tylko pamiętam , co roku pojawiała się ona w moim rodzinnym domu. Zawsze robili to moi Rodzice, a od 15 lat przygotowuję ją wraz z moim mężem dla naszej Rodziny. Szyneczka jest pyszna a po tylu godzinach w piecu jest też baaardzo kruchutka, wprost rozpływa się w ustach. Smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i później już na zimno- sama
Smaczne Zdrowewcześniejszych suszonych schabach, skomponowałam swoja własną wersję przypraw, która najbardziej nam odpowiada. I choć wszystkie wersje są bardzo dobre,to ta jest zdecydowanie najlepsza. Zapach, smak- poezja. Taka własna Szyneczka Parmeńska. Najlepsza jest wówczas gdy poleży jeszcze po wysuszeniu najlepiej kilka dni a nawet tygodni w lodówce. Problemem jest tylko wówczas pokrojenie jej, bowiem jest bardzo twarda ale smak takiej
Smaczne Zdrowelepszego jak pyszna, lekko pikantna domowa szyneczka. Szynka zrobiona w domu to pewność, że nie ma w niej żadnych polepszaczy i konserwantów. Ja coraz częściej ze względu na dzieci muszę robić szynki w domu. te sklepowe coraz mniej im smakują. W sumie to nawet się z tego cieszę. Do marynaty użyłam oleju rzepakowego. „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega
Ala piecze i gotujejeszcze moment. Wyjmujemy bruschette z piekarnika, dodajemy chrupiące plasterki szynki, skrapiamy miodem i oliwą extra vergine Monini i posypujemy listkami tymianku i lawendą. Do tego koniecznie zimne prosecco, bo szyneczka jest słonawa i już możemy prosić gości do stołu! Smacznego.Tym wpisem dołączam się do akcji na Durszlaku ” Z oliwą z oliwek można…” i " Figa z makiem...". Ten przepis polecam
Mia Cucina Sofietajest to! Nie wiem jak wy ale dla mnie to smak dzieciństwa najlepsza rzecz jak można było jeść z jeszcze ciepłym świeżym chlebem. Szkoda ze nasze dzieci wychowane na szyneczkach w dobrobycie nie doceniają tego smaku. Dzisiejsza wersja jest wzbogacona a skwarki z podgardla, które są bardziej mięsne i wzbogacaj jego smak.A wy jaki smalec lubicie? Smacznego! Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikDoskonałym i szybkim pomysłem na niedzielne śniadanko jest jajecznica z dodatkiem szczypiorku ,kawałeczkiem szyneczki , pomidorka i mieszanką różnych przypraw. Mogę gwarantowac , że po takim śniadanku , wszelkie smutki pójdą w zapomnienie a dzień bęzie piękny niczym wiosenne natchnienie :)Składniki dla 2 osób: 4 jajka 1 pomidor 2 plastry szynki gotowanej 2 łyżki siekanego szczypiorku przyprawy : sól, pieprz czarny mielony, odrobina
Słodkości i nie tylkoKrokiety to naprawdę uniwersalne danie - mogą stanowić pyszny, powszedni obiad, mogą również godnie prezentować się na imprezowym stole. Oczywiście jakość dodatków możemy podnieść, zastępując rosołowe mięsko świeżo zmieloną wieprzową szyneczką czy łopatką. Krokiety z kapustą, grzybami i mięsem Składniki (na około 15 porcji)na farsz: 350 g ugotowanego mięsa drobiowego 1 kg kapusty kiszonej 2 liście laurowe 3 ziela
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaKolejna propozycja na smaczną przekąskę. Małe drożdżowe ślimaczki z szyneczką i suszonymi pomidorkami.składniki:275 g mąki pszennej25 g drożdży150 ml mleka1/2 łyżeczki cukru1 łyżeczka oregano szczypta soli2 łyżki oleju100 g szynki parmeńskiej w plastrachpół małej cebulki czerwonej4 łyżeczki keczupu1 łyżeczka musztardy delikatesowej4-5 pomidorów suszonych z olejuMleko podgrzać aby było letnie. Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać mleko
Monia miesza i gotujeNaprawdę dobre produkty możemy poznać po tym, że ich nazwy stają się synonimem całej grupy produktów. Przykłady można mnożyć – na sportowe obuwie mówimy adidasy, na samochody
Proste-przepisy.plNaprawdę dobre produkty możemy poznać po tym, że ich nazwy stają się synonimem całej grupy produktów. Przykłady można mnożyć – na sportowe obuwie mówimy adidasy, na samochody
Proste-przepisy.pl