susz - 5290 przepisów (strona:176/353)

Sałatka z granatem, gruszkami i owczym serem 221

piękne kolorystycznie i smakowo połączenie. 1 paczka mieszanki sałat 1 opakowanie sera camembert u mnie Turek z koziego mleka 2-3 gruszki w occie ziarna z granata opcjonalnie kilka suszonych pomidorów ocet balsamiczny oliwa z oliwek sól, pieprz Ser i gruszki kroimy, reszte fantazyjne rozsypujemy w misie, zalewamy octem z oliwą, pieprzymy, solimy. Jemy. Najlepsze ze świeżutką ciabatą

Z butelką mleczka w tle
Rozeta drożdżowa z marcepanem i żurawiną. 269

ciepłe miejsce na około godzinę. W tym czasie przygotowujemy nadzienie: 100g marcepanu (dałam 200 g i nie było za dużo) 50 g miękkiego masła 1 żółtko 200 g suszonej żurawiny Marcepan, masło i żółtko rozgniatamy widelcem i mieszamy aby wszystko się połączyło w jednolita kremowa masę. Ciasto rozwałkować na prostokąt około 20x30cm, położyc nadzienie, na nie żurawinę i lekko docisnąć

Z butelką mleczka w tle
Nietypowy makowiec. 252

mieście w piekarniku i łatwo jest go nie dopiec w środku. Połowa składników, czyli ilości z przepisu są spokojnie wystarczające dla kilku łasuchów. 350 g mąki pszennej 1 paczka suszonych drożdży (7 g) 100 g cukru 125 ml letniego mleka 25 g roztopionego masła 1 jajko 1/2 dużej puszki masy makowej (lub ok 400g domowej)  Sok z cytryny Cukier

Z butelką mleczka w tle
Tarta śródziemnomorska - quiche. 274

razową i wykładam dość cienko ciastem (razem ze ściankami). Podpiekam kilka minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku po czym nakładam nadzienie: 1 niewielka cukinia pokrojona w plasterki mieszanka suszonych pomidorów, papryki grillowanej, oliwek z oleju czosnek ok 100 gram ulubionej wędliny (oby nie suche kiełbasy, bo one nie nadają się do zapiekania), pokrojonej w paseczki ok 150 g gorgonzoli

Z butelką mleczka w tle
Bożonarodzeniowy jarmark w Trydencie cz.I 172

całym miescie są „i sapori del mercatino” (smaki jarmarku), czyli miejscowe świąteczne przysmaki, którymi szczyci się Trydent.  Nikt nie wyjedzie z Trydentu bez zakupienia czy choćby skosztowania suszonych salami, szpeku, nugatów, pierniczków, herbatników imbirowych i grzanego wina. Ciekawostką jest, że regionalne specjały często trafiają pod choinkę, ponieważ produkty żywnościowe i wino to jedne z najpopularniejszych i najmilej widzianych przez

Mia Cucina Sofieta
Fileciki drobiowe z jarmużem 192

jestem jeszcze w tak zwanym proszku.  Składniki: 250 g jarmużu  1 papryka 1 filet drobiowy ok. 500 g pokrojony na duże kawałki  łyżka masła 250 g suszonych pomidorów  sól, pieprz łyżeczka słodkiej papryki i ziół prowansalskich  3 łyżki startego sera, np. gouda 2 ząbki czosnku  1 łyżka oliwy Sposób przygotowania: Jarmuż podsmażyć na maśle

pieprzny smaczek
Cranberry Noël - kruche ciasteczka świąteczne z żurawiną i pistacjami 186

Serdecznie polecam! :) Składniki: 200 g masła  80 g cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka mleka szczypta soli* 275 g mąki 50 g posiekanych pistacji 50 g suszonej żurawiny Przygotowanie: Jeszcze zimne, lecz już trochę miękkie masło utrzyj w misie miksera, Dodaj cukier puder, sól i mleko, a następnie dalej ucieraj, aż masa będzie biała. Dodaj mąki, żurawiny

Food Square
Domowe krówki 310

dzisiaj dla Was przepis na pyszne domowe krówki z mleka skondensowanego. Łatwe do przygotowania, a jakże smaczne! Kilka słów o przygotowaniu - dodatki są dowolne - możecie użyć bakalii, liofilizowanych owoców, suszonych kwiatów czy też cukrowych posypek. Krówki należy przechowywać w zamkniętym pojemniku, inaczej zaczną być kruche. Krówki przygotowałam z przepisu znalezionego na stronie Jamie Olivera. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów

Pora coś zjeść
Roladki z Łososia Wędzonego 284

każde przyjęcie. Można je podawać na mini kanapkach lub jako oddzielną przystawkę. Roladki z Łososia Wędzonego - Składniki: 200 g łososia wędzonego opakowanie kremowego serka (ok. 200 g) przyprawy: koperek suszony, gorczyca w proszku, sól, pieprz, słodka papryka 2 łyżki musztardy łyżka majonezu czarny sezam (opcjonalnie) Roladki z Łososia Wędzonego - Sposób przygotowania: Serek mieszamy z musztardą, majonezem i przyprawami. Na foli

Słodka Strona
Pierogi z Kapustą i Grzybami 165

kupnymi pierogami. Pierożki są genialne i stanowią jedną z moich ulubionych potraw. Pierogi z Kapustą i Grzybami - Składniki: farsz: nieduża główka kapusty (ok. 1 kg) ok. 60- 100 g suszonych grzybów (najlepiej borowików) 3 nieduże cebulę masło do smażenia sól  pieprz ciasto: 600 g mąki ponad szklanka wody (ok. 1 i 1/4) 2 łyżki oleju szczypta soli duża cebula

Słodka Strona
Nuggetsy Rybne 184

zasmakuje nawet tym którzy za nimi nie przepadają, a i maluchom będzie łatwiej "przemycić" rybkę na obiad. Nuggetsy Rybne - Składniki: 3-4 filety z białej ryby  vegeta koperek suszony pieprz panierka: ok. 2/3 szklanki mąki pszennej ok. 3/4 szklanki bułki tartej jajko + ok. 3 łyżki mleka olej do smażenia Nuggetsy -  Sposób przygotowania: Ryby pokroić w nieregularną dużą kostkę

Słodka Strona
Łosoś Smażony 218

takiej postaci jest według mnie najlepszy - możemy się wtedy rozkoszować pełnią jego aromatu i smaku.    Łosoś Smażony - Składniki: Ok. 500 g łososia ok. 5 łyżek masła koperek suszony pieprz sól (najlepiej morska) Łosoś Smażony - Sposób przygotowania: Łososia porcjujemy, a następnie posypujemy odrobiną koperku, pieprzu i soli. Delikatnie wcieramy przyprawy w rybę. Masło topimy na patelni teflonowej. Łososia przekładamy

Słodka Strona
Łosoś w Sosie Koperkowym 198

postaci jest według mnie najlepszy - możemy się wtedy rozkoszować pełnią jego aromatu i smaku. Łosoś w Sosie Koperkowym - Składniki: o k. 500 g łososia ok. 5 łyżek masła koperek suszony pieprz sól (najlepiej morska) Sos Koperkowy: 3 łyżki drobno posiekanego koperku duży ząbek czosnku 2 łyżki masła łyżka mąki pszennej szklanka bulionu warzywnego* 100 ml śmietany 18% Łosoś w Sosie

Słodka Strona
Pavlova 152

pieczenia ołówkiem rysujemy dwa koła o średnicy ok. 20 cm (można np. odrysować od talerzyka). Gotową masę wykładamy na papier w granicach narysowanych kółek. Wyrównujemy tworząc krążki bezowe. Suszymy w piekarniku nagrzanym do temperatury 130-140 stopni przez ok. 50 minut. Pozostawiamy do wystygnięcia. Śmietankę ubijamy (jeżeli używamy fixu dodajemy go pod koniec ubijania). Na wystudzony krążek bezy wykładamy

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania