surówka z kapusty - 4149 przepisów (strona:183/277)

Sałatka z kapusty pekińskiej i buraka 206

Składniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 burak 1 jabłko sok z 1 cytryny 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: Umytego, nieobranego buraka

Qchnia po prostu
Kapusta z grochem 161

Kapusta z grochem to tradycyjne danie, które gości na wielu polskich stolach  w czasie wigilii. Przygotowanie jest bardzo proste wystarczy ugotowany groch  połączyć z

magiczna kuchnia Kasi
Surówka z kiszonej czerwonej kapusty i granatu 198

Składniki: 500 g kiszonej czerwonej kapusty 1 słodko winne jabłko 1 granat 2 łyżki oleju 1 mała cebula cukrowa Sposób wykonania: Kapustę kroimy na mniejsze kawałki

Qchnia po prostu
czerwona kapusta z jabłkami... 140

Składniki: kapusta średnia czerwona 1 sztuka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 sztuka, jabłka 2 sztuki, liść laurowy 1 sztuka, ziele angielskie 3 sztuki, cukier 4

W Mojej Kuchni Lubię
Surówka z czerwonej kapusty z sosem chrzanowym 187

solą, mieszamy i odstawiamy na 15 minut aby zmiękła.  Cebulę kroimy w drobną kostkę, jabłka ścieramy na dużych oczkach tarki i dodajemy do kapusty. Majonez łączymy z jogurtem i chrzanem. Sos dodajemy do surówki i wszystko ze sobą dokładnie mieszamy

Qchnia po prostu
Śródziemnomorska sałatka z awokado, rukoli i oliwek 195

Taką pyszną sałatkę zrobiłam. Moje ulubione składniki które na pewno wiele osób zajada ze smakiem dziś wylądowały w sałatce na sposób śródziemnomorski. Sałatka jest mega pyszna

Moje Małe Czarowanie
Surówka Coleslaw z czerwonej kapusty z miętą 152

pojawiają się pierwsze warzwa. Będąc przejazdem w dolonośląskim widziałam zbiory szparag. Zanim świeże warzywa pojawią się w naszym jadłospisie, a dieta stanie sie lekka, surówka Coleslaw będzie wspaniałym uzupełnieniem witamin i minerałów. ćwiartka czerwonej kapusty marchew czerwona cebula oliwa z oliwek łyżka maku łyżka nasion słonecznika sól i pieprz do smaku listki świezej mięty sok z połówki cytryny lub ocet

AZgotuj!
Sałatka tęczowa 159

Witajcie! Nowy rok postanowiłam rozpocząć lekką, sałatką warstwową, którą z powodzeniem możecie zabrać do pracy lub szkoły. Sałatkę warstwową podałam w słoiczkach, w domu możecie zaserwować

Codzienne Gotowanie
Kapusta pekińska z marchewką na ciepło 185

 Szybki sposób na przepyszny dodatek do obiadu, wykorzystałam  zalegającą w lodówce kapustę pekińską, dodałam trochę marchewki,  por i powiem wyszło całkiem smacznie, przekonajcie

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka ze szparagów, oliwek, rukoli po portugalsku 155

Mamy dzisiaj pyszną sałatkę, treściwą i pożywną. Użyłam tutaj szparagów ze słoika, oliwek z nadzieniem piri - piri oraz czarnych a także rukoli mojej ulubionej kapusty i

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z tuńczyka i fasoli czarne oczko 188

Dziś na stole portugalska sałatka pyszna i pożywna. Do zrobienia sałatki użyłam pieczonej papryki, którą sama upiekłam ale można użyć także papryki pieczonej ze słoika. Sałatka

Moje Małe Czarowanie
Surówka z kapusty – najprostsza. Kulinarny ‘basic’ 184

Ta surówka to stały element naszego jesiennego i zimowego menu. Kapusta i marchew dostępne są zawsze i wszędzie. Cebula, pieprz i sok z cytryny zaostrzają smak

Karo in the Kitchen
Surówka z pekinki 180

Suróweczka..pyszna.. szybka do zrobienia. kapusta pekińska ogórek zielony marchewka por sól, pieprz majonez jogurt grecki Kapustę poszatkować, pora pokroić w pół talarki, marchewkę i

Moje domowe kucharzenie
Pstrąg łososiowy gotowany na parze 177

wszystkim smakuje :-) Możecie ją podać z ziemniakami pieczonymi, gotowanymi, ryżem bądź komosą ryżową. Najważniejsze żeby było delikatnie i tak jak lubicie :-) No i obowiązkowo surówka - przy rybie w takiej wersji raczej odpuśćcie tradycyjną kiszoną kapustę, wybierzcie raczej kapustę pekińską, sałatę rzymską, albo inna wiosenną kompozycję :-)  SKŁADNIKI ok. 700 g filetów ze świeżego pstrąga łososiowego ze skórą 4 łyżki oleju

Czary - gary w kuchni
Bigos z klopsikami 155

minut. Bigos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.  Do przygotowania bigosu użyłam kapusty kwaszonej z marchewką , którą otrzymałam do testowania od firmy DAGOMA . Kapusta kwaszona DAGOMA to składnik niezbędny do przygotowania bigosów, zapiekanek, surówek, farszów i potraw mięsnych. Produkt warto zakupić i wykorzystać do przygotowania pysznych dań

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania