Zupa szparagowa z klopsikami to pożywna, aromatyczna oraz łatwa w przygotowaniu. Szparagi zawierają mnóstwo witamin o wyjątkowych wartościach odżywczych. Wartość odżywcza szparagów nie różni się między odmianami o różnych kolorach. Szparagi zielone są duże bogatsze w składniki bioaktywne niż białe czy fioletowe. Sprawdź przepisy na … The post Zupa szparagowa z klopsikami appeared first on Smaczne potrawy
Smaczne PotrawySkładniki: 1,5 kg batatów 1 pęczek zielonych szparagów ser grana padano (lub parmezan) do posypania 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka oregano sól, pieprz Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Bataty obieramy i kroimy w plasterki, wrzucamy do miski dodajemy oregano, sól, pieprz oraz oliwę, mieszamy. Od szparagów odłamujemy zgrubiałe końcówki i kroimy(...)Dużą blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i wysypujemy na nią doprawione krążki batatów. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 15 minut. Po tym czasie dodajemy przygotowane szparagi, zapiekamy przez koleje 15 minut. Po upływie tego czasu całość posypujemy cienkimi plasterkami sera grana padano (ilość według uznania). Zapiekamy kolejne 10 minut. Podajemy jako dodatek do mięs lub jako samodzielne
Qchnia po prostuProste noodle ze szparagami i tofu to pomysł na szybki, pyszny, azjatyczny obiad. Proponuję dodać do nich grzyby shitake, ale jeżeli ich nie dostaniesz, to boczniaki albo pieczarki też sprawdzą się tutaj wyśmienicie! Noodle ze szparagami i tofu Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 15 minut … Artykuł Noodle ze szparagami i tofu pochodzi z serwisu
FlymetothespoonMają także fosfor, którego nie znajdziemy w kurzym jajku. Nie uczulają, no i ….. są uznawane za silnie działający afrodyzjak :p *Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie #eatmefitme Wykonanie Umyj szparagi i usuń z nich sztywne końce – ostatnie 2-3 cm. Włóż je do garnka ze wrzątkiem, wsyp płaską łyżeczkę soli i gotuj przez 12 minut. Następnie wyjmij je delikatnie(...)wodą, a następnie obierz i poprzekrawaj na połówki. Na suchej patelni upraż płatki migdałowe na lekko złoty kolor. Na bardzo dużym talerzu lub w szklanej misce wyłóż szpinak, pokrojone szparagi, ser, truskawki i jajka przepiórcze. Jeśli podajesz sałatkę w misce – wymieszaj delikatnie. Całość posyp uprażonymi płatkami migdałów i odrobiną czarnego, mielonego pieprzu. Sos możesz podać oddzielnie w małej salaterce
Eat me! Fit me!kryje w sobie BOWL Z TUŃCZYKIEM I SZPARAGAMI? Kolory, różnorodność, eksplozję smaków i promienie lata! Spróbujcie już dziś! Artykuł BOWL Z TUŃCZYKIEM I SZPARAGAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINESezonowe smaki na talerzu w kilka minut. 200g makaronu 1 pęczek zielonych szparagów 1 cebula 250g wędzonego boczku 4 ząbki czosnku 100g startego sera 200ml śmietanki 30% sól, pieprz 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Na rozgrzanej, suchej patelni podsmażamy drobno posiekany boczek przez około 3 minuty. Po tym czasie dodajemy posiekaną cebulę, czosnek(...)oraz pokrojone na kawałki szparagi (wcześniej je myjemy i usuwamy twarde końcówki - odłamujemy je, same złamią się w odpowiednim miejscu). Smażymy aż boczek mocno się zarumieni, przez kilka minut. 3. Makaron przekładamy na patelnię. Wlewamy powoli śmietankę, mieszamy. Dodajemy ser, gotujemy mieszając do momentu aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem. makaron, szparagi, dania obiadowe, sezonowe, boczek
Szefowa kuchniLekka, świeża i bezglutenowa! Oto FARINATA ZE SZPARAGAMI, czyli włoska wariacja na temat pieczywa bez glutenu. Musicie jej spróbować! Artykuł FARINATA ZE SZPARAGAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEPyszne, lekkie i sycące! Oto KASZOTTO JAGLANE ZE SZPARAGAMI, czyli nasza propozycja na letni i odświeżający posiłek. Musicie go spróbować! Artykuł KASZOTTO JAGLANE ZE SZPARAGAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEzrobić ze szparagów na obiad lub na kolację? Może risotto ze szparagami i łososiem? Szybkie to danie nie jest, ale eleganckie i bardzo smaczne. Zrobić dobre risotto nie jest łatwo. Zwłaszcza jeśli nie mamy cierpliwości, mieszamy za mocno ryż i używamy byle jakiego ryżu. Jednak jeśli weźmiemy dobrej jakości ryż arborio, damy mu powoli […] The post Risotto ze szparagami
Eksperymentalnie.comSkładniki: 1 pęczek zielonych szparagów 80 g sera grana padano 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Szparagi myjemy, odłamujemy ich zdrewniane końcówki i wkładamy do żaroodpornego naczynia. Ser ścieramy na tarce lub kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy w blenderze. Czosnek przeciskamy przez praskę(...)łączymy z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Szparagi polewamy sosem, posypujemy rozdrobnionym serem i oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy przez 15 minut
Qchnia po prostuSzparagi zawsze i wszędzie, są pyszne, zdrowe i uwielbiamy je zajadać. Tym razem szparagi wylądowały na talerzu z innymi pysznościami czyli chorizo, rukola i ser kozi. Rezultat? pyszna sałatka na talerzu. Zachęcam do spróbowania. Sałatka ze szparagami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 1,5 kg młodych ziemniaków 1 pęczek białych szparagów 200 g wędzonego, surowego boczku 3 łyżki oleju sól Sos winegret: 6 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka musztardy francuskiej sól, pieprz pęczek koperku Sposób wykonania: Ziemniaki skrobiemy ze skórki (nie musi być dokładnie) i kroimy w dużą kostkę. Wrzucamy do miski, dodajemy dwie łyżki(...)Blachę piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, a na nią wysypujemy przygotowane ziemniaki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy przez 20 minut. W tym czasie przygotowujemy szparagi: odłamujemy końcówki i obieramy ze skórki. Kroimy na kawałki o długości około 3 cm. Boczek (bez skóry) kroimy na małe plasterki. Na podpieczone ziemniaki układamy boczek oraz szparagi. Zapiekamy przez
Qchnia po prostuPappardelle to takie szerokie paski i idealnie nadają się tutaj do szpinaku i szparagów. Zakupiłam takie cudne fioletowe szparagi że od razu połączyłam je z makaronem. Oto danie do degustacji, zapraszam. Makaron ze szparagami i szpinakiem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMajówka to czy nie majówka. Czasem słońce, czasem deszcz. Słupki rtęci to w górę, to w dół. Jedno jest pewne: szparagi czas zacząć! Sezon na polskie szparagi, co prawda ruszył w tym roku całkiem niedawno, opóźniony o parę tygodni przez chłodną wiosnę. Jednak już możemy ich wypatrywać na targowiskach i w sklepach. Kto ma blisko… Czytaj dalej » The post(...)Szparagi czas zacząć first appeared on Na moim stole
Na moim stole