Frittata, czyli omlet z ziemniakami, szparagami i boczkiem

Frittata, czyli omlet z ziemniakami, szparagami i boczkiem

Frittata, czyli omlet z ziemniakami, szparagami i boczkiem

Doskonała śniadaniowa propozycja, albo pomysł na szybki i nieskomplikowany obiad czy porządną kolację- frittata, czyli omlet jajeczny w wytrawnej wersji. Z młodymi ziemniaczkami, ze szparagami i boczkiem wędzonym. Do przygotowania w kilka chwil i to na jednej patelni. 2 porcje, patelnia około 23 cm: 4 jajka 1 pęczek zielonych szparag około 8 małych ziemniaków młodych około 70 g wędzonego boczku 2 łyżki masła klarowanego szczypta soli, pieprzu, suszonego czosnku i suszonego oregano Na rozgrzanym maśle klarowanym p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kraina Miodem Płynąca

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.