szynka wieprzowa - 2583 przepisów (strona:21/173)

WĘDZARNIA PODLASKA CHATA- CZYLI RECENZJA WYROBÓW 85

sól: 3,1 g. * kiełbasa palcówka Produkt wieprzowy, surowy, suszony Składniki: mięso wieprzowe(153 g wykorzystano do wytworzenia 100 g produktu)  sól, czosnek suszony, cukier,  gorczyca , pieprz czarny, majeranek, ziele angielskie, kultury bakterii startowe i dojrzewalnicze, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt w jelicie wieprzowym Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 1618 kJ/389 kcal; tłuszcz(...)kwasy tłuszczowe nasycone 12 g; węglowodany: 5,2 g w tym cukry: 4 g; białko: 28 g; sól: 3 g. * szynka wiejska z tłuszczykiem Produkt wieprzowy, wędzony tradycyjnie. Składniki: mięso wieprzowe- szynka (117 g wykorzystano do wytworzenia 100 g produktu), sól,czosnek  majeranek, pieprz czarny,  jałowiec, kolendra, ziele angielskie, hyzop, tymianek,  liść laurowy, cząber

Zrób to smacznie
Placki po węgiersku 337

mogli w łatwy sposób odwzorować to danie w swoim domu. Jest naprawdę warte przygotowania. Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA PLACKI PO WĘGIERSKU (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki GULASZ 500 g szynki wieprzowej 250 g pieczarek 1 cebula 1 marchewka 1 papryka czerwona 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 ząbek czosnku 2 ziarna ziela angielskiego 1 liść laurowy 1 szklanka wody 1 łyżka(...)przygotowania patelnię o średnicy około 20-22 cm. Gulasz węgierski Gulasz węgierski to kolejny etap w przypadku przygotowania placków po węgiersku. Do jego wykonania najlepiej wybrać mięso wieprzowe, zazwyczaj wybieram łopatkę, lub szynkę. Tak przygotowany gulasz po węgiersku możemy również podawać z tradycyjnymi ziemniakami czy ryżem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Placki po węgiersku pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Domowa przyprawa do wieprzowiny 96

Domowa przyprawa do wieprzowiny Czym najlepiej przyprawić mięso wieprzowe.  Domowa przyprawa do wieprzowiny przyda się nie tylko przed świętami. Ta idealna mieszanka przypraw do mięsa wieprzowego pasuje do karkówki, łopatki, szynki wieprzowej, schabu i pieczonego boczku. Na blogu znajdziesz też przepis na pieprz ziołowy z PRL , a poniżej przepis na przyprawę do gulaszu wieprzowego oraz przyprawę do pasztetu. Przygotujesz

Cztery Fajery
Roladki z szynki parmeńskiej 298

warto przygotować na Wielkanoc czy choćby na filmowy wieczór w gronie przyjaciół. Uwielbiam szynkę parmeńską zwaną tu i ówdzie prosciutto. Jest wspaniała! Roladki z szynki nafaszerowałam sałatką z raków. Wieprzowa szynka doskonale współgra ze skorupiakami, więc często łączę szynkę z sałatkami ze skorupiaków. Oczywiście do takiej przystawki nie może zabraknąć sosu. Zrobiłam tutaj karmelizowany sos balsamiczny. Roladki z szynki Składniki

codojedzenia
Tradycyjny gulasz wieprzowy 213

mięsa z łopatki wieprzowej30 dag mięsa z szynki wieprzowej½ łyżeczki soli4 łyżki oleju1 duża cebula1 łyżka słodkiej papryki1 kostka mięsna2 listki laurowe10 ziarenek czarnego pieprzu ziarnistego6 ziarenek ziela angielskiego3 płaskie łyżki mąkiUważam, że dobry przepis na tradycyjny gulasz wieprzowy, jest czymś wyjątkowym. Mi udało się taki znaleźć na blogu przepisy z serca domu. Gulasz jest pachnący

Świat Domowej Kuchni
Huculskie placki z gulaszem 126

czosnku 1 łyżeczka mielonych ziaren kolendry 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 łyżeczka cukru 1 jajko , duże klasy L 2 łyżki mąki sól, pieprz do smaku gulasz : 0,5 kg szynki wieprzowej 9 pieczarek 2 cebule kawałek boczku wędzonego (tyle ile lubicie, ja daję około jednej do półtorej,łyżki siekanego ) 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka czosnku granulowanego

Ogrodnik w podróży
„Królewska pieczeń” szynka szpikowana warzywami i majonezem 113

być , użycie majonezu w dużej ilości jest tu całkowicie uzasadnione , to własnie on sprawia ,że mięso pozostaje soczyste , a warzywa to poezja.. polecam Składniki : 1 kg szynki wieprzowej tzw. kulki 1/2 małej ,cukinii takiej wielkości ogórka szklarniowego ( często to piszę , ale takie okazy są najsmaczniejsze i najłatwiejsze w obróbce ) 1 cebula 1 papryka zielona 1 jabłko – słodko winne(...)typu pasta 1-2 ziemniaki 1 mały słoik majonezu , koniecznie gęstego , ja zawsze używam Winiary 4-5 łyżeczek pikantnego sosu barbecue 2 łyżeczki granulowanego czosnku sól , pieprz do smaku Szynkę płukamy , oczyszczamy z błonek , nacinamy co dwa centymetry głęboko ale nie do końca . Nacięcia mają utworzyć kieszonki , nie przecinając mięsa na wylot Coś jak kartki w mięsnej książce . Każdy kawałek

Ogrodnik w podróży
Szynka, miodowo-musztardowa z czosnkiem niedżwiedzim 148

class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam , szczególnie ,że poza okresem marynowania , samo wykonanie nie jest ani pracochłonne , ani skomplikowane , a efekt spektakularny . Składniki : 2 kg szynki wieprzowej ze skórą 3 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki musztardy delikatesowej lub miodowej 4 łyżki miodu ( ja użyłam z mniszka , może być też pszczeli ) 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonego(...)suszonego czosnku niedźwiedziego Sos miodowo-musztardowy : 2 łyżki musztardy słodkiej ( np bawarskiej lub innej ) 2 łyżki musztardy delikatesowej lub miodowej 3 łyżki miodu 1,5 szklanki wywaru po pieczeniu szynki ( bez tłuszczu ,trzeba go zebrać przed użyciem ) 1 łyżka masła 1 łyżeczka suszonego koperku ( lub świeżego , posiekanego ) 100 ml śmietanki 30 % ( wiem bomba , ale tego smaku ,nie da żadna chuda

Ogrodnik w podróży
Kminkówka Kaszubska, kiełbasa szynkowa 101

perfekcyjny , bo ja też, nie jestem perfekcyjna , ale jest smaczny i wędlina wychodzi niebiańska Dlaczego kminkówka Kaszubska ? Bo mieszkam na Kaszubach .. bynajmniej chwilowo ….. składniki : 1,5 kg szynki wieprzowej 1 kg świeżej golonki tylnej 0,5 kg boczku wieprzowego 3 łyżki czosnku granulowanego 3 łyżki mielonego kminku 2 łyżki cukru sól peklowa 1 łyżka na 1 litr wody(...)czasie , mięso odławiamy , płukamy w zimnej wodzie . Golonkę mielimy bez skóry na bardzo drobnych oczkach , dwukrotnie . Boczek , również ,bez skóry mielimy na grubych oczkach ,także dwukrotnie . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szynkę , kroimy w średniej wielkości kawałki i rozklepujemy tłuczkiem do mięsa . Wszystkie mięsa przekładamy do miski , wlewamy 1 szklankę zimnej wody . Dodajemy wszystkie przyprawy z listy ,mieszamy przez przynajmniej 6 minut

Ogrodnik w podróży
Danie Księżniczki Sisi 86

niedzielny obiad, różne uroczystości. Idealnie pasuje do kopytek, klusek śląskich jak również ziemniaków. Bitki z mięsa wieprzowego z warzywnym sosem. Składniki: ·        1 szynka wieprzowa ·        1 cebula ·        1 kg pieczarek ·        1 papryka żółta

Kulinarna Chwila
Bigos po mojemu 110

dodaję. Może kiedyś spróbuję urozmaicić w ten sposób. Składniki: Pół główki białej małej kapusty 0,5kg kiszonej kapusty 2 małe cebule (może być jedna duża) 300 g  szynki wieprzowej - może być łopatka wieprzowa 1 duża pętelka kiełbasy plastry szynki (jaka tam wam zostanie w lodówce - opcjonalnie) mięso z kurczaka (chodzi mi tutaj o wykorzystanie np mięska z rosołu) olej

Justa próbuje gotować
ODŻYWIAMY SIĘ ZDROWO I DIETETYCZNIE 146

Parówki Drobiowe , sztuka - 50 gram - 130 kcal Pasztet Drobiowy , 30 gram - 68.5 kcal Polędwica Sopocka , 2 plasterki - 20 gram - 33 kcal Polędwica Drobiowa , 2 plasterki -20 gram - 18.5 kcal Szynka Wieprzowa , plasterki - 20 gram - 50 kcal Szynka Drobiowa ,plasterek - 20 gram - 24.5 kcal Szynka Wołowa , plasterek - 20 gram - 21.5 kcal Kotlet Schabowy  Panierowany , sztuka - 100 gram - 357 kcal Kotlet

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Bitki z szynki w sosie własnym 326

salonie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Tak więc do dzieła " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1,5 kg świeżej szynki wieprzowej 2 łyżki smalcu 1/2 szklanki mąki do obtoczenia bitek 1 liść laurowy 3 kulki ziela angielskiego sól, pieprz do smaku 1 duża cebula Szynkę kroimy w plastry , a następnie każdy

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania