szybki chleb - 4135 przepisów (strona:8/276)

CIASTO CYTRYNOWE Z KANDYZOWANYMI WIŚNIAMI 187

recipe in English, please scroll down :) Za mną pierwsze wyzwanie cukiernicze The Daring Kitchen. Mieliśmy upiec "Quick bread", czyli szybki chleb. Wybrałam tradycyjne ciasto angielskie "Lemon drizzle loaf cake", czyli ciasto cytrynowe, które polewa się cytrynowym syropem. Dodatkowo przygotowałam lukier, a że miałam w domu wiśnie, to i one znalazły się w i na cieście

Przepisy Aleksandry
Scones z rodzynkami i czekoladą 159

serdecznie :)Dzisiaj chciałabym Wam zaproponować pyszne śniadanie, na które niestety trzeba poświęcić trochę dłuższą chwilę, ale gwarantuję Wam, że warto! Scones to bułeczki, pochodzące ze Szkocji, nazywane czasem szybkim chlebem .Bardzo często podawane są z herbatą.Początkowo scones były pieczone na patelni, jednak z czasem zaczęto je wypiekać w piecu.Są one zwykle okrągłe, bez dodatków, jednak znajdziecie wiele przepisów

Pora coś zjeść
Chleb na zakwasie do żurku 96

gościł na naszym stole każdego dnia. Od dłuższego czasu piekę sama chleb i dziś pragnę podzielić sie kolejnym, oczywiście po małej modyfikacji. Ponieważ jestem zwolenniczką szybkich przepisów taki właśnie chcę Wam zaproponować. Do wykonania chleba używam zakwasu do żurku. Składniki 200 gr mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850 550 gr mąki pszennej typ 650 27 gr. drożdzy 1/2 litra letniego zakwasu(...)umieszczamy wewnątrz naczynie żaroodporne wraz z pokrywką. 4 Kiedy piekarnik osiągnie odpowiednia temperaturę, wyciągamy naczynie i delikatnie przekładmy wyrośniete ciasto, jednocześnie zmniejszamy temperaturę do 200 stopni. 5 Szybko wkładamy naczynię z chlebem i pieczemy w 200 stopniach przez 30 min. Po upływie tego czasu ściągamy pokrywkę i kontynuujemy pieczenie jeszcze przez 20 min. Chlebek jest już gotowy! Życzę smacznego

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Szaszłyki z chleba tostowego 204

chlebem tostowym w roli głównej i postanowiłam ten przepis odtworzyć, oczywiście ze składnikami, które w moim domu są uwielbiane. I tak powstał pyszny przepis na szaszłyki z chleba tostowego. Spróbujcie! Szybkie, pyszne i cieplutkie :D Warto ! Szaszłyki z chleba tostowego 12 kromek chleba tostowego keczup majonez musztarda 6 plastrów szynki 6 plastrów sera żółtego pół pomidora natka pietruszki pieprz Rozłożyć

Gotuję Testuję
Automat do wypieku chleba marki Unold 173

tymi wszystkimi fajnymi przepisami z szerszym gronem. Dość szybko okazało się jednak, że chcę więcej i więcej. Że taki automat do dopiero początek mojej przygody. Dość szybko zacząłem piec chleby w piekarniku. Jest z nimi więcej roboty więc większą satysfakcję mi to dawało. Potem zaczęła mi pomagać Madzia i blog się przekształcił w ogólnokulinarny. I taki jest(...)szybszego wypieku chleba białego i wieloziarnistego - HEFEKUCHEN: do słodkiego ciasta drożdżowego - BACKPULVER: do wypieków z proszkiem do pieczenia (np. herbatniki) - KONFITURE: do gotowania dżemów i galaretek - TEIG: na szybkie przygotowanie chleba białego i mieszanego - ULTRA-SCHNELL: program odpowiedni do pieczywa z bardzo lekkiej mąki - BACKEN: do pieczenia ciasta drożdżowego lub ciasta, które zostało przygotowane oddzielnie (ręcznie). - DESSERT: do pieczenia słodkiego

Marder&Marder Manufacture
Szybkie zapiekanki na chlebie 796

Szybkie i proste zapiekanki na kolacje. Jeśli nie masz czasu na przygotowywanie jakiejś wymyślnej kolacji to polecam właśnie te zapiekanki. Składniki 200g pieczarek dwie duże cebule około 100 g sera żółtego pieprz sól ketchup olej Przygotowanie Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Ser zetrzeć na tarce, najlepiej na dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej(...)podsmażyć cebulę. Wrzucić na patelnię pieczarki. Smażyć na dużym płomieniu do odparowania wody. Każdy kawałek chleba posmarować ketchupem, nałożyć farsz z pieczarek i cebuli, posypać startym serem. Piec w 200C przez około 10 minut (aż ser się rozpuści, a chleb podpiecze) Upieczone zapiekanki polać ketchupem i można podawać

Facet i noże
Zakwas żytni na chleb 103

Zakwas żytni na chleb powstał z chęci upieczenia domowego pieczywa bez używania drożdży. Wbrew pozorom robi się go bardzo łatwo, potrzeba jedynie trochę cierpliwości i regularności

niecodziennikpary
Pyszne i szybkie kanapeczki na ciepło 1800

tego ser żółty. I całość w piekarniku przez 20 minut...  To co? Skuszeni? Cały przepis po kliknięciu w przycisk na dole:  Pyszne i szybkie kanapeczki na ciepło 1 opakowanie chleba krojonego (ok. 600g) margaryna do smarowania 5-6 parówek 1 pęto kiełbasy zwyczajnej 2 pomidory 5-6 plastrów mielonki 40 dag sera żółtego natka pietruszki pieprz Chleb posmarować

Gotuję Testuję
Chleb na mące mieszanej na zakwasie 72

zakwasowiec wspomagany jest drożdżami a to tylko dlatego że chciałam mieć szybko pyszny chleb, nie miałam czasu czekać. I tak oto chleb jest na zakwasie a urósł szybko, polecam takie rozwiązania także. Idealny chleb na śniadaniowe kanapki. Chleb na resztkach mąki. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb jaglany bezglutenowy 176

bardziej z ciekawości upieczony. Przypomina mi trochę jasne pieczywo pszenne, jest lekki, delikatny i raczej neutralny w smaku. Taki w sam raz na kanapki i tosty. Chleb prosty i szybki do zrobienia, a uzyskany efekt całkiem ciekawy. Korzystałem z przepisu znalezionego na stronie  GlutenFreeBaking.com Składniki na formę 20x11 cm:: 170 g letniej wody 7 g/ 2 łyżeczki(...)podwoi objętość (1-1,5 godziny). Kiedy ciasto prawie już wyrosło nagrzać piekarnik do temperatury 175-180°C. Piec w  175-180°C około 45 minut. Jeśli chleb zbyt szybko spieka się z wierzchu - nakryć folią aluminiową. Po upieczeniu wyjąć z formy i zdjąć papier do pieczenia. Studzić na kratce ok. 1 godzinę. Smacznego

Przepisy na domowy ser i chleb
Najprostszy chleb na drożdżach ze słonecznikiem i prażoną cebulką 185

Szybko potrzebowałam chleba, no i oto on. Na drożdżach z prażoną cebulką, idealny, pachnący, poleca się do upieczenia. Rośnie tylko około godziny a piecze się 30 - 40 minut, czyli w 2 godziny mamy pyszny, pachnący chleb. Najprostszy chleb na drożdżach ze słonecznikiem i prażoną cebulką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb w 10 minut. 142

Byłam zmęczona w domu nie było chleba, więc zaczęłam szukać przepisu na szybkiego przepisu. Co więcej przypomniało mi się, że będąc w sobotę u znajomych (i tutaj słodko mokry buziak dla Kasi, Hubka, Gosi i Stasia) rozmawialiśmy o mące do chleba, stanęło na genialnym wynalazku mieszanki mąki z drożdżami. I tutaj nagle olśnienie! przypomniało mi się, że jakiś czas temu

Brzuszki Łakomczuszki
Chleb z kaszą gryczaną 138

jednak zostaje trochę to tak naprawdę nie wiadomo, co z tym zrobić. Dlatego jak zobaczyłam przepis na chleb z kaszą gryczaną, to od razu wiedziałam, że dość szybko go przetestuję… Chleb z kaszą gryczaną wyszedł wspaniały! Okazał się być bardzo delikatny, mięciutki, z pachącą, chrupiącą skórką. Dodałam do niego(...)też garść siemienia lnianego, a następnym razem chodzi mi po głowie dodanie do niego suszonych pomidorów… zobaczymy co z tego wyjdzie ;)! Zapraszam do pieczenia – oto szybki i pyszny chleb z kaszą gryczaną. Chleb z kaszą gryczaną Składniki: 1.5 szklanki ciepłej wody 0.5 łyżki miodu 0.5 łyżki soli 2.5 dkg drożdży (u mnie 2 opakowania po 7g drożdży

UgotujmyTo.pl
Chleb tostowy – szybki i łatwy 77

Przepis na szybki i niesamowicie łatwy chleb pszenny tostowy. Chleb z tego przepisu wychodzi bardzo miękki, puszysty i delikatny. Idealnie sprawdzi się na kanapki, na tosty, czy grzanki. Przepis na dzisiejszy chleb tostowy znalazłam u Pauli z bloga wilkuchnia.pl, której przepisy już nie raz sprawdziły się w mojej kuchni. Składniki: 25g świeżych drożdży 2 płaskie łyżki cukru 1 szklanka(...)keksówki( 26x12cm ), wyłożonej papierem do pieczenia, dociskając delikatnie tak, by chleb wypełniał całą foremkę. Odstawiamy chleb do wyrośnięcia na 40 minut. Wyrośnięty chleb wkładamy do rozgrzanego do 190st. piekarnika, pieczemy 35 minut na opcji góra-dół. Upieczony odstawiamy do ostygnięcia. 5 / 5 ( 1 ocena ) Artykuł Chleb tostowy – szybki i łatwy pochodzi z serwisu Przepisy

NiePieprz.pl
NAJPROSTSZY CHLEB BEZGLUTENOWY z soczewicą (wegański) 165

Kilka razy próbowałam zrobić bezglutenowy chleb – jednak zawsze wychodził bardzo suchy i zbyt się kruszył. Tym razem było zupełnie inaczej! Chleb jest wilgotny, nie kruszy

Via Gusto