600g szynki wieprzowej 2 marchewki 2 pory 1 cebula 2 ząbki czosnku kawałek startego imbiru (1cm) puszka krojonych pomidorów 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego pół szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki octu
Smak mojej kuchniMoja rola ograniczyła się do przygotowania mięsa, dlatego nie opiszę dokładnego procesu wędzenia. Postępuję w ten sam sposób również przy wędzeniu innych mięs (boczku, drób czy nawet słonina). szynka wieprzowa majeranek czosnek Solanka: woda sól majeranek czosnek Szynkę umyć, osuszyć i podzielić na równe kawałki. Przygotować solankę. W misce z wodą rozpuścić sól. (Smak solanki sprawdzić za pomocą surowego ziemniaka
Di gotujekonserwantów, ani glutaminianu sodu. Szynka wyszła bardzo smaczna - soczysta i pokryta pyszną glazurą. Mięso idealnie nadaje się na obiad oraz po schłodzeniu w lodówce - na kanapkę. 1 kg szynki wieprzowej marynata klasyczna Dodatkowo: woda do podlewania mięsa Szynkę (może być inny rodzaj mięsa) umyć, osuszyć i włożyć do worka z marynatą. Całość wstawić do lodówki - na około
Di gotuje