szybki chleb - 4135 przepisów (strona:16/276)

Jak zrobić krokiety z chleba tostowego? 845

zrobić krokiety z chleba tostowego ? Nic trudnego, będzie szybko, smacznie i tanio, będzie sylwestrowo i karnawałowo ! Ten przepis dedykuję mojemu synowi, aby wiedział co ma przygotować na imprezę sylwestrową z kumplami.Krokiety można również przygotować z naleśników, ale nie każdy umie smażyć naleśniki, natomiast rozwałkować chleb tostowy, umie każdy, no chyba że nie ma wałka, ale na to też jest(...)linku poniżej można znaleźć inne sylwestrowe przekąski i przystawki, oraz inne smaczne  dania. Jak zrobić apetyczne do tego smaczne krokiety i się nie narobić? Oto szybka odpowiedź. Odcinamy skórki z chleba tostowego. Każdy kawałek chleba wałkujemy cienko. Na każdy rozwałkowany kawałek chleba kładziemy plasterek sera, małą, cienką kiełbaskę np. cienką kiełbaskę staropolską lub dobrej jakości parówkę, całość dokładnie zwijamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chleb na sodzie z rozmarynem i jabłkiem 150

chleb uwielbiam i będę wypiekała często. Jak zaleca Komarka z której bloga przepis zaczerpnięty został nie należy piec chleba z podwójnej porcji ani na zapas bo chleby na sodzie szybko wysychają i kruszą się natomiast robi się go tak szybko że nie trzeba dużo czasu i pracy aby chleb powstał np. na śniadanie na kanapki z miodkiem. Zachęcam

Moje Małe Czarowanie
Zapiekanka z czerstwego chleba 305

Szybko,,smacznie i prosto..oraz dobry sposób na wykorzystanie czerstwego chleba.. kilka kromek chleba 2-3 jajka sól, pieprz ser żółty kawałek kiełbasy cebula pomidor smalczyk Smakowita Pajda lub olej Naczynie wysmarować smalczykiem , ułożyć chleb.Zalać roztrzepanymi i doprawionymi jajkami, posypać serem.Na to wyłożyć cebulę podsmażoną razem z kiełbasą i pomidorami.Posypać serem i piec aż jajka się

Moje domowe kucharzenie
Chleb na niedzielę. Choć i na sobotę się nada 140

zeszłym tygodniu. Szukałam czegoś szybkiego i prostego, i wertując książkę Pieczenie chleba w domu Gertrud Weidenger oraz Marie-Theres Wiener wpadł mi w oko chleb na niedzielę. Tak się właśnie ładnie nazywa. Miód, rodzynki... Musiało wyjść dobrze. Ruszyłam więc pełna zapału do kuchni. I muszę powiedzieć, że poszło jak z płatka - robi się go szybko, a efekt jest naprawdę(...)wspaniały. Chleb jest mięciutki, cudownie pachnie miodem. Dość słodki - do dżemu w sam raz. Ale mi na przykład z żółtym serem też bardzo smakował. A nawet z szynką nie jest zły. Jeśli więc nie macie nic przeciwko słodkawemu pieczywu - spróbujcie upiec sobie właśnie ten chleb na sobotnie śniadanie. Albo niedzielne - wedle odgórnych zaleceń.Chleb z miodem i rodzynkamiSkładniki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Chleb żytnio-pszenny z tartym jabłkiem i ziołami 183

miałam. Jeden chleb upiekłam z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, a drugi bez dodatków. Oba wyszły znakomicie. Bardzo ładnie wyrośnięte i wilgotne. Zgodnie z tym co Dana pisała, chleby rosły bardzo szybko. Może nie tak szybko jak u Autorki przepisu, ale znacznie szybciej niż zwykle. Moje chleby rosły trochę dłużej niż  2 godziny, co jest zupełnie przyzwoitym wynikiem

Stare Gary
Karola Bober - Kobieta z pasją 141

polega sztuka tworzenia wyjątkowego bochenka. Nasze spotkanie zakończyło się … napisać, że degustacją jeszcze ciepłego chleba, to nic nie napisać.  My się po prostu rzuciliśmy na grubo, szybko krojone pajdy chleba z masłem, domowym szmalcem i owocowymi konfiturami. Nie byliśmy przecież specjalnie głodni, a to ile zjedliśmy niech pozostanie naszą tajemnicą. Do Kaszubskiej Zagrody, do Pani Karoli Bober oraz

królestwo garów
Chleb żytni z gorczycą 168

bardzo puszysty chleb z gorczycą. Jeśli ktoś tak jak my, nie lubi gorczycy dodajcie jej mniej, nam taka proporcja pasuje. Chleb jest bardzo zdrowy i znika szybko, pamiętajcie o tym. Chleb żytni z gorczycą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb paleo z warzyw (niskowęglowodanowy) 355

niskowęglowodanowy, a także ze zdrowym profilem tłuszczów nienasyconych. Chleb, który jest przy tym bardzo smaczny i szybko się go przygotowuje. Jak zrobić taki pyszny i zdrowy chleb? Przepis na chleb paleo, niskowęglowodanowy, bez zbóż i bezglutenowy: jajka – 7 większych albo 8 średnich starte warzywa (np. jedna cukinia i dwie marchewki) – jedna pełna szklanka masło klarowane ( przepis , albo(...)odsączyć warzywa z soku, zadbaj też, by wszystkie składniki (poza roztopionym masłem) były w temperaturze pokojowej. Nie otwieraj za często pieca i daj chlebowi troszkę przestygnąć w formie pod koniec – nie wyciągaj go za szybko. Zobacz też : mąki w kuchni paleo . Możesz wzbogacić smak tego chleba dodając różnych przypraw. Świetnie smakuje w nieco pikantnej nucie , spróbuj dodać trochę

PaleoSMAK
Super prosta i szybka pasta do chleba z 2 składników 74

Print Wegańska pasta do chleba z 2 składników Course: pasta do chleba Porcje 6 porcji Czas przygotowania 10 minutes Składniki zielony groszek konserwowy (może być też świeży lub mrożony) 1 cebula olej do smażenia pieprz i sól do smaku Przygotowanie Pokrój cebulę w kostkę i podsmaż na oleju. Po 2 minutach dodaj sól i pieprz naturalny. Smaż do momentu(...)pieczywem i świeżymi pomidorami lub papryką. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Wega\u0144ska pasta do chleba z 2 sk\u0142adnik\u00f3w","image":"","description":"","keywords":["pasta wega\u0144ska","super prosta pasta","pasta do chleba","wega\u0144skie","bezglutenowe","wege","wegetaria\u0144skie","weganizm","zielony groszek","szybkie \u015bniadanie","pierwsza pasta wega\u0144ska","warzywna pasta","warzywna pasta domowa","kuchnia ro\u015blinna","zdrowa kuchnia","zdrowe

Heca w kuchni
Chleb złocisty bezglutenowy na zakwasie z tartym jabłkiem 242

Można chleb zamrozić krojąc go w kromki i szczelnie zawijając  w woreczki przeznaczone do mrożonek. Musimy pamiętać, że chleb najbardziej czerstwieje w niskich temperaturach. Nie trzymamy żadnego chleba w lodówce. Szybkie zamrożenie pieczywa tuż po wystudzeniu jest najlepsze. Jeśli mamy lodówkę z zamrażarką do szybkiego mrożenia, musimy włączyć odpowiedni przycisk do mrożenia na 24 godziny wcześniej przed włożeniem chleba

Leśny Zakątek
Domowy pszenny chleb 173

niesamowicie fajne uczucie :) Postanowiłam zatem jak najszybciej upiec i pokazać Wam ten chleb. Mam nadzieję, że polubicie go tak, jak Sabina :) Jest prosty i wbrew pozorom szybki. Od tego chleba zaczęła się moja przygoda z własnym pieczywem, a byłam wtedy kompletnie "zielona" w tej dziedzinie. Nigdy jednak nie zdarzyło mi się, żeby nie wyszedł. Obyło się bez zakalca

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chleb drwala 161

Powinno podwoić swoją objętość. Ciasto możemy też przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, w której później upieczemy chleb. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, chleb delikatnie przekładamy na łopatkę, szybko nacinamy i wkładamy do piekarnika. Przed zamknięciem drzwiczek spryskujemy go wodą przez 5 sekund. Szybko zamykamy piekarnik i pieczemy chleb w tej temperaturze przez 5 minut

Kulinarne przygody Gatity
SUPER SZYBKIE PIEROZKI Z CHLEBA TOSTOWEGO 514

SUPER SZYBKIE PIEROŻKI Z CHLEBA TOSTOWEGO Zaskakujące pierożki z chleba tostowego z kurczakiem w gyrosie, kremowym serkiem, jajkiem oraz sałatą w środku. Przygotowuje się je rzeczywiście szybko, a do środka możecie włożyć, co Wam w duszy gra - mogą to być paluszki krabowe, posiekany szczypiorek lub mięso krewetek. U mnie serek z grillowaną papryką i oliwkami. Do owoców morza warto(...)ryżem - i na ciepło i na zimno są super :)  Jak tak na nie patrzę, to wyglądają jak krokiety ;) Pięknie polecam, korzystajcie z przepisu, ulepszajcie :) K.K. SKŁADNIKI: 1 opakowanie chleba tostowego (pszennego lub wieloziarnistego) woda do namaczania kromeczek farsz: u mnie : 1 pierś z filetu kurczaka - drobno posiekana, podsmażona z przyprawą do gyrosa 2 -3 jajka na twardo - posiekane

Moja Książka Kucharska
CHLEB NA DROŻDŻACH łatwy i szybki 210

upiec własny chleb", zaczęłam przegrzebywać internet w poszukiwaniu chleba bez zakwasu oczywiście. Najbardziej spodobał mi się przepis na blogu Veggieola na "szybki chlebek włoski, który uda się każdemu" i to zdanie przesądziło sprawę. Chleb faktycznie udał mi się za pierwszym razem, do tej pory pamiętam, jak skakałam z radości, a było to ponad 2 lata temu. Zawsze uważałam się

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Chleb z makiem 166

ściereczką lub folią spożywczą i pozostawić do wyrośnięcia na 5-6 godzin. Ciasto powinno podwoić swoją objętość, sięgać do brzegów blaszki. Piekarnik rozgrzać do 200C, najlepiej góra+dół. Chleb można naciąć szybkim ruchem ostrego noża obsypanego mąką. Na dno piekarnika wrzucić 2-3 kostki lodu i włożyć chleb na środkowy ruszt. Piec przez 45 minut. Po tym czasie wyciągnąć chleb

Czerwony Gupik