długo trzymają swoją świeżość. Mrożone uszka/pierogi wrzucamy do osolonej, gotującej się wody. Składniki: ciasto 450 g mąki 1 szklanka gorącej wody 1 jajko 3 łyżki oleju farsz 450 g suszonych grzybów leśnych 2 cebule 50 g masła lub margaryny ( nie może być olej!) sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 minut. W tym czasie kroimy
Niezły Młyneksmaczne, tylko ten sos do poprawy. Warto też trzymać się składników, opisanych w menu, bo ja oprócz ostrego sosu prawie nie widziałam różnicy pomiędzy Chilli Burgerem a Italianem (zamiast suszonych pomidorów dostałam plaster świeżego). IncognitO , ul. Peowiaków 3 Obecnie w menu są dwa burgery (jak ja byłam u nich był tylko jeden): Klasyczny za 18 zł i Domowy Burger
Pasja Smakuwszystkich tych, którzy twierdzą że mają "dwie lewe ręce" w kuchni. Najprostszy deser, bardzo smaczny i każdy go lubi. Prawdziwa czekolada, karmel, orzechy makadamia, rodzynki i suszone śliwki..... W sam raz dla mojego K. ;-) PRZEPIS KLIK
SMYKWKUCHNIZdrowe śniadanie nie znaczy nudne śniadanie. A takie jest najbardziej wskazane. Składniki -musli i granola Sante- wymieszałam kilka torebek razem - żurawina suszona Skworcu - Cynamonowy Raj Ziarenkowo - syrop z agawy od Skworcu -płatki kukurydziane -mleko -płatki owsiane błyskawiczne -przyprawa do dań slodkich , u mnie młynek Kamis Musli i granolę wymieszałam razem i dodałam płatków owsianych błyskawicznych. Dosypałam na oko żurawiny
Z Kuchni Do Kuchninaród niech się wyedukuje miast krytykować Do zrobienia Ciasta Mojej Mamy potrzebujemy: 6 dużych jabłek 5 łyżek oleju 2 łyżki dżemu wiśniowego z owocami 5 jajek 2 garstki suszonej żurawiny 3 łyżki posiekanych orzechów łyżka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szklanka cukru mąka pszenna oko 10 -15 łyżek – ciasto ma być bardzo gęsto, ilość mąki zależy
ladykitchenfont-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 50 g kandyzowanych wiśni 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 50 g rodzynków 50 g suszonej żurawiny 200 g migdałów w płatkach 50 g mąki tortowej 120 g margaryny lub masła 120 g cukru 50 ml śmietanki 30% W rondelku rozpuścić margarynę z cukrem. Zdjąć
kulinarnyswiatdomipiernika 2 łyżki likieru pomarańczowego (opcjonalnie, zamiast można użyć odrobinę aromatu pomarańczowego lub skórkę z ½ pomarańczy i dodać 2 łyżki wódkę) Do przełożenia: 3/4 szklanki powideł śliwowych około 10 suszonych śliwek skórka z połowy pomarańczy Ganache czekoladowy: 1 szklanka śmietany 32% 100 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę i przyprawę
Mania Gotowaniażółtko (można pominąć i dodać 1/3 szklanki wody więcej) 1 łyżka masła 1/2 szklanki wrzącej wody szczypta soli Uszka z grzybami – farsz: 50-70 g suszonych grzybów leśnych 2 duże cebule 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka bułki tartej sól morska, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Farsz do uszek: Grzyby zalewamy trzema szklankami
Poezja smakusłodziutkie i pyszne. Składniki: -20 dkg pszenicy do kutii -25 dkg maku -3 czubate łyżki miodu -cukier do smaku -po 10 dkg orzechów włoskich i laskowych, moreli suszonych, rodzynek, migdałów i wiórków kokosowych -500 ml słodkiej śmietany 30 - 36% -aromat migdałowy -szczypta soli Pszenicę wsypujemy do sitka i dokładnie płuczemy wodą. Wsypujemy do garnka, zalewamy
Maminek kulinarnyszklanki mąki jasnej 630+1 szklanka pełnoziarnistej) 1 jajko lub samo żółtko 3/4 szklanki ciepłej wody sól Składniki na farsz: 600-700 g kiszonej kapusty 40-50 g suszonych grzybów 1 cebula 2 łyżki masła ghee 3-5 łyżek mielonych orzechów laskowych 1 jajko natka zielonej pietruszki,majeranek Wykonanie: grzyby dokładnie wypłukać ,zalać niewielką ilością wody i pozostawić do namoczenia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jeleń w sosie czekoladowy cassis (przepis) . W podobny sposób można wykorzystać inne owoce (bez pestek), które zostają po domowej produkcji nalewek i likierów. Po sezonie można sięgnąć po suszone i mrożone owoce, które na kilka dni trzeba zalać alkoholem i ewentualnie dodać przyprawy (wanilia, cynamon, kardamon, goździki itd.) Przepis na przygotowanie różanego cukru pudru znajdziecie w przepisie
SzczyptaSmaQnawet dwie, wody. Następnie dajemy bazylie oraz tymianek- tyle ile lubimy. są zdrowe, nie zaszkodzą,w ręcz przeciwnie, mogą sporo pomóc. Kolejno dodajemy pieprzu ziołowego, sól oraz suszone pomidory z czarnuszka i czosnkiem niedziwedzim Skworcu. Mieszamy i przykrywamy ,aż się ładnie uduszą. Odkładamy na bok. Smarujemy naczynie do zapiekania masłem. Następnie robimy sos pomidorowy. Gotujemy wodę
Z Kuchni Do Kuchnipewien czas, aby stać się idealny. Połączenie pieczonej papryki i sera koziego twarogowego z ziołami i czosnkiem okazał się strzałem w dziesiątkę. Uwieńczeniem mojego dzieła jest kawior molekularny z suszonej śliwki kalifornijskiej. Całość została podana w miseczce z żółtego sera. Wykwintnie i zmysłowo. Liczę, że Wam Kochani jak i szanownemu Jury się spodoba. Składniki na 3 porcje
Malinowe Pocałunkizasadowy i nie zakwasza organizmu. Dzisiaj propozycja z bakaliami i musem malinowym. SKŁADNIKI 1 szklanka kaszy jaglanej 2,5 szklanki wody po 2 łyżki bakalii: rodzynki , żurawina, śliwki suszone, płatki migdałów, orzechy włoskie siekane, daktyle 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka ksylitolu lub opcjonalnie miód Na sos: 20 dag mrożonych malin( latem świeże) 1 łyżka ksylitolu 1 banan
W kuchennym oknie Ewygoracej wody (w zaleznosci od rodzaju maki ) 1 lyzka dobrego oleju szczypta soli Nadzienie pierogowe: 50 dag ziemniakow 30 dag bialego sera 1 cebula 1 lyzka suszonego majeranku sol,pieprz z mlynka do smaku Dodatkowo : 150 dag boczku 1 cebula 2 lyzki oleju WYKONANIE: Ser i ugotowane ziemniaki zemlec lub ubic tluczkiem,wymieszac z drobno posiekana ,zrumieniona na tluszczu cebulka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!