szybki chleb - 4135 przepisów (strona:15/276)

CHLEB CZYSTOZIARNISTY CZYLI CHLEB Z SAMYCH ZIAREN, BEZ MĄKI 167

nich upiekłam chleb. Jestem miłośnikiem chleba pod każdą postacią. Nie ważne czy to chleb ciemny czy jasny... czy kajzerka czy bagietka czy zwykły chlebek.  Ten chleb przygotowuje się szybko i piecze się szybko... więc nie masz czasu? Nke wazne. Upiecz chleb. Składniki : 250 g ulubionych ziaren ( u mnie pestki dyni, słonecznika, siemię lniane i sezam). 2 jajka

Kuchnia w oparach
CHLEB Z VERMONT NA PEŁNOZIARNISTEJ MĄCE ZE ŚLIWKAMI I CZĄBREM 199

Proces ten powinien trwać minimum 2,5 godziny.  W tym czasie nagrzej piekarnik do temperatury 240 stopni C. Na blaszce ułóż papier do pieczenia i przełóż wyrośnięte chleby, natnij je szybkim ruchem, bądź użyj do tego ostrych nożyczek. Chleb pieczemy 40 minut. Pilnuj aby chleb się nie spiekł zbyt mocno, każdy piekarnik przy tak wysokich temperaturach zachowuje się inaczej

SMYKWKUCHNI
Chleb na zakwasie pszennym 144

Dziś przedstawiam chleb, prosty i bardzo pyszny. Polecam do zrobienia bo chleb robi się szybko, tylko chwilę trzeba poczekać aż dojrzeje - wyrośnie. Chleb zrobiłam według formuły 1 - 2 - 3 czyli na 1 część zakwasu dodajemy 2 części wody i 3 części mąki, mieszamy i czekamy. Polecam i pieczemy. Ja tutaj użyłam zakwasu pszennego i dzięki temu smak jest delikatniejszy

Moje Małe Czarowanie
CHLEB NA ZAKWASIE ŻYTNIM. CHLEB Z VERMONT - J. HAMELMANA 209

trwać minimum 2,5 godziny . Ciasto podwoiło swoją objętość. W tym czasie nagrzej piekarnik do temperatury 240 stopni C. Na blaszce ułóż papier do pieczenia i przełóż wyrośnięte chleby, natnij je szybkim ruchem, bądź użyj do tego ostrych nożyczek. Chleb pieczemy 40 minut do 50 minut. (mój piekł się 45 minut) Pilnuj aby chleb się nie spiekł zbyt mocno, każdy

SMYKWKUCHNI
Chleb z Vermont na mące orkiszowej! 257

mnie trwał 3,5 godziny. Ciasto podwoiło swoją objętość. W tym czasie nagrzej piekarnik do temperatury 240 stopni C. Na blaszce ułóż papier do pieczenia i przełóż wyrośnięte chleby, natnij je szybkim ruchem, bądź użyj do tego ostrych nożyczek. Chleb pieczemy 40 minut. Pilnuj aby chleb się nie spiekł zbyt mocno, każdy piekarnik przy tak wysokich temperaturach zachowuje się inaczej

SMYKWKUCHNI
Wegański quiche z suszonymi pomidorami 186

robić nieskończenie wiele wariacji na temat quiche Ps. Można iśc jeszcze bardziej na łatwiznę, i zamiast zagniatać ciasta wykorzystać chleb, odciąć skórki, potraktować kromki wałkiem do ciasta, szybko taż żeby chleb się nie odkształcił wylepić nim formę do pieczenia, zalać masą jogurtową, upiec volia! Podane składniki są wystarczające na formę średniki 23 cm, ja wykorzystałam do upieczenia 5 mini

greenscarf
Prosty chleb pszenny 190

już ma frika na punkcie chleba, co rusz eksperymentuje i wyszukuje przepisów. Czasem jednak nie mam czasu na chleb na zakwasie, dlatego lubię takie ekspresowe pieczywo.  Szybkie i smaczny chleb, znaleziony u Małgosi         Składniki: 1 szklanka mąki pszennej chlebowej typ 75 2 szklanki mąki pszennej uniwersalnej typ 650 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka ciepłej

Delicious Titbits
Chleb pszenno-żytni na zakwasie. 171

minie już czas do wyrastania nagrzewamy piekarnik do około 200-220 stopni C, wraz z blachą na której będziemy piekli chleb. Gdy już się nagrzeje szybkim, zdecydowanym ruchem przekładamy chleb na blachę zlepieniem do dołu, nacinamy ostrym nożem, smarujemy glancem i pieczemy około 25-30 minut, aż się apetycznie zarumieni, a postukany od spodu wyda głuchy odgłos. Gotowe!!! ŹRÓDŁO

Rozpustne gotowanie
Jak zrobić krokiety z chleba tostowego? 872

zrobić krokiety z chleba tostowego ? Nic trudnego, będzie szybko, smacznie i tanio, będzie sylwestrowo i karnawałowo ! Ten przepis dedykuję mojemu synowi, aby wiedział co ma przygotować na imprezę sylwestrową z kumplami.Krokiety można również przygotować z naleśników, ale nie każdy umie smażyć naleśniki, natomiast rozwałkować chleb tostowy, umie każdy, no chyba że nie ma wałka, ale na to też jest(...)linku poniżej można znaleźć inne sylwestrowe przekąski i przystawki, oraz inne smaczne  dania. Jak zrobić apetyczne do tego smaczne krokiety i się nie narobić? Oto szybka odpowiedź. Odcinamy skórki z chleba tostowego. Każdy kawałek chleba wałkujemy cienko. Na każdy rozwałkowany kawałek chleba kładziemy plasterek sera, małą, cienką kiełbaskę np. cienką kiełbaskę staropolską lub dobrej jakości parówkę, całość dokładnie zwijamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chleb na sodzie z rozmarynem i jabłkiem 184

chleb uwielbiam i będę wypiekała często. Jak zaleca Komarka z której bloga przepis zaczerpnięty został nie należy piec chleba z podwójnej porcji ani na zapas bo chleby na sodzie szybko wysychają i kruszą się natomiast robi się go tak szybko że nie trzeba dużo czasu i pracy aby chleb powstał np. na śniadanie na kanapki z miodkiem. Zachęcam

Moje Małe Czarowanie
Zapiekanka z czerstwego chleba 333

Szybko,,smacznie i prosto..oraz dobry sposób na wykorzystanie czerstwego chleba.. kilka kromek chleba 2-3 jajka sól, pieprz ser żółty kawałek kiełbasy cebula pomidor smalczyk Smakowita Pajda lub olej Naczynie wysmarować smalczykiem , ułożyć chleb.Zalać roztrzepanymi i doprawionymi jajkami, posypać serem.Na to wyłożyć cebulę podsmażoną razem z kiełbasą i pomidorami.Posypać serem i piec aż jajka się

Moje domowe kucharzenie
Chleb na niedzielę. Choć i na sobotę się nada 166

zeszłym tygodniu. Szukałam czegoś szybkiego i prostego, i wertując książkę Pieczenie chleba w domu Gertrud Weidenger oraz Marie-Theres Wiener wpadł mi w oko chleb na niedzielę. Tak się właśnie ładnie nazywa. Miód, rodzynki... Musiało wyjść dobrze. Ruszyłam więc pełna zapału do kuchni. I muszę powiedzieć, że poszło jak z płatka - robi się go szybko, a efekt jest naprawdę(...)wspaniały. Chleb jest mięciutki, cudownie pachnie miodem. Dość słodki - do dżemu w sam raz. Ale mi na przykład z żółtym serem też bardzo smakował. A nawet z szynką nie jest zły. Jeśli więc nie macie nic przeciwko słodkawemu pieczywu - spróbujcie upiec sobie właśnie ten chleb na sobotnie śniadanie. Albo niedzielne - wedle odgórnych zaleceń.Chleb z miodem i rodzynkamiSkładniki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Chleb żytnio-pszenny z tartym jabłkiem i ziołami 224

miałam. Jeden chleb upiekłam z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, a drugi bez dodatków. Oba wyszły znakomicie. Bardzo ładnie wyrośnięte i wilgotne. Zgodnie z tym co Dana pisała, chleby rosły bardzo szybko. Może nie tak szybko jak u Autorki przepisu, ale znacznie szybciej niż zwykle. Moje chleby rosły trochę dłużej niż  2 godziny, co jest zupełnie przyzwoitym wynikiem

Stare Gary
Karola Bober - Kobieta z pasją 170

polega sztuka tworzenia wyjątkowego bochenka. Nasze spotkanie zakończyło się … napisać, że degustacją jeszcze ciepłego chleba, to nic nie napisać.  My się po prostu rzuciliśmy na grubo, szybko krojone pajdy chleba z masłem, domowym szmalcem i owocowymi konfiturami. Nie byliśmy przecież specjalnie głodni, a to ile zjedliśmy niech pozostanie naszą tajemnicą. Do Kaszubskiej Zagrody, do Pani Karoli Bober oraz

królestwo garów
Chleb żytni z gorczycą 195

bardzo puszysty chleb z gorczycą. Jeśli ktoś tak jak my, nie lubi gorczycy dodajcie jej mniej, nam taka proporcja pasuje. Chleb jest bardzo zdrowy i znika szybko, pamiętajcie o tym. Chleb żytni z gorczycą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie