szybki chleb - 4135 przepisów (strona:30/276)

Bułeczki jogurtowe 258

Pyszne i szybkie bułeczki w sam raz na śniadanie, doskonale smakują z dżemem. Bułki te są bez drożdży, bo tych akurat nie miałam, więc szukałam... szukałam

Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...
Indyjskie bułeczki 191

Szybkie bułeczki na śniadanie to znakomity pomysł aby cieszyć się ciepłym i treściwym pożywieniem. Bułki są na bazie jogurtu i dzięki temu są wilgotne, zwarte i

Moje Małe Czarowanie
Pasta z fasoli z kiszonym ogórkiem 145

Pasta idealna. Szybka i prosta w wykonaniu. Ma delikatny smak, jest bardzo sycąca. Idealna do pieczywa.  Potrzebujesz puszka czerwonej fasoli  2 kiszone ogórki

Kukuleczki
Bułeczki musztardowe bez wyrabiania 121

Szybkie i pachnące bułeczki dziś dla Was mam. Bułeczki są o tyle fajne że choć drożdżowe nie potrzebują czasu na wyrastanie. Po zrobieniu od razu do

Moje Małe Czarowanie
Chlebki Pita 141

Chlebki pita, szybkie do zrobienia, puszyste, doskonałe do wszelkiego typu kebabów, albo nadziewania  wszystkim co lubimy, Proporcje na około 4  średnie  chlebki. Składniki

Gotuj z Rumcajsem
Domowe bułeczki ze słonecznikiem 160

Szybko się robi te bułeczki i szybko znikają. My lubimy takie świeże na śniadanie i do pracy, są najlepsze z masłem. Zachęcam do pieczenia

Moje Małe Czarowanie
Chleb pełnoziarnisty na zakwasie 165

Chleb w moim domu jest pieczony raz w tygodniu, receptura jest już wypracowana, eksperymentuję czasami z rodzajami mąki. Ostatnio używam mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850, mąki

Kuchcik gotuje
Pan Rustico - chleb hiszpański - styczniowa piekarnia 176

utrzymywał świeżość. Ciasto zagniatałam w robocie, chleb wyrastał na blaszce, bez koszyka, przykryty ściereczką.  Poza przygotowaniem startera 24 godziny wcześniej - pieczywo mało kłopotliwe i szybko rosnące. 2,5 godziny i  chleb gotowy. Polecam! Przepis wybrała  Ania z Bajkorady .  Oryginalny znajdziecie na  BBC Food –  klik ! Tłumaczenie oryginału Ania z Bajkorady Przepis cytuję

Stare Gary
Orkiszowy razowiec z suszonymi pomidorami 173

Chleb aromatyczny, pachnący na drożdżach robi się szybko, pachnie w całym domu i smakuje wybornie. Każdy chciałby spróbować pajdę takiego chleba, polecam serdecznie. Orkiszowy razowiec z suszonymi pomidorami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb kaszubski na podmłodzie 327

mały ekperyment, którego wcześniej nie robiłem. Otóż blachę, na której piekłem chleb, nagrzewałem razem z całym piekarnikiem. Kiedy nadszedł czas, otworzyłem piekarnik, wysunąłem blachę, szybko na nią wyłożyłem z koszyka wyrośnięty chleb, który od razu wjechał do piekarnika. Dzięki temu chleb wylądował na rozgrzanej blasze, i sądzę, że dzięki temu lepiej podrósł podczas wypiekania. A przynajmniej w to święcie

Grahamka, weka i kajzerka
Chleb polski. I historia zakwasu. 150

razy. Następnie zwinąć owalny bochenek. Umieścić go w koszu* i zostawić do wyrośnięcia na 1-1,5 godziny (krótko, gdy dodane zostały drożdże, dłużej jeśli chleb jest na samym zakwasie). Szybko naciąć. Piec z para w piecu nagrzanym do 260 stopni przez 10 minut, potem obniżyć temperaturę do 230 stopni i piec jeszcze 20-25 minut. W połowie pieczenia(...)bochenek obrócić, aby obie strony jednakowo się zbrązowiły. Uwaga od Tatter: Należy monitorować ostatnią fermentację i nie dopuścić do nawet najmniejszego przerośnięcia chleba. Świetnie się przechowuje i pięknie pachnie. (Można do ostatniego wyrastania umieścić go w długiej keksówce i potem w niej upiec chleb ). *cytuję fragment wspaniałej książki "W miasteczku długowieczności" Tracey Lawson, która jest niezwykłą ucztą dla wszystkich smakoszy

KUCHARNIA
Pomysł na kanapki. Wędzony łosoś, awokado i suszone pomidory. 155

Dojrzałe awokado oraz wędzony łosoś na pełnoziarnistym chlebie to dobry pomysł na szybkie a zarazem wykwintne kanapki. Jak dla mnie to znakomite połączenie ponieważ są smaczne oraz zdrowe. Składniki: pieczywo pełnoziarniste (u mnie 8 kromek) dojrzałe awokado (2szt) łosoś wędzony (400g) dodatkowo pomidory suszone, ogórek Sposób przygotowania: Awokado przekrój na pół, wyciągnij pestkę a następnie łyżką wyciągnij miąższ. Przełóż

wysmienity
Grzanki francuskie w jajku z gorgonzolą i salsą paprykową. 180

było dziś u mnie. Mam jednak niedosyt, bo jak nie pokręcę się chociaż chwili przy blacie kuchennym, to dzień jest stracony. Stąd pomysł na szybką kolację. Czego użyłem; -kromki chleba żytniego -jajko -sól, pieprz, oregano -ser edamski pokrojony w cieńkie plastry -gorgonzola -jogurt naturalny -papryka czerwona -parmezan -szynka -mix sałat Jajko z solą i pieprzem i świeżym posiekanym oregano(...)kromki chleba i smażymy do ścięcia na maśle klarowanym. Ściągamy z patelni, układamy na nich szynkę, ser edamski i kawałki gorgonzoli i zapiekamy pod grillem na ruszcie w temperaturze 180 stopni przez 5 minut. Sos. Kilka obranych płatów papryki siekamy i łączymy z jogurtem naturalnym, pieprzem i parmezanem. Polewamy nim liście sałaty i grzanki. Szybko, pysznie i na temat

BaRepas
Smalczykowe kanapki. 185

Chrupiącą bułkę smarujemy smalczykiem roślinnym z ziołami ogrodowymi , posypujemy świeżym szczypiorkiem i akcentujemy kiszonym ogórkiem oraz czerwonym pieprzem. Zapas energii do lunchu  zapewniony. Do pracy ,szybki sandwich. Między dwiema kromkami chleba, posmarowanymi smalczykiem roślinnym ,układamy plastry wędzonej szynki ,liście sałaty lodowej i oliwki przekrojone wzdłuż . Taki sandwich to moje ulubione smaki. Dobre smarowidło ,mięsko i sałata lodowa . Zachęcam

Kulinarny karnet Christophera
Soczysta pieczeń drobiowa do chleba 117

Soczysta pieczeń drobiowa do chleba to bardzo prosty i szybki przepis na pyszny dodatek do kanapek. Świetnie zastąpi wędlinę czy pasztet ze sklepu, które mogą być pełne niepożądanych i niezdrowych dodatków, gdyż jest od nich o wiele zdrowsza, a do tego bardzo smaczna. Pieczeń można podać również na ciepło z ulubionym sosem, np. koperkowym lub pieczeniowym i ziemniakami jako(...)danie na obiad.   Składniki na soczystą pieczeń drobiową do chleba: około 600 g piersi z kurczaka około 300 g piersi lub udźców z indyka kajzerka pół szklanki mleka 3 cebule 2 jajka łyżka kaszy manny sól, pieprz, papryka słodka i ostra   Przygotowanie Cebule obieramy, kroimy w plastry i podsmażany na patelni z rozgrzaną łyżką oleju na złoty kolor

e-PrzepisyKulinarne