szybki chleb - 4135 przepisów (strona:7/276)

Szkockie bułeczki Tattie 64

Szkockie bułeczki Tattie z jajkiem i fasolą Szkockie bułeczki Tattie Scones. Mówi się też o nich szybki chleb. Chociaż pierwotnie był przyrządzany z ziemniaków i owsa, to w późniejszym okresie owies zamieniono na mąkę. Tattie Scones powstały prawdopodobnie na początku XVI wieku w Szkocji i jedna z teorii głosi, że nazwa pochodzi od holenderskiego słowa – schoonbrot-czyli piękny

RafalCook
Chleb nr 2: wieloziarnisty chleb pszenny na drożdżach 100

  Chleb nr 2 jest szybszy i łatwiejszy do zrobienia nr 1, ale coś za coś To znaczy jest pyszny, mięciutki ale inny, nie ma chrupiącej

greenscarf
Szybki chleb wieloziarnisty - wypiekanie na śniadanie 106

trzeci wrześniowy weekend, w ramach akcji " Wypiekanie na śniadanie ", piekliśmy szybki chleb na drożdżach, pełen pysznych ziarenek

Stare Gary
Szybki chleb orkiszowy – na drożdżach. 134

Składniki: 500 g mąki orkiszowej, 450 ml lekko ciepłej wody, 100 g mąki pszennej, 1 opakowanie drożdży suszonych (7g), 1,5 łyżeczki soli, 1 łyżeczka miodu

rozgotowana
Pasta jajeczna 166

Bardzo dobra pasta, idealna na chleb. Szybka w wykonaniu i bardzo prosta. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać z łupinek. Pokroić w drobną kostkę i wrzucić do miski. Dodać posiekaną natkę pietruszki, chrzan, majonez. Wymieszać i doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Wstawić do lodówki, żeby smaki ze sobą się połączyły i pasta ostygła. Pyszna pasta

Kuchnia Pokoleń
Serowa pasta ze słonecznikiem: 218

Serowa pasta ze słonecznikiem. Skamieniałości z Eifel. Edyta Guhl. Serowa pasta ze słonecznikiem ma kremową konsystencję, dobrze rozsmarowywuje się na chlebie, szybko się rozsmarowywuje, a chrupiący słonecznik jest ciekawym dodatkiem. Przepis dostałam ze związku gospodyń wiejskich w Eifel. Szybko dementuję, do gospodyń wiejskich nigdy nie należałam, ale wiesz jak to jest ze smacznymi

dolcevitainmykitchen
Chleb bez wyrabiania, przygotowanie ciasta w 5 minut. Super 153

Taki chleb zrobi każdy, bez względu na umiejętności kulinarne. Nic prostszego już nie można wymyśleć. Chlebek jest bardzo pyszny. Do miski wsypać mąkę, siemię lniane, otręby

Kuchnia Pokoleń
Lekko wilgotny chleb ziemniaczany 142

czystym sumieniem mogę Wam podać przepis, piekłam go już dwukrotnie i wychodzi bez zarzutu. Miękisz sprężysty i pięknie wyrasta, skórka rumiana i chrupiąca, dodatek ziemniaka sprawia , że jest chleb szybko nie wysycha i długo utrzymuje świeżość. Składniki na dwie średnie keksówki: 1/2 kg mąki pszennej 1 szklanka mleka 25 dag ugotowanych ziemniaków 1 jajo 3 dag świeżych drożdży

Apetyczna babeczka
Domowa piekarnia: chleb pytlowy z mąką razową 157

wodzie łyżką).  Ciasto wyrasta około 3 godzin.  Piec około 1 godziny w temperaturze 200 stopni(przepis oryginalny podaje inny sposób, ale u mnie się nie sprawdza - chleb szybko się przypala, ale to pewnie zależy też od piekarnika). inspiracja Przepis dodaję do akcji Pieczywo pełnoziarniste

FitKot
Chleb Domowy Pszenny, długo świeży 3974

czasie zmniejszyłam temperaturę na 200 stopni i piekłam kolejne ok. 20 - 30 minut. Każdy piekarnik piecze inaczej, więc sprawdzajcie sobie stan upieczenia chleba. Gdybyście zauważyli, że wierzch chleba szybko się rumieni, przykryjcie wierzch folią aluminiową, wystarczy lekko przykryć. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Kwitnący chleb 91

Kwitnący chleb - szybkie wiosenne i letnie danie. Nieco trudne do zrobienia i wymagające sporo uwagi ale jego smak i zjawiskowy wygląd z pewnością wynagrodzą wszystkie trudności jakie czekają po drodze. Pasuje zarówno na śniadania jak i kolacje, chociaż według mnie najlepiej smakuje w słoneczny poranek póki jest jeszcze gorący ;) Dobrze się sprawdza jako dodatek do innych dań śniadaniowych (jajecznicy, parówek

Milion Smaków
Bochenek Doris Grant (Doris Grant Loaf) 184

Prosty i szybki chleb na drożdżach bez konieczności zagniatania. Przepis został wymyślony w 1940  roku przez Brytyjkę Doris Grant. Dzięki mące razowej bochenek jest bardzo sycący i długo utrzymuje świeżość.Składniki:225 g mąki pszennej chlebowej225 g mąki razowej1 łyżeczka soli7 g drożdży suszonych300 ml ciepłej wodyolej roślinny2-3 łyżki mleka do posmarowania bochenka Blachę oprószyć mąką

wyzwania kuchenne
Błyskawiczna pasta z tuńczykiem 167

Szybka pasta do chleba o każdej porze dnia. Składniki : 2 puszki tuńczyka (masa ryby 2x130g) pół puszki kukurydzy ok.130g 2 jajka natka pietruszki majonez lub musztarda(opcja) sól, pieprz Gotujemy jajka na pół miękko, tzn. ok. 4-5 minut i od razu studzimy w zimnej wodzie. W tym czasie odlewamy na sitku sos z tuńczyka. Siekamy pietruszkę.Ostudzone

prawdziwe jedzenie
CIASTO CYTRYNOWE Z KANDYZOWANYMI WIŚNIAMI 197

recipe in English, please scroll down :) Za mną pierwsze wyzwanie cukiernicze The Daring Kitchen. Mieliśmy upiec "Quick bread", czyli szybki chleb. Wybrałam tradycyjne ciasto angielskie "Lemon drizzle loaf cake", czyli ciasto cytrynowe, które polewa się cytrynowym syropem. Dodatkowo przygotowałam lukier, a że miałam w domu wiśnie, to i one znalazły się w i na cieście

Przepisy Aleksandry
Scones z rodzynkami i czekoladą 167

serdecznie :)Dzisiaj chciałabym Wam zaproponować pyszne śniadanie, na które niestety trzeba poświęcić trochę dłuższą chwilę, ale gwarantuję Wam, że warto! Scones to bułeczki, pochodzące ze Szkocji, nazywane czasem szybkim chlebem .Bardzo często podawane są z herbatą.Początkowo scones były pieczone na patelni, jednak z czasem zaczęto je wypiekać w piecu.Są one zwykle okrągłe, bez dodatków, jednak znajdziecie wiele przepisów

Pora coś zjeść

Proponowane wyszukiwania