szybki chleb - 4135 przepisów (strona:15/276)

Chleb pszenny na suchych drożdżach 57

Chleb pszenny na suchych drożdżach    Pszenny chleb na suchych drożdżach  (lub świeżych) to stary, sprawdzony i prosty przepis na zwykły, biały chleb - idealny do kanapek lub tostów. Domowy chleb drożdżowy z foremki uda się nawet wtedy, gdy dopiero zaczynacie przygodę z pieczeniem.  Zobaczcie przygotowanie chleba krok po kroku na poniższym filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój(...)kanał na Youtube W przepisie na biały chleb na drożdżach suszonych najlepsze jest to, że za każdym razem może smakować troszkę inaczej. Jeśli lubicie chleb z kminkiem, dodajcie do ciasta pół łyżki kminku - chleb kminkowy jest przepyszny z wędliną, jajkami lub serem. Do  ciasta na chleb pszenny możecie też dodać ulubione suszone zioła (np. włoskie lub prowansalskie), prażoną cebulkę

Lekcje w kuchni
Chleb piwny z miodem i rozmarynem 46

Chleb, który zrobisz w 5 minut, bez wyrabiania i wyrastania, bez drożdży. Aromatyczny i pełen smaku. Świetnie będzie smakował ze smalcem i kiszonym ogórkiem. Idealny do

Pani M - kuchnia smakowita
Sodziaki na maślance 129

pomysł na aromatyczne i puszyste szybkie racuszki. Jak zrobić placki na sodzie? Sodziaki przepis, który dziś przedstawiamy to wersja na słodko. Placuszki na maślance możesz podawać z dżemem, konfiturą oraz bitą śmietaną. Ale świetnie smakują również z samym mlekiem. Kuchnia naszych babć była prosta i przystępna. Przepisy opierały się na łatwo dostępnych składnikach i szybkim wykonaniu. Przepis na sodziaki(...)puchatą strukturę tych pysznych placków. Poza tym ten zabieg niweluje specyficzny smak i zapach sody. Warto o tym pamiętać podczas przygotowywania sodziaków. Placki na sodzie przygotowywano również jako szybki zamiennik chleba. Dość często zamiast maślanki używano tylko serwatki. Placuszki sodziaki w ekspresowy sposób tymczasowo zaspokajały zapotrzebowanie na chleb. Dlatego istnieje również wersja tych placków na słono. Świetnie smakują

Kuchnia Na Wypasie
Ekspresowy chlebuś 54

Prosty i przepyszny chleb do szybkiego wykonania. Idealne, chrupiące i pachnące pieczywo na śniadanie lub kolację. Składniki: 1,5 kg mąki pszennej chlebowej większe 0,5 kostki świeżych drożdży 1,5 łyżki soli 1 łyżeczka cukru 5 szkl. letniej wody Sposób przygotowania: Wymieszać w misce rozczyn i od razu dołożyć 1,5 kg mąki chlebowej. Wyrobić chwilkę. Przygotować 2 wąskie

Wasze Przepisy
Chleb orkiszowy ubijany w dwóch odsłonach 63

upieczeniu będą widoczne zwijane pasma. Polecam ten chleb nawet tym, którzy nie mają wprawy w pieczeniu. Ciasto wyrabiałam ręcznie, bijąc w nie mocno ręką a piekłam na blasze z piekarnika. Po 5 minutach pieczenia w wysokiej temperaturze podskoczyło do góry. Przez pierwsze 15 minut na dnie piekarnika było naczynie z wodą.  Chleb orkiszowy ubijany z natką pietruszki(...)spryskać piekarnik i powtórzyć to po 1 min. 11. Po 5 min. pieczenia, obniżyć temperaturę do 210st C i piec jeszcze 20-30 min. 12. Upieczone chleby studzić na kratce. Chleb został szybko zjedzony. Upiekłam po raz drugi, dla pewności, że nie był to przypadek. Tym razem zamiast samej wody użyłam świeżego soku z dyni pół na pół

Leśny Zakątek
Prosty chleb pszenny 72

Przepis na prosty chleb pszenny otrzymałam od Koleżanki z pracy. W pierwotnej wersji zawierał on jedynie mąkę pszenną, chleb był więc jasny ze złocistą skórką. My

niecodziennikpary
Chleb pszenny 55

Ulubiony przepis na chleb pszenny ze świeżych drożdży, który zawsze się udaje. Chleb pięknie wyrasta, ma chrupiącą skórkę i można go jeść od razu po upieczeniu

karolgotuje
Cynamonowe tosty francuskie 76

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Dziś mamy dla Was idealny przepis na śniadanie. Cynamonowe tosty francuskie to świetna opcja na jesienny

CRAVEmonkey
Płaski chleb z płatkami owsianymi i siemieniem lnianym 127

Prosty chleb nie wymagający formowania. Można go upiec w takiej formie jaką akurat mamy pod ręką. Dzięki temu, że jest płaski i puszysty można go kroić

Mohiella
Chleb marchewkowy ekspresowy! 48

Chleb marchewkowy ekspresowy! Wrzuć wszystko do jednej miski, wymieszaj i gotowe! Praktycznie chleb nie wymaga żadnego wysiłku i robi się sam – czyli to co większość

Kulinarne Przeboje
Pain d’épices 83

Pain d’épices – francuski wypiek, ciasto, szybki chlebek, chleb przyprawiony, piernik – takich określeń możemy użyć opisując ten słodki miodowy wypiek. Ciasto przypomina miodowe pieczywo z aromatycznymi (zdecydowanie dominującymi) przyprawami, taki dla mnie inny, świąteczny polski piernik. Spokojnie można przełożyć je konfiturą, marmoladą, nawet masłem… i z radością smakować. Jest przepyszny! Z pewnością powtórzę go nieraz

Zasmakuj Kuchni
Batony owsiane z musem jabłkowym i polewą czekoladową 112

żeby mieć dużo energii? Poranny pośpiech często powoduje, że rezygnujemy z jedzenia tego jakże ważnego z perspektywy całego dnia posiłku. Bywa, że na pusty żołądek "wrzucamy"  na szybko kromkę chleba i zalewamy wszystko zbawienną kawą, która podrażnia delikatną błonę śluzową naszego żołądka, powodując poważne choroby układu pokarmowego.  Prawda jest taka, że musimy zadbać przede wszystkich o dobre

Moja Mama Gotuje
Roladki z chleba tostowego 258

razy więcej, ale to już opcjonalnie). Każdą kromkę chleba tostowego rozwałkowujemy. Proponuję nie robić tego dużo wcześniej, lub ułożyć jedną kromkę na drugiej i przykryć folią spożywczą, bo chleb dość szybko może obeschnąć. Następnie każdą kromkę smarujemy majonezem i ketchupem. Nie przesadzamy z ilością, bo podczas zwijania nadmiar nam wypłynie i tak. Na każdej kromce układamy po plasterku sera

Smaki Na Talerzu
Chleb zmieniający życie. Bez glutenu 129

Chleb zmieniający życie, tak nazwała go autorka (oryginał znajdziesz tutaj ). Chleb posiada jedynie same zalety. Idealny w profilaktyce zdrowia, leczeniu candidy, nietoleracjach pokarmowych, alergiach i problemach

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szybki i prosty chleb z żurawiną 193

Pieczenie chleba było czymś, co zawsze mnie przerażało. Jedyne do czego się ograniczałam to upieczenie chleba w specjalnie przeznaczonym do tego automacie - które polegało na wsypaniu

Taste Therapy
Chleb na zakwasie z mąki "00" 167

udziałem są pyszne, puszyste ze sprężystym miękiszem. Jak zrobić zakwas z mąki "00" już przedstawiałam i zapraszam na stronę. Chleby na tym zakwasie rosną wyjątkowo szybko i sprawnie. Chleb na zakwasie z mąki "00". ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb bez mąki 121

Postanowiłam umilić Wam nieco ciszę na blogu i udostępnić Wam szybki przepis. Chleb jest pewnie dla każdego z nas codziennym pożywieniem. A może by tak urozmaicić sobie kanapki i zamiast tradycyjnego użyć takiego... bez mąki? :) Jeśli jesteście zainteresowani taką opcją to ten wpis jest dla Was. Firma Melvit przygotowała bowiem specjalną mieszankę, dzięki której możecie samodzielnie i bezproblemowo przyrządzić

My simple kitchen
Chleb pszenny na maślance (Honey buttermilk bread) 130

masłem. Przykryć i zostawić do wyrastania na 45 minut lub do czasu, aż ciasto wyrośnie prawie do brzegów formy. Nagrzać piekarnik do 200oC. Piec przez 30 minut. Jeżeli chleb zbyt szybko się rumieni można przykryć go folią aluminiową. Wyjąć bochenek z piekarnika i posmarować roztopionym masłem. Zostawić do wystygnięcia w formie na 10 minut. Wyjąć z formy i studzić

Przepisy na domowy ser i chleb
Prosty chleb 199

Uwielbiam zapach chleba w powietrzu, zwłaszcza w chłodniejsze dni. Niestety nie zawsze mam siłę i czas aby go przygotować. Jednak ten chleb można zrobić przy najmniejszym

Mohiella
kokosowa pasta z buraka i amarantusa 87

Moje szkolne kanapki mienią się coraz to innymi kolorami, począwszy od pomarańczowego, kończąc na różowym (chyba pora na coś zielonego). Skończyło się moje niedawno robione smarowidło na chleb, więc szybko zaczęłam działać i uzupełniłam słoiczek nowym. Buraczek, mleko kokosowe i amarantus ekspandowany- mieszanka udana! Przetrwałam czwartek, jeszcze tylko jutro i dwie godziny zajęć w sobotę. Za dwa dni mój

healthy dreams
Chleb marchewkowy ekspresowy! 1627

Chleb marchewkowy ekspresowy! Wrzuć wszystko do jednej miski, wymieszaj i gotowe! Praktycznie chleb nie wymaga żadnego wysiłku i robi się sam – czyli to co większość

Kulinarne Przeboje
.1061. sprawozdanie 123

duszonymi śliwkami z przyprawą korzenną~ Tostów francuskich nie jadłam na prawde bardzo długo...Za rzadko je robię - były przepyszne! Ale rzadko się zdarza, że zostaje u mnie trochę chleba - zawsze szybko znika... :D Teraz specjalnie zostawiłam kawałek z myślą o tym właśnie śniadaniu. Do śliwek dodałam trochę korzennego aromatu, to chyba przez wczorajszą nieco jesienną pogodę...do 17.00 było

breakfast of dreams
Chleb pszenny z ziarnem orkiszu 84

rozdrobnione ziarna orkiszu, wcześniej zalane wrzątkiem na noc. Stają się one dzięki temu nie tylko miękkie, ale wypuszczają także takie mini kiełki. Dodałam też trochę ugotowanych ziemniaków, aby chleb tak szybko się nie starzał.” Czytaj więcej

Wiem co jem
Jesienny schab w warzywach z chrustem z wędzonego boczku 158

potrawy jest banalnie proste.Danie może być serwowane jako szybka przekąska lub danie obiadowe z dowolnymi dodatkami, choć najbardziej odpowiednie będą tu kasze i brązowy ryż, lub na szybko wiejski chleb na zakwasie. Czas przygotowania:30 minutPorcje: 4   Składniki: 600 g schabu QAFP,10 cienkich plastrów wędzonego boczku QAFP,1 szklanka puree

SzczyptaSmaQ
Chleb kukurydziany na poolish, czyli listopadowa piekarnia 109

wynosić 24 stopnie.Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i spryskujemy wodą. Bochenek przekładamy z koszyka na gorącą blachę (jeśli ktoś posiada, to oczywiście lepiej jest piec chleb na kamieniu), szybko nacinamy i wstawiamy do piekarnika.Chleb pieczemy około 40 minut, gdy się zacznie rumienić otwieramy piekarnik na chwilę, żeby usunąć nadmiar pary. Studzimy na kratce

Kulinarne przygody Gatity
chlebek bananowy jak ciasto 157

Niesamowicie pyszny, mokrutki, słodziutki - idealny!   Składniki:2 dojrzałe banany1 jajko70g miękkiego masłaszklanka mąki razowejłyżeczka proszku do pieczenia2 szczypty sody2 łyżki cukru wanilinowegoBanany rozgniatamy widelcem

Brzuszki Łakomczuszki
Szybkie zapiekanki tostowe 226

bardziej zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu. Takie szybkie zapiekanki idealnie sprawdzą się na obiad, szybką kolacje, a także ciepłą przekąskę, kiedy spodziewamy się gości. Podane ze świeżym szczypiorkiem i ketchupem smakują naprawdę świetnie, sprawdźcie sami. PRZEPIS NA ZAPIEKANKI TOSTOWE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 9 kromek chleba tostowego 1 czerwona cebula 150 g sera żółtego(...)chleba tostowego. Szynkę, paprykę ogórki i cebulę kroimy w kosteczkę. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy. Na kromki chleba tostowego wykładamy przygotowany farsz. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 10-12 minut. Podajemy ze świeżym szczypiorkiem i ketchupem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Szybkie

Przepiski.pl
Chleb pszenny codzienny na drożdżach 73

dalej postępujecie jak z normalnymi drożdżami. Takie mrożone drożdże będą się rozpływały. Dobra, koniec. Dziś zapraszam na przepis na chleb codzienny. Czemu codzienny? Bo robimy go szybko. Niektóre rodzaje chleba nastawia się dzień wcześniej, a niekiedy nawet mi wieczorem nie chce się tego robić. Ten chleb pszenny robimy rach-ciach. W smaku jest uniwersalny. Tzn. bez problemu zjedzą

Mieszam w Garnku
Orkiszowy chleb na maślance z pestkami dyni 93

Kolejna propozycja na chleb z automatu, szybki i bez stresu. Tym razem padło na mąkę orkiszową, którą bardzo lubię. Dodatek pestek dyni wzbogacił całość ,a olej kokosowy ,to świetny zamiennik masła czy innego oleju. Składniki ( dodajemy po kolei ) 350 ml maślanki 450 g mąki orkiszowej  SYMBIO 6 łyżek pestek z dyni  SYMBIO 1 łyżeczka soli, można dać(...)chleba w domu. Zazwyczaj piekę chleb w piekarniku, ale są sytuacje kiedy maszyna do chleba ratuje mnie i pomaga mi zaoszczędzić sporo czasu. Mój chleb podałam z łososiem, którego bardzo lubię. Prosto, szybko. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Chleb pszenny graham na zakwasie żytnim 159

Dziś przedstawiam szybki i pyszny chleb, który nie wymaga dużo pracy, potrzebuje chwili aby wyrosnąć a potem należy go upiec i zajadamy smakowity chleb. Najlepszy jest z masłem rzecz jasna ale z innymi dodatkami będzie super. Polecam zatem i pieczmy swoje własne pieczywo. Chleb pszenny graham na zakwasie żytnim. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pasta z tuńczyka 136

Jeśli szukacie pomysłu na szybką pastę do chleba... biegnę Wam z pomocą;)  Składniki; puszka tuńczyka w wodzie lub sosie własnym, 2 lub 2 ½ łyżki majonezu, seler naciowy, 1 cebula czerwona, sol pieprz, trochę soku z cytryny Wykonanie; Odciskamy tuńczyka na sitku, bardzo mocno, dodajemy posiekany seler, cebule w drobną kosteczkę. Następnie dodajemy majonez, sok z cytryny i doprawiamy

Anioły w kuchni
Pasta z tuńczyka 149

Jeśli szukacie pomysłu na szybką pastę do chleba...biegnę Wam z pomocą;) Składniki; puszka tuńczyka w wodzie lub sosie własnym, 2 lub 2 ½ lyżki majonezu, seler naciowy, 1 cebula czerwona, sol pieprz, trochę soku z cytryny Wykonanie; Odciskamy tuńczyka na sitku, bardzo mocno, ddajemy posiekany seler, cebule w drobną kosteczke. Następnie dodajemy majnez, sok z cytryny i doprawiamy

Anioły w kuchni
CHLEB CZYSTOZIARNISTY CZYLI CHLEB Z SAMYCH ZIAREN, BEZ MĄKI 116

nich upiekłam chleb. Jestem miłośnikiem chleba pod każdą postacią. Nie ważne czy to chleb ciemny czy jasny... czy kajzerka czy bagietka czy zwykły chlebek.  Ten chleb przygotowuje się szybko i piecze się szybko... więc nie masz czasu? Nke wazne. Upiecz chleb. Składniki : 250 g ulubionych ziaren ( u mnie pestki dyni, słonecznika, siemię lniane i sezam). 2 jajka

Kuchnia w oparach
CHLEB Z VERMONT NA PEŁNOZIARNISTEJ MĄCE ZE ŚLIWKAMI I CZĄBREM 153

Proces ten powinien trwać minimum 2,5 godziny.  W tym czasie nagrzej piekarnik do temperatury 240 stopni C. Na blaszce ułóż papier do pieczenia i przełóż wyrośnięte chleby, natnij je szybkim ruchem, bądź użyj do tego ostrych nożyczek. Chleb pieczemy 40 minut. Pilnuj aby chleb się nie spiekł zbyt mocno, każdy piekarnik przy tak wysokich temperaturach zachowuje się inaczej

SMYKWKUCHNI
Chleb na zakwasie pszennym 105

Dziś przedstawiam chleb, prosty i bardzo pyszny. Polecam do zrobienia bo chleb robi się szybko, tylko chwilę trzeba poczekać aż dojrzeje - wyrośnie. Chleb zrobiłam według formuły 1 - 2 - 3 czyli na 1 część zakwasu dodajemy 2 części wody i 3 części mąki, mieszamy i czekamy. Polecam i pieczemy. Ja tutaj użyłam zakwasu pszennego i dzięki temu smak jest delikatniejszy

Moje Małe Czarowanie
CHLEB NA ZAKWASIE ŻYTNIM. CHLEB Z VERMONT - J. HAMELMANA 163

trwać minimum 2,5 godziny . Ciasto podwoiło swoją objętość. W tym czasie nagrzej piekarnik do temperatury 240 stopni C. Na blaszce ułóż papier do pieczenia i przełóż wyrośnięte chleby, natnij je szybkim ruchem, bądź użyj do tego ostrych nożyczek. Chleb pieczemy 40 minut do 50 minut. (mój piekł się 45 minut) Pilnuj aby chleb się nie spiekł zbyt mocno, każdy

SMYKWKUCHNI
Chleb z Vermont na mące orkiszowej! 200

mnie trwał 3,5 godziny. Ciasto podwoiło swoją objętość. W tym czasie nagrzej piekarnik do temperatury 240 stopni C. Na blaszce ułóż papier do pieczenia i przełóż wyrośnięte chleby, natnij je szybkim ruchem, bądź użyj do tego ostrych nożyczek. Chleb pieczemy 40 minut. Pilnuj aby chleb się nie spiekł zbyt mocno, każdy piekarnik przy tak wysokich temperaturach zachowuje się inaczej

SMYKWKUCHNI
Wegański quiche z suszonymi pomidorami 123

robić nieskończenie wiele wariacji na temat quiche Ps. Można iśc jeszcze bardziej na łatwiznę, i zamiast zagniatać ciasta wykorzystać chleb, odciąć skórki, potraktować kromki wałkiem do ciasta, szybko taż żeby chleb się nie odkształcił wylepić nim formę do pieczenia, zalać masą jogurtową, upiec volia! Podane składniki są wystarczające na formę średniki 23 cm, ja wykorzystałam do upieczenia 5 mini

greenscarf
Prosty chleb pszenny 146

już ma frika na punkcie chleba, co rusz eksperymentuje i wyszukuje przepisów. Czasem jednak nie mam czasu na chleb na zakwasie, dlatego lubię takie ekspresowe pieczywo.  Szybkie i smaczny chleb, znaleziony u Małgosi         Składniki: 1 szklanka mąki pszennej chlebowej typ 75 2 szklanki mąki pszennej uniwersalnej typ 650 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka ciepłej

Delicious Titbits
Chleb pszenno-żytni na zakwasie. 126

minie już czas do wyrastania nagrzewamy piekarnik do około 200-220 stopni C, wraz z blachą na której będziemy piekli chleb. Gdy już się nagrzeje szybkim, zdecydowanym ruchem przekładamy chleb na blachę zlepieniem do dołu, nacinamy ostrym nożem, smarujemy glancem i pieczemy około 25-30 minut, aż się apetycznie zarumieni, a postukany od spodu wyda głuchy odgłos. Gotowe!!! ŹRÓDŁO

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania