Przepis na : kolacja
Domowy smalec pełen pysznych chrupiących skwarek to jest to! Nie wiem jak wy ale dla mnie to smak dzieciństwa najlepsza rzecz jak można było jeść z jeszcze ciepłym świeżym chlebem. Szkoda ze nasze dzieci wychowane na szyneczkach w dobrobycie nie doceniają tego smaku. Dzisiejsza wersja jest wzbogacona a skwarki z podgardla, które są bardziej mięsne i wzbogacaj jego smak.A wy jaki smalec lubicie? Smacznego! Czytaj więcej » czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...o ja, jako dziecko jadłam czasem chleb z smalcem teraz jakoś nie bardzo mam smaki na coś takiego:)
Muszę przyznać, że nie wiedziałem, że do smalcu dodaje się/można dodawać przypraw. To zmienia jakoś jego smak? Tzn. względem "kupczego" ?
uwielbiam :)) tez ostatnio robiłam ale chyba juz po swietach wrzuce na bloga
ja zawsze dodaje jak dla mnie smak jest bardziej wyrazisty. ale to może kwestia gustu.
Smalec to też moje wspomnienie z dzieciństwa. Jednak zupełnie odmienne, bo ja akurat smalcu nigdy nie lubiłam. To dziwne bo cała moja rodzina uwielbiała,zajadają się zresztą do dzisiaj, ale ja się nie umiem przełamać.
ja sie wlasnie zabieram do robienia smalcu.faktycznie to smak dziecinstwa,a do smalcu koniecznie kiszony ogorek oczywiscie swojski,ale jak ktos nie posiada soich mozna go zastapic kupnym