Duszona kapusta na zimę - przepis z miesięcznika Moje Gotowanie. Bardzo długo szukałam przepisu jak zrobić młodą kapustę na zimę. Słyszałam, że można pasteryzować duszoną białą kapustę
Cztery FajerySkładniki: mała główka białej kapusty 1 cebula czerwona 1 mała czerwona papryka 1 średni zielony ogórek pęczek rzodkiewek olej kukurydziany firmy Oleofarm sól, sok z cytryny
Proste Potrawykolacje. Tak nie wiele trzeba aby się najeść i zjeść zdrowo :) Dodatek przyprawy Caffe De Paris sprawia , że surówka nabiera pięknego aromatu i smaku. Dzięki firmie Skworcu wiem co robić , aby potrawy i dania nabrały wyrazistości smaku :) Składniki: 1 kapusta lodowa 2 pomidory ( czerwony i pomarańczowy ) 1 zielony ogórek dymka saszetka zielonych oliwek w zalewie papryka czerwona przyprawa Caffe(...)Skworcu 4 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Kapustę , paprykę , pomidory, ogórki, dymkę umyć . Kapustę porwać i wrzucić do miski , pomidory i paprykę pokroić na małe cząstki, ogórki w talarki. Wkroić pokrojoną dymkę. Przyprawę Caffe De Paris wymieszać z 4 łyżkami oliwy z oliwek i wlać do surówki, bardzo dokładnie wymieszać . Odstawić na 15 minut i po tym czasie można zacząć
Słodkości i nie tylkoKorzystajcie jak najwięcej, póki sezon na młodą kapustę w pełni. Dziś mam dla Was przepis na smaczną, lekką i zdrową surówkę. Ten świeży dodatek warzyw doskonale sprawdza się do wielu obiadowych kombinacji
Z Hrabiną w kuchniprosta, błyskawiczna wręcz i przepyszna surówka do obiadu. Dodatek musztardy nadaje jej wyrazistego charakteru. Spróbujcie. 1 główka młodej kapusty 2 marchewki pęczek szczypiorku 2 czubate łyżki musztardy stołowej sól, pieprz Wszystkie warzywa myjemy i osuszamy. Kapustę ścieramy na tarce na największych oczkach lub jeśli jest luźna szatkujemy nożem. Marchewkę ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach. Szczypiorek również kroimy drobno. Wszystkie
Krokusowy DomZimową porą kapusta króluje wśród warzyw w naszej kuchni. Najprostsza forma jej podania to klasyczna surówka z dodatkiem marchewki i jabłka
Milion Smakówskropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać do kapusty. Obrane jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do kapusty i cebuli. Wymieszać. Doprawić sola, pieprzem, cukrem i polać olejem. Ponownie wymieszać. Surówka idealnie pasuje do dań z różnego rodzaju mięs. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z AnetąTaką surówkę możemy robić przez cały rok, oczywiście najlepiej smakuje ta zrobiona z młodej kapusty. Jest zdrowa, smaczna i tania. W naszym domu jest częstym i lubianym dodatkiem do obiadu. Składniki: Świeża kapusta ( ok. 1/3 małej główki ) 1 marchewka 1 mała cebula Sól, pieprz Cukier Ocet / sok z cytryny Olej/ oliwa Wykonanie: Kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na tarce warzywnej
Smaki EwyJuż teraz warto pomyśleć o zapasach na zimę. Gdy zabraknie świeżych warzyw, gotowa surówka okaże się zbawiennie smaczna i przypomni nam się lato. 3 kg białej kapusty 3 cebule - pokroić w kostkę 3 marchwie - zetrzeć na tarce 3 łyżki musztardy Zalewa: 1/2 szklanki oliwy 3/4 szklanki octu 1 szklanka cukru 2 łyżki soli Składniki zalewy zagotować i gorącym płynem
Jadło i czytadłoColesław szybka i smaczna surówka obiadowa. Bardzo popularna, zapewne wszystkim znana i przez większość lubiana :) U mnie dziś w wersji z kapusty pekińskiej. Polecam :) Składniki ( 3-4 porcje ) - pól główki kapusty pekińskiej - pół większej czerwonej cebuli - marchewka - śmietana, majonez, mleko, - sok z cytryny - sól, pieprz, cukier Wykonanie Kapustę szatkuję, cebule kroję w drobna kostkę, marchewkę ścieram na tarce
Kuchnia z widokiem na ogródSałatka Gyros to jedna z moich ulubionych sałatek. Świetnie sprawdza się na imprezach – zawsze znika w mig! Jest niezwykle prosta w przygotowaniu (co jest trudnego
Be Fit Be Strongpiekarniku *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: KLOPSIKI DUSZONE W MŁODEJ KAPUŚCIE PRZEPIS TUTAJ MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z OCTEM I CUKREM PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA
Blog z ApetytemPrzepyszna zielona surówka z dodatkiem zielonego ogórka i koperku Jest to jedna z moich ulubionych surówek bo zawiera trzy najważniejsze dla mnie rzeczy: Jest zdrowa, zielona i smaczna :) No i dodatkowo prosta i szybka do zrobienia Składniki: 0,5 główki białej kapusty 1 pęczek koperku 1 długi zielony ogórek Sos koperkowy (wersja dla leniwych) bądź: 2 łyżki oleju(...)łyżka octu 1 szczypta soli pieprz, sól - do smaku Wykonanie : Kapustę trzemy na tarce do kapust. Ogórek obieramy, zaczynając od jaśniejszej końcówki i kroimy w kostkę. Koperek siekamy. Wszystko razem dodajemy do siebie. Z podanych składników robimy sos i dodajemy do naszej surówki. Mieszamy wszystko razem, doprawiamy jeżeli jest taka konieczność. Surówkę należy zrobić nieco wcześniej, im dłużej poleży
W Moim Magicznym DomuUwielbiam kwaśne zupy, w tym kapuśniak. Jest prosty, a przy tym pyszny dlatego dziś chcę Wam przedstawić moją wersję. Kapusta kiszona jest najtańszym źródłem witaminy C, więc warto ją jeść nie tylko w postaci zupy, ale jako dodatek w postaci surówki np. do pierogów ruskich. Kapuśniak najbardziej smakuje mi z chlebem, najlepiej z takim domowym. Składniki : 3-4 ziemniaki kość
Niebieski kubek z kawa