Mają także fosfor, którego nie znajdziemy w kurzym jajku. Nie uczulają, no i ….. są uznawane za silnie działający afrodyzjak :p *Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie #eatmefitme Wykonanie Umyj szparagi i usuń z nich sztywne końce – ostatnie 2-3 cm. Włóż je do garnka ze wrzątkiem, wsyp płaską łyżeczkę soli i gotuj przez 12 minut. Następnie wyjmij je delikatnie(...)wodą, a następnie obierz i poprzekrawaj na połówki. Na suchej patelni upraż płatki migdałowe na lekko złoty kolor. Na bardzo dużym talerzu lub w szklanej misce wyłóż szpinak, pokrojone szparagi, ser, truskawki i jajka przepiórcze. Jeśli podajesz sałatkę w misce – wymieszaj delikatnie. Całość posyp uprażonymi płatkami migdałów i odrobiną czarnego, mielonego pieprzu. Sos możesz podać oddzielnie w małej salaterce
Eat me! Fit me!kryje w sobie BOWL Z TUŃCZYKIEM I SZPARAGAMI? Kolory, różnorodność, eksplozję smaków i promienie lata! Spróbujcie już dziś! Artykuł BOWL Z TUŃCZYKIEM I SZPARAGAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINESezonowe smaki na talerzu w kilka minut. 200g makaronu 1 pęczek zielonych szparagów 1 cebula 250g wędzonego boczku 4 ząbki czosnku 100g startego sera 200ml śmietanki 30% sól, pieprz 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Na rozgrzanej, suchej patelni podsmażamy drobno posiekany boczek przez około 3 minuty. Po tym czasie dodajemy posiekaną cebulę, czosnek(...)oraz pokrojone na kawałki szparagi (wcześniej je myjemy i usuwamy twarde końcówki - odłamujemy je, same złamią się w odpowiednim miejscu). Smażymy aż boczek mocno się zarumieni, przez kilka minut. 3. Makaron przekładamy na patelnię. Wlewamy powoli śmietankę, mieszamy. Dodajemy ser, gotujemy mieszając do momentu aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem. makaron, szparagi, dania obiadowe, sezonowe, boczek
Szefowa kuchniLekka, świeża i bezglutenowa! Oto FARINATA ZE SZPARAGAMI, czyli włoska wariacja na temat pieczywa bez glutenu. Musicie jej spróbować! Artykuł FARINATA ZE SZPARAGAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEPyszne, lekkie i sycące! Oto KASZOTTO JAGLANE ZE SZPARAGAMI, czyli nasza propozycja na letni i odświeżający posiłek. Musicie go spróbować! Artykuł KASZOTTO JAGLANE ZE SZPARAGAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEzrobić ze szparagów na obiad lub na kolację? Może risotto ze szparagami i łososiem? Szybkie to danie nie jest, ale eleganckie i bardzo smaczne. Zrobić dobre risotto nie jest łatwo. Zwłaszcza jeśli nie mamy cierpliwości, mieszamy za mocno ryż i używamy byle jakiego ryżu. Jednak jeśli weźmiemy dobrej jakości ryż arborio, damy mu powoli […] The post Risotto ze szparagami
Eksperymentalnie.comSkładniki: 1 pęczek zielonych szparagów 80 g sera grana padano 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Szparagi myjemy, odłamujemy ich zdrewniane końcówki i wkładamy do żaroodpornego naczynia. Ser ścieramy na tarce lub kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy w blenderze. Czosnek przeciskamy przez praskę(...)łączymy z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Szparagi polewamy sosem, posypujemy rozdrobnionym serem i oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy przez 15 minut
Qchnia po prostuSzparagi zawsze i wszędzie, są pyszne, zdrowe i uwielbiamy je zajadać. Tym razem szparagi wylądowały na talerzu z innymi pysznościami czyli chorizo, rukola i ser kozi. Rezultat? pyszna sałatka na talerzu. Zachęcam do spróbowania. Sałatka ze szparagami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 1,5 kg młodych ziemniaków 1 pęczek białych szparagów 200 g wędzonego, surowego boczku 3 łyżki oleju sól Sos winegret: 6 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka musztardy francuskiej sól, pieprz pęczek koperku Sposób wykonania: Ziemniaki skrobiemy ze skórki (nie musi być dokładnie) i kroimy w dużą kostkę. Wrzucamy do miski, dodajemy dwie łyżki(...)Blachę piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, a na nią wysypujemy przygotowane ziemniaki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy przez 20 minut. W tym czasie przygotowujemy szparagi: odłamujemy końcówki i obieramy ze skórki. Kroimy na kawałki o długości około 3 cm. Boczek (bez skóry) kroimy na małe plasterki. Na podpieczone ziemniaki układamy boczek oraz szparagi. Zapiekamy przez
Qchnia po prostuPappardelle to takie szerokie paski i idealnie nadają się tutaj do szpinaku i szparagów. Zakupiłam takie cudne fioletowe szparagi że od razu połączyłam je z makaronem. Oto danie do degustacji, zapraszam. Makaron ze szparagami i szpinakiem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMajówka to czy nie majówka. Czasem słońce, czasem deszcz. Słupki rtęci to w górę, to w dół. Jedno jest pewne: szparagi czas zacząć! Sezon na polskie szparagi, co prawda ruszył w tym roku całkiem niedawno, opóźniony o parę tygodni przez chłodną wiosnę. Jednak już możemy ich wypatrywać na targowiskach i w sklepach. Kto ma blisko… Czytaj dalej » The post(...)Szparagi czas zacząć first appeared on Na moim stole
Na moim stoleSprawdź, jak nasza TARTA ZE SZPARAGAMI I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ zwiastuje wiosnę i rozpoczyna sezon na świeżość! Pyszna i prosta w przygotowaniu! Artykuł TARTA ZE SZPARAGAMI I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEDorwałam szparagi, pyszne były i świeże. Zrobiłam pyszny obiad z tego co lubimy, czyli makaron tagliatelle i krewetki, krewetunie, pyszności. Polecam wszystkim smakoszom krewetek i szparagów a Ci co mówią że nie jedzą niech też spróbują to polubią. Pyszne danie przed Wami, zapraszam do stołu. Krewetki, szparagi, tagliatelle. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePierś z kurczaka w sosie śmietanowym, doprawiona pomidorami suszonymi, kaparami i szparagami. Danie najlepiej smakuje, podane z makaronem. Składniki (2 porcje): pierś z kurczaka sól pieprz 10 plastrów pomidorów suszonych z oleju 200 ml śmietanki 30% 200 g szparagów w zalewie 40 - 50 g kaparów z zalewy 200 g makaronu tagliatelle Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałeczki, solimy(...)wody oraz posiekane suszone pomidory, całość przykrywamy i dusimy do miękkości mięsa. Dolewamy śmietanę, całość odkrywamy i gotujemy 10 minut. Sos powinien się zredukować i zagęścić. Dodajemy szparagi (można je przekroić, aby były krótsze) oraz kapary. Dusimy pod przykryciem 3 minuty. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Dodajemy do sosu. Całość lekko mieszamy i podajemy. Smacznego
Smak mojego domu