szybki chleb - 4135 przepisów (strona:12/276)

Śródziemnomorski chlebek na jogurcie z sałatką grecką 180

Ekspresowe pieczywo pieczone na patelni to idealna alternatywa na szybki... Artykuł Śródziemnomorski chlebek na jogurcie z sałatką grecką pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Chleb na miodzie ze słonecznikiem i orzechami włoskimi 155

mniej piję. Czyli im więcej piję, tym mniej piję". Czyli im więcej rzeczy Wam nie wyjdzie, tym więcej rzeczy Wam wyjdzie. Ot, taki paradoks. Ale wracając do chleba... Na szybko w głowie ułożyłem przepis (się wie, fachura. Zresztą o "się wie, fachura" też znam kawał, ale Wam nie opowiem, bo jest nieprzyzwoity), przepisałem na kartkę żeby(...)zapomnieć i przystąpiłem do działania. Finalnie okazało, że chleb wyszedł dokładnie taki jak go sobie w głowie ułożyłem i zajadaliśmy się nim z masłem, które również przy okazji sami zrobiliśmy (o którym napiszę niebawem). Tak więc polecam śmiało ten słodki chleb. Pasuje właściwie do wszystkiego. I do słodkich rzecz i do wytrawnych. Wędliny z tym chlebem komponują się doskonale. »»» CZYTAJ

Marder&Marder Manufacture
PRZEPIS NA CHLEB Z SUSZONYMI POMIDORAMI I PISTACJAMI! 155

dzisiaj zapomnieliście o tym, że jest Święto, a sklepy są pozamykane, to nie martwcie się nie jesteście sami! Ja też całkowicie zapomniałam, dlatego trzeba było na szybko piec chleb. Ten przepis jest banalnie prosty a chleb zawsze się udaje! PRZEPIS NA CHLEB: - 350 g mąki pszennej tortowej - 160 g mąki jęczmiennej (w zastępstwie możesz użyć dowolnej) - garść posiekanych pistacji

SMYKWKUCHNI
Chleb graham 149

luźnego ciasta. W przepisie Grażyny jest sporo drożdży, ja nigdy na tyle mąki nie daję więcej niż 20 g. Z taką dużą ilością drożdży może być tak, że chleb bardzo szybko rośnie, a potem już nie ma siły rosnąć i opada. Nie to żebym się mądrzyć jakoś próbował, bo przecież jestem grafikiem nie piekarzem, ale ja bym zmniejszył ilość(...)gram i w ogóle już wyeliminował wodę. A te drożdże na początku przepisu to bym niewielką ilością mleka zalał. Może któregoś razu się pokuszę o zrobienie tego chleba z moimi przeróbkami i zobaczymy jak wyjdzie. Nie mniej jednak ten chleb Grażyny mimo, że nieco opadnięty to prezentuje się wielce smakowicie :) W końcu to że nieznacznie opadł to niczemu nie przeszkadza

Marder&Marder Manufacture
Chleb na zakwasie z żurawiną 101

tych przepisów możecie dodać szczyptę drożdży, aby przyśpieszyć proces wyrastania. Zapraszam do spróbowania. Chleb razowy żytni Chleb z orzechami Chleb z płatkami owsianymi Chleb z mąki pełnoziarnistej 📖 Przepis Print Chleb na zakwasie z żurawiną .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczny chleb na na zakwasie żytnim z dodatkiem żurawiny Course Pieczywo Cuisine Polska Prep Time(...)gorący garnek i *przekładamy do niego wyrośnięty chleb. Wierzch chleba można ozdobne naciąć. Przykrywamy garnek pokrywką i wstawiamy do piekarnika. Chleb pieczemy przez 30 minut, po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i dopiekamy jeszcze 20 minut. Po upieczeniu wyjmujemy chleb na kratkę i pozostawiamy go do całkowitego wystudzenia. Smacznego! Notes *Moment przekładania chleba do garnka jest dość niebezpieczny ze względu

SprawdzonaKuchnia.pl
Prosty chleb pszenno-żytni 164

mleka ciepłego płaska łyżeczka cukru 2,5 łyżeczki soli 7g drożdży instant 25g masła  Przygotowanie: Ciasto można wyrobić na dwa sposoby. Włożyć wszystkie składniki do maszynki do pieczenia chleba lub też wyrobić je ręcznie. W przypadku tej drugiej opcji wszystkie suche składniki po przesianiu mąki i dodaniu ciepłego masła mieszamy i podlewamy mlekiem oraz wodą, ugniatając. W razie potrzeby(...)minut, aż będzie pulchne i elastyczne. Pozostawić w misce do podwojenia objętości w ciepłym miejscu, przykryte ściereczką. Po wyrośnięciu uderzyć w ciasto i ponownie wyrobić dość szybko. Uformować chleb. Przykryć ściereczką i odczekać do ponownego urośnięcia. Po tym czasie naciąć według uznania ciasto, opruszyć mąką i wstawić do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika na 10 minut. Zmniejszyć temperaturę

ChilliJemy
Niedzielna piekarnia #2 138

kolejny i od 5 rano pieczywo piekłem. Tym razem na warsztat poszły: chleb francuski, chleb tostowy, miękki chleb pszenny, chleb ziemniaczany, idealna doskonała chałka (niesamowita, serio!) i mega aromatyczny chleb cebulowy. I każde z wyżej wymienianych w dwóch sztukach :) Zrobiłem też dwie bułki z makiem, takie długie, ale kompletnie mi nie wyszły, nie wyrosły. Jak placki wyglądały. Nawet nie wiem(...)właściwie to było tak, że chciałem na niedzielę zrobić na śniadanie dla Madzi świeże pieczywko. Do jajecznicy, czy jajek w koszulkach, czy ogólnie do jakiegoś lekkiego śniadania. Tak szybko jeden chleb wykręcić chciałem zanim się obudzi. Wstałem więc przed świtem i zrobiłem ten chleb. Znaczy się dwa od razu, bo jeden, czy dwa to pracy i czasu tyle samo

Marder&Marder Manufacture
Sałatka z awokado, marchewki i papryki mocno fit 207

Taką miałam dziś kolację. Surową. Taką jaką lubię. Szybką, to ważne. Bo byłam głodna. Skombinowałam ją z tego co miałam w lodówce. Często tak robię. Składniki awokado marchewka papryka żółta, czerwona, zielona oraz igołomska natka pietruszki bazylia czarnuszka olej z ostropestu (łyżeczka na porcję) sól himalajska różowa glassa sojowa z octem balsamicznym z Modeny Podane składniki (w różnych proporcjach(...)zjedzeniem tłoczonym na zimno olejem z ostropestu- zadbasz o wątrobę! Dosmacz glassą z octem balsamicznym i właściwie sałatka jest gotowa!Posyp czarnuszką... Zjadłam ze smakiem z dodatkiem wiejskiego chleba. Takie szybkie sałatki to sposób na duży głód

Z Kuchni Do Kuchni
PAIN PERDU Z OWOCAMI LATA 108

deseru lub ciasta, robię wtedy „pain perdu”, jest to również świetny sposób na wykorzystanie czerstwego chleba. Przygotowanie 20 min   Dla 6 osób   Pain perdu: ● 12 kromek tostowego chleba lub chałki (najlepiej czerstwego)* ● 100 g drobnego cukru ● 2 jajka ● 20 cl mleka ● 60 g masła ● 1 laska wanilii   Smażone owoce : ● 150 g śliwek (np. renklod, mirabelek(...)pain perdu » : na dużej patelni rozpuść masło. W misce ubij trzepaczką jajka z mlekiem i cukrem (zostaw odrobinę cukru do posypania). W przygotowanej mieszaninie zanurzaj szybko kromki chleba lub chałki, i smaż na rozgrzanym maśle. Posyp z wierzchu cukrem, przewróć na drugą stronę i smaż na złoty kolor (około 1-2 minuty z każdej strony). Podawaj

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Piwoszek- chleb na piwie 144

nigdy nie lubiłam, nie lubię i lubić nie będę. A tu niespodzianka!... Ciasto po wyrabianiu wyszło dość rzadkie, dlatego konieczne było pieczenie chleba w keksówce. Muszę przyznać, iż chleb nadzwyczaj szybko i pięknie wyrósł (nawet uciekał z foremek co na zdjęciach widać). Miał miękki, wilgotny miąższ i intrygujący, głęboki aromat. Gdzieś na samym koniuszku dało się wyczuć piwną nutę(...)około 2 godziny). Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 235 stopni, piekłam przez 15 minut po czym zmniejszyłam temperaturę do 220  dopiekałam przez około 25 minut*. *jeżeli chcemy aby chleb miał chrupiącą skórkę, 10 minut przed kocem pieczenia możemy wyjąć bochenki z keksówek i bez foremek dopiekać na klatce w piekarniku. Wówczas cała wilgoć zatrzymana przez keksówki wyparuje, chlebek ładnie

Zapiski Młodej Żony
Serowa pasta z olejem z pestek dyni 74

dyni sprawdzi się nie tylko w kuchni, możemy go traktować również jako olej kosmetyczny. Wzmocni włosy, nawilży skórę, a nawet pomoże w walce z trądzikiem. Proponuję przygotować szybką pastę do chleba, która oprócz tego, że jest smaczna to ma efektowny, zielony kolor. Taką barwę uzyskamy dzięki dodaniu oleju z pestek dyni. Składniki 250 g twarogu lub kanapkowego serka twarogowego

Tajemnice Smaku
Zielona serowa pasta z olejem z pestek dyni 79

nawilży skórę, a nawet pomoże w walce z trądzikiem. Olej z pestek dyni to bardzo wszechstronny produkt, którego nie powinno zabraknąć w żadnym gospodarstwie domowym. Proponuję przygotować szybką pastę do chleba, która oprócz tego, że jest smaczna to ma efektowny, zielony kolor. Taką barwę uzyskamy dzięki dodaniu oleju z pestek dyni. Składniki 250 g twarogu lub kanapkowego serka twarogowego

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania