szybki chleb - 4135 przepisów (strona:3/276)

Chleb na zakwasie. Chleb orkiszowo- żytni z naczynia żeliwnego. 137

pieczenia. Szybkim ruchem, odwracając do góry nogami durszlak przełóż ciasto na chleb do naczynia żeliwnego i przykryj pokrywą. Chleb w naczyniu zawsze wstawiamy do nagrzanego do 240 stopni C piekarnika. GRZANIE: góra + dół Czas pieczenia: - pierwsze 35 minut piekę chleb pod przykryciem.  - potem ściągam pokrywę i zmniejszam temp. do 230 stopni C. Piekę aż chleb się ładnie zrumieni, zazwyczaj(...)minut. Tutaj pieczemy olbrzymi bochen chleba, więc jeśli nie chcesz tak dużego chleba to możesz zrobić z połowy porcji, ale powiem Ci, że jakimś dziwnym cudem chleb znika bardzo szybko! ;-) Chleb po upieczeniu od razu wyjmujemy i studzimy na kratce.  Jak ostygnie dopiero kroimy.  Wiem, że to trudne ale poczekaj chociaż 15 minut uwierz mi opłaca się

SMYKWKUCHNI
Boczek pieczony 376

jest niewspółmiernie mały w stosunku do jakości i smaku jaki można osiągnąć. Najlepiej jest – o ile to możliwe – do tej wędliny dodać chleb swojego wypieku np. szybki chleb i wtedy jest po prostu niebo w gębie :)! (Do zdjęć zabrako chleba, bo Rodzinka go pochłonęła zanim jeszcze ostygł… i stąd ta bułka jako rekwizyt(...)upiec… czy naprawdę szkoda na to czasu…? Mnie nie..;)! Jak moja Córa wracała do siebie po Świętach to dostała m.in. bochenek tego szybkiego chlebka… później dostałam smsa… że chleb jest tak dobry, że koty porwały kawałek i zjadły..:) Przyjmuję to jako komplement :)! Zapraszam na domową roladę z boczku…Boczek pieczony – składniki:1 kg boczku2

UgotujmyTo.pl
Chleb pszenno - żytni foremkowy ze słonecznikiem 165

Dziś szybko, smacznie i zdrowo czyli karmimy zakwas dzień wcześniej a potem pieczemy chleb. Szybko?, sprawnie? no to zaczynamy? Chleb jest miękki, z chrupiącymi pod zębem pestkami słonecznika, idealny do kanapek. Zachęcam do upieczenia. Chleb pszenno - żytni foremkowy ze słonecznikiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Bardzo szybki chleb pszenny 168

się nie wymiga, tak szybko jeszcze nie było. Chleb ten wyrasta 15 minut + wypiekanie czyli chleb do wypieku przez każdego i nie ma żadnych wymówek, zaczynamy? Bardzo szybki chleb pszenny. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb pszenny z mąką pełnoziarnistą na drożdżach z nasionami 127

dość szybki chleb. Pozostawał mi zatem chleb na drożdżach. Zabrałam się zatem za wertowanie mojej „The big book of bread” Betty Crocker. Bo w końcu po coś te księgi kupuję i nie tylko po to, aby kurzyły mi się na półce No i miałam już przepis, na fajny, efektownie wywinięty a co ważne, szybki w produkcji(...)chleb. Na górze aromatyczne nasionka, które dobierzcie według swojego uznania. W oryginale to nasiona kopru, sezam i mak. U mnie koper zamieniłam na siemię lniane a i do samego ciasta dodałam więcej maku. Chleb u nas wytrwał 4 dni. Od trzeciego dnia, trochę zaczął się kruszyć, ale to normalne przy cięższych mąkach i drożdżach. Ogólnie fajny chleb, nie wymagający dużych

Mieszam w Garnku
CHLEB ORKISZOWY ( NA DROŻDŻACH) 289

Niekiedy dla urozmaicenia poszukuję czegoś nowego z pieczywa. Dzisiaj padło na szybki chleb , a skoro szybki to tylko na drożdżach. Pszenicy nie używam , żyto jest troszkę niewdzięczne w obróbce, więc pozostał chlebek orkiszowy. I powiem Wam szczerze, że poszukiwania wcale nie były takie łatwe. Przeważnie drożdże były tylko dodatkiem do zakwasu, a to już czasochłonne. Poza tym miała(...)dodaję do nich cukru ani innych słodkich produktów typu miód itp. to ciasto szybciej wyrasta. Drożdże do wzrostu nie potrzebują cukru, tylko skrobi, tak więc pieczemy chleb bez dodatku cukrów. Pieczemy w temp.200*C ok. 40-50 minut. Termoobieg.Piekłam swój 35 minut. Wyjąć z formy i pozostawić do wystudzenia. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Jak przygotować zakwas na chleb 190

W ostatnim czasie wiele osób zaczęło wypiekać w domu swój własny chleb. Jestem również wśród nich ja. Najszybciej i najprościej jest upiec chleb na drożdżach. Wiele

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chleb dyniowy z pestkami dyni 111

wiele. Nieraz piekę kilka bochenków, zamrażam jak wiem że nie będę mogła upiec na bieżąco. Potem wyjmuję z zamrażarki i pyszny i domowy chleb towarzyszy mi zawsze. Polecam chleb szybki na drożdżach. Chleb dyniowy z pestkami dyni. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
4 składnikowy chleb pszenny na drożdżach 99

Taki szybki chleb dziś upiekłam, właściwie to nie tyle szybki co bez nadmiernego nakładu pracy. Czasu miałam mało a i składników mało, zakwas niedokarmiony, bo i tak mi się zdarza więc nie pozostało nic innego jak upiec na drożdżach. Zarobić ciasto i pozostawić je samemu sobie w lodówce. Zamieszałam, zakręciłam, wstawiłam do lodówki a na drugi dzień(...)piekarnika i chleb upieczony, zachęcam do spróbowania wypieku. Zaczynamy. 4 składnikowy chleb pszenny na drożdżach. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Szybki chleb pszenno-żytni 134

Ostatnio zaczęłam częściej piec chleb. Robię nawet zakwas, ale przepisy z nim - później. Dzisiaj wersja na pieczywo szybkie (większość najlepszych wypieków wymaga kilku, kilkunastu lub kilkudziesięciu godzin). Uwaga! Znika mega szybko! :) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments(...)s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); SZYBKI CHLEB PSZENNO-ŻYTNI Składniki: - 1/4 szklanki mleka - 25 gram drożdży świeżych - 1/2 łyżeczki cukru - 1 szklanka mąki żytniej - 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej - 1 szklanka mąki pszennej z pełnego przemiału

Życie zamknięte w smaku
Szybki chleb wieloziarnisty 170

Przerwa wakacyjna się skończyła i znów zaczęło się wspólne  Wypiekanie na śniadanie  .Propozycją do pieczenia był  szybki chleb wieloziarnisty .Prosty i szybki do zrobienia i smaczny.Polecam. 500 g mąki pszennej typ 650 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 3 łyżki siemienia lnianego 3 łyżki łuskanego słonecznika 4 łyżki płatków owsianych 1 łyżka sezamu(...)ciepłe miejsce. Piekarnik nagrzać do 230 stopni, wstawić blaszkę z ciastem i piec 25 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 190 stopni i piec jeszcze 20-25 minut. Upieczony chleb wyjąć z foremki i wystudzić na kratce

Moje domowe kucharzenie
Chleb z garnka na zakwasie / Vermont Sourdough Dutch Oven Bread 94

pyszny, domowy chleb bez dodatku drożdży . Koniecznie wypróbujcie i cieszcie się chlebem jak z dobrej piekarni. Polecam, smacznego:) Jeśli macie w domu drożdże i wolicie upiec łatwy i szybki chleb dla początkujących, polecam mój chleb dla leniwych : Przepis na chleb z garnka na zakwasie, składniki: na zaczyn: 136 g mąki pszennej chlebowej (lub zwykłej pszennej) 168 g wody(...)żeliwny umieścić w nagrzanym piekarniku na 30 minut (garnek ma być gorący, ja wykładam go papierem do pieczenia). Po nagrzaniu garnka bardzo ostrożnie przełożyć/ delikatnie przerzucić chleb z kosza do garnka. Szybko zakryć pokrywką. Piec 40-45 minut - na 15-20 minut przed  końcem pieczenia zdjąć pokrywkę, by skórka mocno się zarumieniła. Przepis znalazłam na stronie: mojewypieki.pl Chcesz

Lekcje w kuchni
CHLEB Z GARNKA – najszybszy pszenny chleb 114

cała rodzinka, nie mogąc doczekać, gdy wyciągnę z piekarnika. Dziś mam dla Was przepis, który zapewne już nie raz widzieliście w sieci – na chleb z garnka. Prosty, szybki chleb, którego przygotowanie absolutnie nie wymaga użycia np. robota kuchennego, a do tego jest banalnie proste! Zróbcie i Wy – gwarantuję, że chleb z garnka będzie u Was gościł bardzo

Ostra na Słodko
Chleb pszenny z siemieniem lnianym 103

razem stosunkowo szybki chleb. Szybciej nieco wyrasta niż inne chleby. A to przez nieco większą ilość drożdży. Ale spokojnie, w smaku tego nie czuć. Środek jest przyjemnie miękki, a skórka fajnie chrupiąca. A siemię lniane doda nam zdrowia :) Przepis podpatrzyłem na blogu Przepis na chleb . I nieznacznie zmodyfikowałem :) To kolejny przepis z opisywanej ostatnio przeze mnie niedzieli, którą nazwałem(...)przekładamy ciasto do foremek (stosownie przygotowanych, czyli natłuszczonych lub wyłożonych papierem do pieczenia). Przykrywamy i zostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Ciasto powinno dość szybko rosnąć więc już nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Chleby pieczemy przez 1 godzinę. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój

Marder&Marder Manufacture
Chleb pełnoziarnisty orkiszowy z dynią i słonecznikiem 173

Szybki chleb, niewiele przy nim pracy a efekt? no cóż można powiedzieć? jest pyszny. Namawiam Was do wypieku własnego chleba już tyle lat i nikt się nie przyznaje czy piecze i czy może dzięki moim przepisom zaczął piec? No cóż pora na kolejny chleb, bochenek pachnący pestkami dyni i słonecznika, polecam gorąco. Chleb pełnoziarnisty orkiszowy z dynią i słonecznikiem

Moje Małe Czarowanie