Galaretka wieprzowa - klasyka, ale bez nóżek.

Galaretka wieprzowa - klasyka, ale bez nóżek.

Galaretka wieprzowa - klasyka, ale bez nóżek.

Classic pork jelly. Bardzo lubię klasyczną galaretę wieprzową. Kiedyś nie wyobrażałem sobie galarety bez wieprzowych nóżek. Teraz robię bez i też jest dobra, a przy tym, może mi się tylko tak wydaje mniej tłusta. Składniki: 2 golonki wieprzowe 50 dag karkówki wieprzowej 50 dag szynka wieprzowa ziele angielskie liść laurowy włoszczyzna sól, pieprz żelatyna Wykonanie: Mięsa pokroić na mniejsze części ,umyć  zalać wodą  i gotować. Po godzinie dodać włoszczyznę, ziele, liść. Dop... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.