szybki chleb - 4135 przepisów (strona:27/276)

Pieczony filet z dorsza z pesto rosso i kruszonką 166

więc ryba nie potrzebuje jakiegoś specjalnego doprawiania. W wersji ekspresowej po prostu smaruję pesto powierzchnię filetów rybnych i wstawiam do piekarnika. Gdy mam nieco więcej czasu, przygotowuję szybką panierkę z czerstwego chleba z czosnkiem i parmezanem, którą obsypuję filety - taka ryba prezentuje się bardzo apetycznie, a ja pozbywam się niechcianego pieczywa. Tu polecam pesto  rosso  w słoiczku

Chilli Czosnek i Oliwa
Chleb z mąki gryczanej 283

wszystko na marne… Poza tym jego przygotowanie jest czasochłonne, bo musi on odstać… Do wszystkich niecierpliwych i pechowców przybywam z przepisem na chleb z mąki gryczanej , który robi się bardzo szybko, wyrasta jak głupi i jest przepyszny! Taki chleb gryczany to musi już naprawdę wyjść każdemu! Ja robiłem go z dodatkiem prażonej dyni na wierzchu, ale świetnie

Blendman
Grzanki ziołowe do zupy 162

pasują również do każdej innej zupy o konsystencji kremu – pomidorowej, dyniowej, selerowej. Grzanki są chrupiące, pachną czoskiem i ziołami. Łatwe i szybkie przygotowanie. Składniki: • 1 chleb tostowy pszenny • 1 łyżeczka ziół prowansalskich • papryka słodka i ostra • 1 łyżeczka majeranku • 3 ząbki czosnku • 3 łyżki oleju • 3 łyżki masła do smażenia Wykonanie

To co kocham
Sałatka jajeczna z sosem curry 593

Jeśli  brak wam pomysłu co przygotować na kolacje lub śniadanie do chleba to polecam wam szybką i niezawodną sałatkę z jajek. Proponuję wersję z sosem kieleckim curry ,który wzbogaci smak i nada fajne żółtego koloru. Składniki: 5 jajek  10 cm białej części z pora 2-3 plasterki szynki wieprzowej 1 łyżka sos kielecki curry 2-3 łyżki

Ala piecze i gotuje
Zapiekanka chlebowa z kiełbasą 206

Szybka zapiekanka na bazie chleba, można do niej nawet wykorzystać zalegające czerstwe pieczywo. A dodatki? Wedle uznania :) Można dorzucić wszystko na co mamy ochotę. Składniki: kilka kromek chleba (może być czerstwy) 2-3 jajka kawałek dowolnej kiełbasy 1 cebula 1-2 pomidory ser żółty sól, pieprz 1 łyżka masła lub oleju Sposób wykonania: 1. Naczynie żaroodporne posmarować masłem

Kuchnia domowa Ani
Chleb na owsiance 147

Przepis od Agnieszki i tak jak autorka pisze w chlebie nie czuć tej owsianki gdyż w tajemniczy sposób znika. Nie polecam pieczenia z połowy porcji bo chleb jest pyszny i szybko znika. Składniki: 500 g mąki pszennej typ 500 1i1/4 łyżeczki drożdży instant Owsianka: 150 g płatków owsianych 450 g wrzącej wody 2 łyżki masła 2i1/4 łyżeczki soli morskiej

Ala piecze i gotuje
Chleb z prosem 132

Chleb banalnie prosty i szybki w wykonaniu, a efekt na prawdę spektakularny.  Chciał mi uciec z foremki.. moja silikonowa keksówka prawie "pękała w szwach". Ostatecznie udał się taki oto wypiek ;) Do upieczenia bochenka potrzebujemy: 50 g ziarna prosa (mielimy w urządzeniu Thermomix 30s/obr 10) 40 g drożdży 30 g miodu 300 g mleka Z tych składników robimy

MamaOskarka
Pączki tradycyjne 133

kule, nieco spłaszczyć i również odkładać na stolnicę. Przygotowane pączki przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na kolejne 25-30 minut. Tłuszcz podgrzać, wrzucić kawałek chleba lub bułki. Jeżeli szybko wypłynie i zrumieni się w ciągu 45 sekund -1 minuty, tłuszcz jest dobrze nagrzany. Warto też kontrolować temperaturę termometrem cukierniczym (powinna być pomiędzy 170-180°C) . Smażyć

Pełny talerz
Starogardzki, AleWorek - akcja! 238

proporcje użytej mąki i wody. Podane ilości składników wystarczają na jeden bochenek, który piekłem w prostokątnej foremce 23x13 cm.Wiemy o tym, że chleba nie przechowujemy w lodówce, ani w siatce foliowej. W lodówce czerstwieje szybko(...)folii zaś pleśnieje. Od biedy można, pokrojony na kromki, schować do zamrażarnika. Jest wtedy dłużej świeży i smaczny. Po wyciągnięciu z zamrażarnika trzeba go jednak szybko zjeść. Tym razem po upieczeniu chleb wylądował w AleWorku. Tak jak nasze babcie kiedyś zalecały, przeleżał kilka dni schowany w ślicznym lnianym woreczku, specjalnie przygotowanym do „Wielkiego testowania AleWorka”. Jak pisze szefowa AleWorka

Grahamka, weka i kajzerka
Drożdżówka z automatu 178

mleko, rozbełtane jajko, stopione masło, sól i cukier z cukrem waniliowym. Na to wsypać mąkę i na wierzch rozsypać drożdże i skórkę z cytryny.Maszynę do wypieku chleba nastawić na program 'szybki', stopień zrumienienia średni, kategoria wagowa I.Po usłyszeniu sygnału dźwiękowego wsypać rodzynki , posiekane daktyle i orzechy.15 minut przed końcem programu posmarować ciasto rozmąconym żółtkiem z mlekiem

Moje domowe kucharzenie
Stovit - dżemy FRUTA jak domowe! 179

był bardzo dobry. Delikatnie słodko-kwaśny, momentami z nutką goryczy. Zapachem uwiódł mnie całkowicie! Zaraz później na łyżeczkę nabrałam dżemu truskawkowego i się zakochałam. Szybko posmarowałam nim kromkę chleba pełnoziarnistego i zjadłam w kilka sekund.  Piękny zapach; świetny kolor; wyrazisty, słodki smak. Zdecydowanie bardziej mi smakował, gdyż momentami czułam się jakbym powróciła do dzieciństwa... Podsumowując. Chyba

Czarnawisienka
Tradycyjny jabłecznik z budyniem 224

suchych składników i wszystko posiekać dokładnie nożem na drobne kawałeczki. Można również  składniki  umieścić w misie miksera i rozdrabniać mieszadłem, aż masa zacznie przypominać okruchy chleba. Dodać żółtka i szybko zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części i włożyć do lodówki na około 40 minut. Jabłka obrać, pokroić w dość dużą kostkę. Prażyć w garnku przez około

Mania Gotowania
Ajwar – pasta do chleba z papryki i bakłażanów 165

próbowałam robiąc zakupy w sklepie tureckim. Był pyszny, słoik więc zakupiony i powędrował z nami przez pół Polski, do szafki z zapasami. Słoik ma to do siebie, że szybko jego zawartość znika, tak więc przyszła pora na samodzielne wykonanie ajwaru. Plus jak zwykle taki, że dopasowujemy ajwar do swoich gustów (u nas dość pikantny), wiemy, co siedzi w słoiku(...)zrobić spory zapas na zimę, bo ajwar naprawdę smakuje doskonale do chleba, wędlin, sera a nawet hummusu. Podajcie go jako dip na imprezie, a zobaczycie, jak szybko znika Drukuj Ajwar – pasta do chleba z papryki i bakłażanów window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 bakłażan 4 papryki 1,5 łyżki octu jabłkowego 2/3 łyżki miodu 2-3 łyżki oliwy sól

Mieszam w Garnku
Hot-dogi na chlebie tostowym 67

dogi z chleba tostowego to świetna przekąska, a nawet danie obiadowe. Takie hot-dogi na chlebie tostowym można przygotować naprawdę bardzo szybko, a ich smaku nie da się opisać słowami. Moim zdaniem są dużo smaczniejsze niż tradycyjne hot-dogi w bułce. Domowe hot-dogi na chlebie tostowym idealnie sprawdzą się na obiad, a także jako

Alle Dobre!

Proponowane wyszukiwania