Chleb pszenny

Chleb pszenny

Chleb pszenny

Ulubiony przepis na chleb pszenny ze świeżych drożdży, który zawsze się udaje. Chleb pięknie wyrasta, ma chrupiącą skórkę i można go jeść od razu po upieczeniu. Czas przygotowania:  7-8 godzin Pieczenie: 50 minut Ilość porcji:  6 osób Trudność przygotowania:  łatwe Cena:  tanie SKŁADNIKI: 800g mąki pszennej 25g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 3 łyżeczki soli 2 łyżki oleju 500ml ciepłej wody 1. Do dużej miski wlewamy ciepłą wodę i rozpuszczamy drożdże,cukier i sól. 2. Przesiewamy mąkę dodajemy ol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu karolgotuje

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.