szybki chleb - 4135 przepisów (strona:36/276)

Kaszubski chleb na podmłodzie - październikowa piekarnia 273

się z nim nie działo. Nadal pozostanę wierna zakwasowcom, ale ten też bardzo polecam. Ma również tę zaletę że robi się go szybko i bez kłopotu. To chyba najlepszy chleb na drożdżach jaki upiekłam. Smacznego!uwaga:  ciasto na chleb wyrabiałam w robocie.16 października przypada Światowy Dzień Chleba (World Bread

Stare Gary
Najprostszy chleb na drożdżach bez wyrabiania z czarnuszką i migdałami (chleb orkiszowy) 103

Domowe pieczywo nie ma sobie równych – a najlepiej, kiedy robi się je bez czytania skomplikowanych przepisów, bez wyrabiania i wielkiej roboty. Ten najprostszy chleb na drożdżach z czarnuszką i migdałami robi się szybko, prosto, a smakuje jak z najlepszej piekarni. Więc jeżeli tylko macie Read More Artykuł Najprostszy chleb na drożdżach bez wyrabiania z czarnuszką i migdałami (chleb

Flymetothespoon
Chleb na prawie-zakwasie. Oszukany zakwas z jogurtu 169

wytworzy nam na chlebie skórkę. Gdy piekarnik już będzie mocno nagrzany na wymaganą temperaturę, dajcie mu przynajmniej przez 10 minut na niej popracować.   Chleb przekładamy do naczynia (nie wyjmując naczynia z piekarnika) szybko ale delikatnie. Przykrywamy pokrywką i pieczemy 30 minut. Po tym czasie pokrywkę zdejmujemy i pieczemy chleb jeszcze 25-30 minut aż skórka z wierzchu się

Karo in the Kitchen
Chlebek ziołowy 86

Zbyt dużo pieczywa kupionego na weekend? Chlebek staje się twardy, nie macie pomysłu co z nim zrobić? Mega prosty, bardzo szybki w przygotowaniu chlebek ziołowy z serami. Chleb nacinamy pod kątem (tak jakbyśmy chcieli ukroić kromki tylko pod kątem nie na prosto). Nie przecinamy do samego spodu. Następnie robimy kratownicę. W misce mieszamy: 25 g masła (1/8 kostki masła

MojaQchnia.pl
Razowy chleb na sodzie ze słonecznikiem 240

Chleb na sodzie robi się błyskawicznie i szybko się piecze a potem cieszymy się smakiem cudownej pajdy z masłem. Najlepiej smakuje tego samego dnia. Polecam dla "leniuchów" chlebowych, nie trzeba tutaj czekać aż urośnie, on rośnie sam w piecu. Razowy chleb na sodzie ze słonecznikiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zielony hummus – ciecierzyca, awokado, pietruszka 79

Zielona pasta z ciecierzycy i awokado to taki mariaż dwóch przepysznych dań, hummusu i guacamole. Kiedy połączymy ze sobą ciecierzycę i awokado, otrzymamy pastę, która jest

Tajemnice Smaku
Pesto marchewkowe na kanapki. Dieta szybka przemiana - faza III 144

Pesto marchewkowe to wegańska pasta kanapkowa, składająca się z surowej marchewki, oliwy i pestek słonecznika. Świetnie się prezentuje i jest bardzo smaczna. Kolejny zdrowy dodatek na

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chleb pszenny, drożdżowy pieczony w naczyniu żaroodpornym 158

upiekłam mój pierwszy chleb, no w sumie ten jest drugi, bo pierwszemu nie zdążyłam zrobić zdjęć. Była taki sam, no wyrósł mi bardziej równo ;-). Chleb jest bardzo prosty w przygotowaniu, szybki i bardzo smaczny. Przepis znalazłam na blogu Smaczna Pyza . Składniki mieszamy w misce i zostawiamy na noc w lodówce, rano wyrabiamy, zostawiamy do ogrzania i wyrośnięcia i pieczemy(...)stopni, całe naczynie (29x19x9cm) z pokrywą włożyłam do piekarnika żeby się nagrzało. Jak się nagrzeje, to musimy je ostrożnie wyjąć z piekarnika (ja położyłam na palnikach), włożyłam chleb, nakryłam pokrywką i włożyłam ponownie do piekarnika. Temperaturę zmniejszyłam do 220 stopni. Zostawiłam tak na 30 minut, następnie zdjęłam pokrywkę i zostawiłam jeszcze na 20 minut. Po upieczeniu wyjęłam naczynie z piekarnika

kruche babeczki
4x kulinarne inspiracje lutego 175

Risotto z suszonymi grzybami: Pyszne i szybkie (ok. 30 minut). Często robiłam w tym sezonie jesienno-zimowym. Linda, dzięki za przepis 😊 ! Przygotowuję podobnie, jak tutaj , ale dodaję więcej suszonych grzybów i nie dodaję sera ani szałwii, co kto woli. Zamiast bulionu używam posolonej wody, a jeśli nie mam białego wina, sprawdza się też czerwone. Risotto trzeba często mieszać, żeby ryż(...)olejem lnianym do: ziemniaków, kasz, gulaszy, surówek, czasami do chleba, zawsze surowy. 3. Wege zakupy: - Rossmann -> Vege Burger: bardzo smaczne, zdrowe i szybkie kotlety w kilku smakach (o których powiedziała mi Linda); pasty do chleba Wa:żywo w 3 nowych smakach o bdb składzie; kostki bulionowe również o bardzo dobrym składzie; - Lidl -> pierogi wegańskie z wędzonym tofu

Qlinarnie i Qlinarnie
Chleb pszenno-żytni z rozmarynem 67

skończył się nam chleb, a nie chciałem znowu robić takiego samego co zawsze. Coś zmienić chciałem. I tak właśnie powstał ten chleb. Pomyślałem chwile co do czego dodać i w jakich proporcjach i oto mamy pyszny chleb ziołowy. Ze sporym dodatkiem maki żytniej więc i też taki wyraźny, z charakterem. Dokładnie taki jak lubię. Chociaż wyrabianie chleba z taką ilością(...)obróbce. To natomiast nie jest. PRZEPIS NA CHLEB PSZENNO-ŻYTNI Z ROZMARYNEM Chleb pszenno-żytni z rozmarynem – składniki: 500 g mąki pszennej jasnej (typ raczej nie wyższy niż 650) 200 g mąki żytniej typ 2000 480 g wody 2 łyżeczki soli 7-10 g drożdży instant lub 20-25 g świeżych drożdży Chleb pszenno-żytni z rozmarynem – wykonanie: Bez ceregieli

Marder&Marder Manufacture
Makaron z cebulą i czerstwym pieczywem 92

zakupy raz w tygodniu. I tutaj pojawia się problem – jak gotować, aby dania nie były nudne, a przy okazji nie marnować tego co nam zostaje. Chleb jest tutaj chyba najtrudniejszym tematem. Szybko traci swoją świeżość i trudno kupić tyle, ile akurat potrzebujemy. To nie znaczy od razu, że będzie się on marnował Tą serią postów chciałam pokazać(...)podczas krojenia. Potem wyjmij ją z zamrażalki i pokrój w piórka. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy będzie miękki, przelej go zimną wodą i odstaw do przestygnięcia. Chleb pokrusz drobno. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oliwy. Podsmaż na niej chleb, powinien zrobić się chrupiący. Następnie przesyp go do miseczki. Na patelni rozgrzej drugą łyżkę oliwy. Podsmaż na niej

365 dni dookoła kuchni
Chleb wieloziarnisty na zakwasie 118

Bardzo lubię chleby ciężkie i z dużą ilością dodatków. Mam wtedy wrażenie, że nie jem pustych kalorii i po dwóch kromkach jestem najedzona i pełna energii. Poza tym duża ilość różnych ziaren powoduje, że chleb nie wysycha i nie czerstwieje szybko. Z kolei duża ilość nasion w posypce zabezpiecza przed poranieniem dziąseł, czego nie lubię podczas jedzenia z dobrze(...)mieszankę nasion wyłożyć ciasto. Uformować na kształt keksówki, a następnie obtoczyć w ziarnach ze wszystkich stron. Ciasto włożyć z papierem do pieczenia do keksówki. Ponacinać wierzch ostrym nożem. Odstawić chleb na ok. godzinę lub półtorej. Ale nie dłużej, by chleb nam nie skwaśniał. W tym czasie nagrzać piekarnik do temperatury 210 stopni C., włączyć opcję pieczenia góra/dół. Wstawić

Weekendy w domu i ogrodzie
Proziaki podkarpackie pieczone 99

Uwielbiam takie szybkie pieczywo a do tego pyszne i pulchniutkie. Idealnie smakują jako dodatek do sosów, na śniadanie do dipów, past i czego tak uważacie. Z

Moje Małe Czarowanie
Chleb orkiszowy na dzikich drożdżach z winogron 144

chleba użyłam dzikich drożdży które poczęły się z fermentacji winogrona. Chleb na takich drożdżach ma piękny zapach, cudny smak i jest pyszny. Znika szybko i trzeba nastawiać nowe drożdże. Zatem zabieramy się do pieczenia. Chleb orkiszowy na dzikich drożdżach z winogron. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb z ryżem 143

Dawno nie piekłam chleba..wiecznie brak czasu..ale zostało mi ryżu , który gotowałam do gulaszu [bardzo szybki pomysł na obiadek] i w końcu postanowiłam wypróbować przepis na chleb z ryżem, a znalazłam  tutaj ..Ja co prawda piekłam w multicookerze, ale to bez różnicy..pyszny chlebek, smaczny nawet na drugi dzień ..na zdjęciu krojony na ciepło... 350 g mąki

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania