szybki chleb - 4135 przepisów (strona:12/276)

Chleb pszenny... dwie mąki, z chrupiącą skórką 151

Piekę domowe bułki, chleby, rogale. Nie ma to jak domowe pieczywo. A do tego jeśli można upiec rano i mieć świeżutkie na weekendowe śniadanie... to już pełnia szczęścia, prawda? Tak właśnie zrobiłam w ostatnią sobotę. Ale szukając nowych smaków, postanowiłam upiec chleb ze zmieszanymi dwoma rodzajami mąki, dodałam jeszcze otręby(...)owsiane i ziarna słonecznika. Pomyślałam, że skoro robię coś nowego, to koniecznie muszę się z Wami tym pomysłem podzielić. Dlatego szybko przygotowałam moje domowe „studio” i zabrałam się do pracy. Przekonajcie się jak pięknie i szybko powstał chleb. Wizualnie można go ocenić, ale smak... uwierzcie na słowo, że warto go było upiec Składniki: 400 g mąki pszennej

Kuchnia u Krysi
Chleb przedświąteczny 173

punkciki w upieczonym chlebie. Tak naprawdę możecie dodać, co tylko chcecie - suszone wiśnie czy jagody też będą pyszne. A może nawet orzechy, żeby całość przyjemnie chrupała. Chleb jest bardzo szybki w przygotowaniu - jak to chleby na drożdżach - wystarczy zagnieść, odstawić, znowu zagnieść, odstawić i upiec. I już można się cieszyć wyjątkowo pysznym i pachnącym bochenkiem na śniadanie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Śródziemnomorski chlebek na jogurcie z sałatką grecką 169

Ekspresowe pieczywo pieczone na patelni to idealna alternatywa na szybki... Artykuł Śródziemnomorski chlebek na jogurcie z sałatką grecką pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Chleb na miodzie ze słonecznikiem i orzechami włoskimi 147

mniej piję. Czyli im więcej piję, tym mniej piję". Czyli im więcej rzeczy Wam nie wyjdzie, tym więcej rzeczy Wam wyjdzie. Ot, taki paradoks. Ale wracając do chleba... Na szybko w głowie ułożyłem przepis (się wie, fachura. Zresztą o "się wie, fachura" też znam kawał, ale Wam nie opowiem, bo jest nieprzyzwoity), przepisałem na kartkę żeby(...)zapomnieć i przystąpiłem do działania. Finalnie okazało, że chleb wyszedł dokładnie taki jak go sobie w głowie ułożyłem i zajadaliśmy się nim z masłem, które również przy okazji sami zrobiliśmy (o którym napiszę niebawem). Tak więc polecam śmiało ten słodki chleb. Pasuje właściwie do wszystkiego. I do słodkich rzecz i do wytrawnych. Wędliny z tym chlebem komponują się doskonale. »»» CZYTAJ

Marder&Marder Manufacture
Chleb kokosowy na zakwasie 174

dodatkiem miodu, kokosowy- bo z wiórkami kokosu. Upiekłam go na mące pszennej, choć korciło by użyć zdrowszej ;). Zrekompensowałam sobie to zakwasem chlebowym, który nadał chlebku wilgotności. Podczas pieczenia skórka szybko się rumieni, więc jeśli będzie taka potrzeba, można przykryć bochenek z góry folią spożywczą.  Przepyszny! Musicie go upiec u siebie :). Składniki: 300 g ciepłej wody 190 g aktywnego(...)wyrośnie po same brzegi formy rozgrzać piekarnik do 200 st.C. Chlebek piec przez ok. 30-35 minut (lub dłużej) do wypieczenia i pięknego  kokosowego zapachu. Gdyby skórka chleba za szybko się rumieniła można przykryć ją folią aluminiową i dalej zapiekać. Po upieczeniu wyjąć formę z chlebkiem z piekarnika, po lekkim przestudzeniu wyjąć bochenek z keksówki i studzić

Nastoletnie Wypiekanie
PRZEPIS NA CHLEB Z SUSZONYMI POMIDORAMI I PISTACJAMI! 144

dzisiaj zapomnieliście o tym, że jest Święto, a sklepy są pozamykane, to nie martwcie się nie jesteście sami! Ja też całkowicie zapomniałam, dlatego trzeba było na szybko piec chleb. Ten przepis jest banalnie prosty a chleb zawsze się udaje! PRZEPIS NA CHLEB: - 350 g mąki pszennej tortowej - 160 g mąki jęczmiennej (w zastępstwie możesz użyć dowolnej) - garść posiekanych pistacji

SMYKWKUCHNI
Chleb graham 140

luźnego ciasta. W przepisie Grażyny jest sporo drożdży, ja nigdy na tyle mąki nie daję więcej niż 20 g. Z taką dużą ilością drożdży może być tak, że chleb bardzo szybko rośnie, a potem już nie ma siły rosnąć i opada. Nie to żebym się mądrzyć jakoś próbował, bo przecież jestem grafikiem nie piekarzem, ale ja bym zmniejszył ilość(...)gram i w ogóle już wyeliminował wodę. A te drożdże na początku przepisu to bym niewielką ilością mleka zalał. Może któregoś razu się pokuszę o zrobienie tego chleba z moimi przeróbkami i zobaczymy jak wyjdzie. Nie mniej jednak ten chleb Grażyny mimo, że nieco opadnięty to prezentuje się wielce smakowicie :) W końcu to że nieznacznie opadł to niczemu nie przeszkadza

Marder&Marder Manufacture
Chleb na zakwasie z żurawiną 91

tych przepisów możecie dodać szczyptę drożdży, aby przyśpieszyć proces wyrastania. Zapraszam do spróbowania. Chleb razowy żytni Chleb z orzechami Chleb z płatkami owsianymi Chleb z mąki pełnoziarnistej 📖 Przepis Print Chleb na zakwasie z żurawiną .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczny chleb na na zakwasie żytnim z dodatkiem żurawiny Course Pieczywo Cuisine Polska Prep Time(...)gorący garnek i *przekładamy do niego wyrośnięty chleb. Wierzch chleba można ozdobne naciąć. Przykrywamy garnek pokrywką i wstawiamy do piekarnika. Chleb pieczemy przez 30 minut, po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i dopiekamy jeszcze 20 minut. Po upieczeniu wyjmujemy chleb na kratkę i pozostawiamy go do całkowitego wystudzenia. Smacznego! Notes *Moment przekładania chleba do garnka jest dość niebezpieczny ze względu

SprawdzonaKuchnia.pl
Prosty chleb pszenno-żytni 156

mleka ciepłego płaska łyżeczka cukru 2,5 łyżeczki soli 7g drożdży instant 25g masła  Przygotowanie: Ciasto można wyrobić na dwa sposoby. Włożyć wszystkie składniki do maszynki do pieczenia chleba lub też wyrobić je ręcznie. W przypadku tej drugiej opcji wszystkie suche składniki po przesianiu mąki i dodaniu ciepłego masła mieszamy i podlewamy mlekiem oraz wodą, ugniatając. W razie potrzeby(...)minut, aż będzie pulchne i elastyczne. Pozostawić w misce do podwojenia objętości w ciepłym miejscu, przykryte ściereczką. Po wyrośnięciu uderzyć w ciasto i ponownie wyrobić dość szybko. Uformować chleb. Przykryć ściereczką i odczekać do ponownego urośnięcia. Po tym czasie naciąć według uznania ciasto, opruszyć mąką i wstawić do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika na 10 minut. Zmniejszyć temperaturę

ChilliJemy
Niedzielna piekarnia #2 131

kolejny i od 5 rano pieczywo piekłem. Tym razem na warsztat poszły: chleb francuski, chleb tostowy, miękki chleb pszenny, chleb ziemniaczany, idealna doskonała chałka (niesamowita, serio!) i mega aromatyczny chleb cebulowy. I każde z wyżej wymienianych w dwóch sztukach :) Zrobiłem też dwie bułki z makiem, takie długie, ale kompletnie mi nie wyszły, nie wyrosły. Jak placki wyglądały. Nawet nie wiem(...)właściwie to było tak, że chciałem na niedzielę zrobić na śniadanie dla Madzi świeże pieczywko. Do jajecznicy, czy jajek w koszulkach, czy ogólnie do jakiegoś lekkiego śniadania. Tak szybko jeden chleb wykręcić chciałem zanim się obudzi. Wstałem więc przed świtem i zrobiłem ten chleb. Znaczy się dwa od razu, bo jeden, czy dwa to pracy i czasu tyle samo

Marder&Marder Manufacture
Sałatka z awokado, marchewki i papryki mocno fit 193

Taką miałam dziś kolację. Surową. Taką jaką lubię. Szybką, to ważne. Bo byłam głodna. Skombinowałam ją z tego co miałam w lodówce. Często tak robię. Składniki awokado marchewka papryka żółta, czerwona, zielona oraz igołomska natka pietruszki bazylia czarnuszka olej z ostropestu (łyżeczka na porcję) sól himalajska różowa glassa sojowa z octem balsamicznym z Modeny Podane składniki (w różnych proporcjach(...)zjedzeniem tłoczonym na zimno olejem z ostropestu- zadbasz o wątrobę! Dosmacz glassą z octem balsamicznym i właściwie sałatka jest gotowa!Posyp czarnuszką... Zjadłam ze smakiem z dodatkiem wiejskiego chleba. Takie szybkie sałatki to sposób na duży głód

Z Kuchni Do Kuchni