szynka wieprzowa - 2583 przepisów (strona:20/173)

Mięso - jakie wybierać i co warto o nim wiedzieć? 120

jakość spotykaną w krajach o większej tradycji w zakresie spożycia wołowiny, dlatego gdy tylko jest to możliwe, wybieraj mięso wołowe klasy I - mięso wołowe najlepszej jakości. Wieprzowina (gulasz wieprzowy z szynki, mięso mielone z szynki/łopatki wieprzowej, schab, karczek) Nigdy nie kupuj mięsa garmażeryjnego! Jest tam około (i tylko) 60% mięsa, a reszta to przeróżne dodatki, świństwa i chemia. Najlepsze(...)jest mięso mielone wieprzowe z łopatki lub szynki. W porównaniu do mięsa mielonego drobiowego nie ma węgli i ma więcej tłuszczu. Możemy kupić kawałek mięsa w sklepie i zmielić go samemu w domu, albo poprosić o to w sklepie - wtedy wiemy, co jemy. Jest wiele sposobów przyrządzania mięsa mielonego, można z nim sporo kombinować. Wszelkie teorie mówiące

Keto Przepisy
Pieczony filet z kurczaka na kanapki 618

wiem czemu, … po namyśle już wiem czemu, nie zdążyłam nigdy zrobić zdjęcia, zjedli… 😉 Przykładowe przepisy na nasze mięsne domowe wyroby: Kiełbasa ze słoika Schab suszony w piekarniku Suszony schab wieprzowy Szynka domowa gotowana Baton wieprzowy gotowany Pasztety Schab z żurawiną gotowany Pieczeń rzymska z pieczarkami i marchewką Schab ze śliwką Boczek faszerowany Karkówka pieczona miodowa Karczek rolowany z boczkiem Mielonka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Potrawka mięsno- warzywna z makaronem penne 131

Smakowity obiad, ciepła kolacja, jak kto woli :) Potrawka z dodatkiem makaronu jest bardziej syta i skutecznie napełni głodne brzuchy. Polecam, póki są dostępne świeże warzywka.   Składniki: ½kg chudej szynki wieprzowej 300g kiełbasy z szynki 2 łyżeczki sosu sojowego 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 papryki czerwone 2 małe cukinie 300g pieczarek 2 pomidory 300g makaronu penne lub kokardki

Kuchnia w czekoladzie
Pyszne klopsiki w sosie musztardowym 151

kuchni i zrobić pyszny domowy obiadek . Będzie pysznie oj będzie :)   S kładniki kluski śląskie: 1 kg ziemniaków  mąka ziemniaczana sól Klopsiki wieprzowe w sosie musztardowym : szynka wieprzowa 500 g jajo 1 szt  bułka tarta 2 łyżki sól do smaku  pieprz do smaku  Natura Smak John 3 czubate łyżeczki Tradismak    Wywar

Różowa kuchnia
Szynka wieprzowa pieczona 198

pieczeni , wędlin, dlatego często coś piekę.  Potwierdzam w ten sposób powiedzenie, że wiem, co jem. Prezentuję dzisiaj szyneczkę pieczoną ,soczystą  i pyszną w smaku. SKŁADNIKI: ok 1kg. szynki wieprzowej olej do obsmażenia szynki na marynatę: pół szklanki oliwy z oliwek sól, pieprz , papryka słodka,  tymianek majeranek, czosnek ok 4 ząbki, liść laurowy , ziele angielskie WYKONANIE: Szynkę myjemy

W kuchennym oknie Ewy
Pulpety opiekane z suszoną śliwką w sosie curry 163

Meatballs baked with dried plums in curry sauce Składniki na pulpety: 0,5 kg łopatki wieprzowej0,5 kg szynki wieprzowej2 cebule1 bułka namoczona w mleku1 jajko1

Kulinarny karnet Christophera
Rolada z biedronkami. 181

Składniki: 0,5 kg łopatki wieprzowej0,5 kg szynki wieprzowej2 cebule1 bułka namoczona w mleku1jajko2 łyżki kwaśnej śmietany 18%sól, pieprz świeżo zmielony 1 cukinia ½ papryka

Kulinarny karnet Christophera
Gołąbki na okrągło z fetą. 168

Składniki: 1 duża młoda kapusta 0,5 kg łopatka wieprzowa 0,5 kg szynka wieprzowa 2 cebule 1 bułka namoczona w mleku 1 jajko 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% sól, pieprz czarny, majeranek, odrobina maggi 1 opakowanie fety Olej Sposób wykonania: Z kapusty zdjąć pierwsze uszkodzone liście, wyciąć głąb, włożyć do gotującej, osolonej wody i gotować 10 minut. Wyjąć, trochę

Kulinarny karnet Christophera
Jego Wysokość Kabaczek. 186

Od przyjaciół dostałem kilka dorodnych kabaczków i teraz one królują w kuchni. Kabaczki bezkonkurencyjne pod względem wszechstronności ,dopasowują się swoją delikatnością do wszystkiego .Doskonale komponują się

Kulinarny karnet Christophera
Kotlety mielone z ziemniaczanymi wiatraczkami. 245

Minced pork. Składniki :0,5 kg łopatki wieprzowej0,5 kg szynki wieprzowej2 cebule1 bułka namoczona w mleku1jajko2 łyżki kwaśnej śmietany 18%sól, pieprz świeżo zmielonyolej do

Kulinarny karnet Christophera
Kotlet mielony z jajkiem a la tatar. 165

Meatloaf with egg. Składniki :0,5 kg łopatki wieprzowej0,5 kg szynki wieprzowej2 cebule1 bułka namoczona w mleku1 jajko2 łyżki kwaśnej śmietany 18%sól pieprz świeżo

Kulinarny karnet Christophera
Tradycyjne gołąbki z mięsem i ryżem 407

Traditional cabbage rolls with meat and rice Składniki: 1 główka kapusta biała 0,5 kg łopatka wieprzowa 0,5 kg szynka wieprzowa 2 cebule 10 dag ryż 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% sól, pieprz czarny, majeranek 0,7 l. bulion z drobiu Sos pomidorowy: 1 puszka pomidory pelatti 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 2 cebule 0,5 łyżeczki

Kulinarny karnet Christophera
Szynka z rękawa 113

składniki* ok. 1 kg surowej szynki wieprzowej* ok. 1/2 łyżeczki soli peklowej* vegeta lub inna tego typu przyprawa* 1-2 ząbki czosnku* rękaw do pieczenia, woreczek lub folia nadająca się do obróbki termicznej* sznurekSposób wykonaniaMięso umyć, osuszyć, natrzeć solą peklową, posypać vegetą, obłożyć czosnkiem pokrojonym w plasterki (zamiast czosnku lub oprócz można użyć dowolnych ziół suszonych), zawinąć mięso w folię(...)spożywczą i odstawić w chłodne miejsce na 24-36 godzin.Po tym czasie odwinąć mięso, zdjąć plasterki czosnku (chyba, że szynka ma być bardzo czosnkowa), włożyć do rękawa do pieczenia, zawinąć tak, aby dobrze przylegał do mięsa, dokładnie zawinąć brzegi, aby do środka nie dostała się woda, a następnie dosyć mocno i gęsto obwiązać sznurkiem.Uważać, aby nie rozerwać rękawa

Mix smaku
Gulasz z szynki, zagęszczany chlebem razowym 141

które można zjeść tylko widelcem, siedząc na kanapie pod kocem. Rozgrzewający i sycący comfort food? Gulasz i ziemniaki (w jednym ze swoich pysznych wcieleń )! Ten gulasz z szynki robi się prawie sam. Wieprzowy gulasz zagęściłam razowym chlebem na zakwasie – to właśnie on dodał całości charakteru i lekkiej kwasowości, niesamowicie podkręcając smak mięsa. Mięso z szynki oczyszczamy z błonek i skrawków(...)się odgrzewa i dobrze mrozi – jeśli nie macie ochoty zjadać na raz całego, pozostałe porcje mrozimy po całkowitym ostudzeniu. SKŁADNIKI 4 duże lub 6 mniejszych porcji 800g mięsa z szynki wieprzowej 1 litr bulionu wołowego (może być z kostki BIO o obniżonej zawartości sodu)* 150g czerstwego, razowego chleba na zakwasie –bez skórki! 2 duże ząbki czosnku 0,5kg cebuli – żółtej

Karo in the Kitchen
WĘDZARNIA PODLASKA CHATA- CZYLI RECENZJA WYROBÓW 91

sól: 3,1 g. * kiełbasa palcówka Produkt wieprzowy, surowy, suszony Składniki: mięso wieprzowe(153 g wykorzystano do wytworzenia 100 g produktu)  sól, czosnek suszony, cukier,  gorczyca , pieprz czarny, majeranek, ziele angielskie, kultury bakterii startowe i dojrzewalnicze, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt w jelicie wieprzowym Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 1618 kJ/389 kcal; tłuszcz(...)kwasy tłuszczowe nasycone 12 g; węglowodany: 5,2 g w tym cukry: 4 g; białko: 28 g; sól: 3 g. * szynka wiejska z tłuszczykiem Produkt wieprzowy, wędzony tradycyjnie. Składniki: mięso wieprzowe- szynka (117 g wykorzystano do wytworzenia 100 g produktu), sól,czosnek  majeranek, pieprz czarny,  jałowiec, kolendra, ziele angielskie, hyzop, tymianek,  liść laurowy, cząber

Zrób to smacznie