
Dziś propozycja na Wielkanocne śniadanie - jajka w roli głównej. Otulone pyszną szyneczką dojrzewającą smakują wyśmienicie,musicie koniecznie spróbować. Pomysł podpatrzyłam w "Pani domu" , ale zrobiłam po swojemu. Składniki: 4 jajka 8 plasterków szynki dojrzewającej 2 -3 rzodkiewki 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka chrzanu sól,pieprz szczypiorek i kiełki rzeżuchy do dekoracji Jajka ugotować na twardo. Obrać,odciąć 1/4 jajka i delikatnie wydrążyć.Odcięte wydrążone jajka posiekać w drobn... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...