szybki chleb - 4135 przepisów (strona:19/276)

Chleb z dynią 214

blachę do pieczenia. Wykonać nacięcia na powierzchni chleba, które pozwolą na równomierny wzrost bochenków i zapobiegną ich pękaniu. Piec przez 40 minut w 230 ºC. Jeśli chleb będzie się zbyt szybko rumienił można zmniejszyć temperaturę pieczenia o 10-20 ºC. Chleb musi się piec dość długo ze względu na wilgoć pochodzącą z puree z dyni. W przypadku bułeczek piec

Chlebki.pl
Chleb z dynią i figami 179

jesienny chleb  z dodatkiem puree i pestek z dyni oraz suszonymi figami. U mnie znika w oka mgnieniu, ledwo co udało mi się pstryknąć kilka fotek :) Chleb jest prosty i szybki do zrobienia. Polecam spróbować! Dziś mamy również Światowy Dzień Chleba ( World Bread Day). Z tej okazji życzę wszystkim samych udanych wypieków! Oby dom zawsze pachniał chlebem! Składniki

Przepisy na domowy ser i chleb
Chleb z pieczonymi ziemniakami i czosnkiem 170

blachę do pieczenia. Wykonać nacięcia na powierzchni chleba, które pozwolą na równomierny wzrost bochenków i zapobiegną ich pękaniu. Piec przez 40 minut w 230 ºC. Jeśli chleb będzie się zbyt szybko rumienił można zmniejszyć temperaturę pieczenia o 10-20 ºC. Chleb musi się piec dość długo ze względu na wilgoć ziemniaków. Chlebki http://chlebki.pl/ Artykuł Chleb z pieczonymi ziemniakami

Chlebki.pl
Chleb żytni razowy 157

taki sprzęt jak Thermomix, którego nie mam. Ale mimo to postanowiłam go wypróbować, używając miksera i byłam bardzo mile zaskoczona. Ciasto na chleb robi się bardzo szybko. Dodatkowo ciasto bardzo ładnie i szybko wyrosło przed pieczeniem, jak i w trakcie. W smaku chleb jest bardzo puszysty

KuchniaWeDwoje.pl
KROKIETY Z CHLEBA TOSTOWEGO Z KIEŁBASĄ I SEREM 149

Może ktoś skusi się na pyszne krokiety zrobione z chleba? Zrobione są bardzo szybko a smakują rewelacyjnie. Składniki na 4 krokiety: 4 kromki chleba tostowego, 4 plasterki żółtego sera, 4 plasterki dowolnej wędliny, 1 jajko, bułka tarta, olej do smażenia. Wykonanie: Odciąć skórki od chleba, rozwałkować bardzo cienko (im bardziej świeży chleb tym lepszy). Na każdą kromkę położyć plasterek

Zrób to smacznie
Chleb z ziarnami, upieczony na proszku... 257

Polecam smaczny domowy chleb, który możemy szybko upiec,  bo bez czekania na wyrastanie, jak jest to w przypadku użycia zakwasu czy drożdży Potrzebujemy 1 kg mąki, ~500 ml ciepłej wody, proszek do pieczenia 30 g, łyżkę cukru, łyżkę soli, szklankę różnych nasion 200 ml, 2 łyżki octu, 1 łyżeczkę płaską sody oczyszczonej. Wszystkie suche składniki łączymy ze sobą(...)końcu dodajemy ocet i wyrabiamy ręcznie. Jeżeli ciasto jest za suche dodajemy 3-5 łyżek wody, jak za mokre dosypujemy mąki. -- -- Po wyrobieniu dzielimy na pół i formujemy chleby. Przekładamy wyrobione chlebki do foremek 25x10 , smarujemy rozbitym jajkiem, posypujemy nasionami, nacinamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 200 st.C / 50-60 min. góra/dół  Po wyjęciu chleba

chleba naszego
PYSZNY CHLEB ORKISZOWY Z GRUBĄ I CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ, BEZ WYRABIANIA CIASTA 183

przyznam szczerze do tej pory takie przepisy omijałam szerokim łukiem, sama się teraz dziwię dlaczego... Chyba po części dlatego , że szukając chlebów na drożdżach zależało mi na ich szybkim wykonaniu: zamieszać , do wyrastania i do pieca. Szybka alternatywa gdy kończy się chleb na zakwasie. Do zabrania się za ten chlebek przekonały mnie komentarzeWszyscy bez wyjątku bardzo go zachwalali

Smaczne Zdrowe
Chleb wieloziarnisty 186

dawna już miałam ochotę na domowy chlebek z masłem. Chleb wieloziarnisty jest szybki i łatwy w przygotowaniu.Składniki:1/2 kg mąki krupczatki25 g świeżych drożdży1 łyżeczka soli2 łyżki cukru1/2 litra wody1/2 szklanki otrąb pszennych3 łyżki ziaren siemienia lnianego3 łyżki ziaren słonecznika + 1 łyżka do posypania2 łyżki ziaren sezamu1 łyżka pestek dyniSposób wykonania:1. Mąkę, cukier, sól, otręby, ziarna(...)foremki. Posypujemy ziarnami słonecznika i odstawiamy do wyrośnięcia, aż ciasto podwoi swoją objętość.4. Chlebek pieczemy ok. 60 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st.C.5. Po upieczeniu skórka chleba jest twarda, potem lekko mięknie.Smacznego!!!Źródło: Every cake you bake

Kuchnia domowa Ani
Kanapki z pumpernikla i łososia 98

Dziś szybkie śniadanie ale jakże smaczne i pożywne. Lubicie pumpernikiel? ja uwielbiam ten jego kwaskowaty smak, jeśli nie lubicie weźcie inny chleb, ulubiony i też będzie ok. Zapraszam na śniadanie. Pumpernikiel na śniadanie. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Czy warto kupić mikser z Lidla za 89zł? NIE POLECAM. Szybki chleb bezglutenowy z mąki kokosowej i oleju kokosowego. 174

Gwarancja na całe 3 lata - zachowaj paragon, najlepiej wcześniej go skopiuj).   Jeśli chcesz być na bieżąco, dołącz do nas na facebook'u tutaj.   Na pierwszy ogień poszedł chleb bezglutenowy z mąka kokosową, mąką gryczaną, olejem kokosowym i paroma innymi zdrowymi składnikami.   Olej kokosowy mam świeżo tłoczony na zimno (tutaj można nabyć) a z pozostałości po tłoczeniu zamawiam(...)paragonach i co? Swój oczywiście zgubiłam i z gwarancji nici. Mam mikser ze złamaną łopatką więc ratunku na Święta poszukam w zaprzyjaźnionej cukierni... *********************************      Szybki przepis na chleb bezglutenowy z mąką kokosową i olejem kokosowym.   3 łyżki zmielonego lnu + 220ml wrzątku   1 1/2 szklanki mąki gryczanej   1 1/2 szklanki mąki kokosowej   1/4 szklanki

IzaGotuje
Chleb pszenny ze słonecznikiem, czosnkiem niedźwiedzim i żurawiną 194

pięknego i smakowitego chleba nigdy dość. Mój dzisiejszy bochen jest wilgotny, puszysty i bardzo szybko znika, znacie to? Chleb prosty w wykonaniu dlatego zapraszam do pieczenia. Zaczynamy? no nie daj się prosić. Chleb pszenny ze słonecznikiem, czosnkiem niedźwiedzim i żurawiną. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tosty francuskie 146

suche już pieczywo. Byle by się dało kroić.;) I chyba nie jest ważne, jak ten chlebek nazwiemy, ale jak go zjemy! W większości chyba przepisów, z jakimi się spotkałam, chleb w jajku występuje na słodko, a więc w towarzystwie musów owocowych, dżemów, miodu a nawet czekolady. Przyznam, że nigdy nie jadłam na słodko tostów francuskich, może kiedyś spróbuję... Moje ulubione(...)wodą i śmietaną, lekko podbijamy, dosypując soli i pieprzu. Dużą patelnię o grubym dnie rozgrzewamy z tłuszczem, tak by całe dno było równomiernie pokryte cienką warstwą. Szybko zanurzamy kromki chleba z dwóch stron w mieszance jajecznej i kładziemy na gorącą patelnię. Smażymy na średnim ogniu, zaglądając pod spód kromek (trzeba podważyć lekko łopatką lub widelcem) czy się za bardzo

Kuchnia Prezydentowej
Szybka potrawka warzywna 138

potrawę, w której mogłyby się znaleźć wszystkie produkty, które zapomniane leżały w lodówce. I tak to zwykle bywa, taka szalona spontaniczność pozwala odkrywać nowe smaki, które stają się ulubionymi Szybka potrawka warzywna porcja dla dwóch osób 200 g pieczarek średni batat pół dużej cukinii 100 g ciecierzycy z puszki 100 ml passaty pomidorowej 50 g kukurydzy przyprawa curry natka(...)curry, solą i pieprzem. Gotuj ok. 5 minut. Natkę pietruszki posiekaj. Dodaj ją do potrawki, gdy skończy się już gotować. Potrawkę podawaj na ciepło, najlepiej z kromką żytniego chleba. Smacznego Artykuł Szybka potrawka warzywna pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Chleb paleo z batatów 177

samą ilością mąki migdałowej albo pominąć, w tym ostatnim przypadku daj jednak ⅔ szklanki mąki kokosowej. Nie możesz jeść jajek? Zobacz, jak można je zastąpić: Zamiast jajek . Przygotowanie takiego chleba jest tak szybkie i proste , że możesz zacząć od rozgrzania pieca. Wymieszaj jajka z batatami i roztopionym olejem kokosowym. Dodaj suche składniki. Na początku ciasto może wydawać się nieco lejące(...)zamiast świeżo ugotowanych batatów, daj takie z wczoraj, z których nieco wilgoci zdążyło odparować. Poza jajkami nie ma tu uczulających składników. Bataty i mąki zwiążą w pewnym stopniu ten chleb, więc prawdopodobnie z powodzeniem możesz użyć zamienników jajek (np. żelatyny albo bananów). Zwykłe ziemniaki należą do roślin psiankowatych, które nie mogą być spożywane przez niektóre osoby z chorobami autoimmunologicznymi (czytaj

PaleoSMAK
Coś pysznego na deszczową niedzielę - kokosowy chlebek. 224

pewnie dlatego, że był jeszcze ciepły... Niestety nie sprawdzę jak zachowuję się gdy ostygnie bo pochłonęliśmy go całego... Może następnym razem :) Przepis pochodzi z książeczki: " Szybko i smacznie. Chleby i chlebki." Z tą modyfikacją, że ja uprażyłam kokos, a nie opiekałam go w piekarniku i dałam mniej cukru niż w przepisie, w końcu mój syn nie jada słodyczy :) Kokosowy

Miksturownik

Proponowane wyszukiwania