Domowy smalec z podgardlem

Domowy smalec z podgardlem

Domowy smalec z podgardlem

Przepis na : kolacja

Domowy smalec pełen pysznych chrupiących skwarek to jest to! Nie wiem jak wy ale dla mnie to smak dzieciństwa  najlepsza rzecz jak można było jeść z jeszcze ciepłym świeżym chlebem. Szkoda ze nasze dzieci wychowane na szyneczkach w dobrobycie nie doceniają tego smaku. Dzisiejsza wersja jest wzbogacona a skwarki z podgardla, które są bardziej mięsne i wzbogacaj jego smak.A wy jaki smalec lubicie? Smacznego! Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Dota|oneginetatopa, 7 grudnia 2012 17:18:09

szacun. ja chyba czegoś takiego nie przygotuje:(

Justyna Bąk, 7 grudnia 2012 20:16:44

o ja, jako dziecko jadłam czasem chleb z smalcem teraz jakoś nie bardzo mam smaki na coś takiego:)

Marzena, 7 grudnia 2012 20:25:40

Tak na mnie podziałałaś, że już mam w kuchni produkty na smalec:-))

Bernadeta, 7 grudnia 2012 23:49:22

fajnie to jemy razem.

Bernadeta, 7 grudnia 2012 23:49:47

szkoda bo pyszne.

Bernadeta, 7 grudnia 2012 23:50:11

a moje dziecko nie chce. pozdrawiam.

nalesnikowy, 8 grudnia 2012 03:09:28

Muszę przyznać, że nie wiedziałem, że do smalcu dodaje się/można dodawać przypraw. To zmienia jakoś jego smak? Tzn. względem "kupczego" ?

Antenka, 8 grudnia 2012 11:06:55

ale mi tu zapachniało!:) tak tu dzisiaj swojsko:) mmm fantastycznie

Izaa, 8 grudnia 2012 15:23:59

uwielbiam :)) tez ostatnio robiłam ale chyba juz po swietach wrzuce na bloga

Bernadeta, 8 grudnia 2012 23:19:56

no tak teraz tylko swiateczne przepisy na blogach:)

Bernadeta, 8 grudnia 2012 23:21:05

ja zawsze dodaje jak dla mnie smak jest bardziej wyrazisty. ale to może kwestia gustu.

Bernadeta, 8 grudnia 2012 23:21:31

dziekuje i pozdrawiam.

kaczodajnia.blogspot.com, 8 grudnia 2012 23:28:01

Smalec to też moje wspomnienie z dzieciństwa. Jednak zupełnie odmienne, bo ja akurat smalcu nigdy nie lubiłam. To dziwne bo cała moja rodzina uwielbiała,zajadają się zresztą do dzisiaj, ale ja się nie umiem przełamać.

evita0007, 9 grudnia 2012 10:21:39

O jak ja lubie taki smalczyk mmmm pycha :-)

Bernadeta, 9 grudnia 2012 18:41:56

ciesze sie. pozdrawiam.

Bernadeta, 9 grudnia 2012 18:42:13

szkoda bo warto. pozdrawiam.

Anonymous, 15 września 2013 15:06:33

ja sie wlasnie zabieram do robienia smalcu.faktycznie to smak dziecinstwa,a do smalcu koniecznie kiszony ogorek oczywiscie swojski,ale jak ktos nie posiada soich mozna go zastapic kupnym

Bernadeta, 16 września 2013 00:16:32

powodzenia, a ogorki to super rzecz.