surówka z kapusty - 4149 przepisów (strona:193/277)

Surówka z młodej kapusty z kukurydzą 189

Przygotowanie : Kapustę posiekać i sparzyć wrzatkiem na sicie lub posypać solą i pozostawić na ok. 20 min. ( sparzoną również odcisnąć) Posoloną kapustę odcisnąć, dodać pokrojony szczypiorek, startą marchew i ogórki - wymieszać Chrzan połączyć z majonezem i dodać do surówki - całość wymieszać.                               Więcej przepisów na warzywneinspiracje.pl

Proste Potrawy
Surówka obiadowa z marchewką kapustą pekińską i koperkiem 168

Taka szybka propozycja surówki do obiadu. Ostatnio często robię coś warzywnego, lekkiego i szybkiego. Składniki (2 osoby) 6-8 liści kapusty pekińskiej 1 mała marchewka 1 garść kukurydzy kilka pomidorów koktajlowych 6 grubych plastrów ogórka zielonego  koperek olej słonecznikowy sól, pieprz Kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, kukurydzę odsączamy, pomidorki koktajlowe dzielimy na pół, plastry ogórka

Piekielna Kuchnia Pati
Faszerowane zwijki mielone 135

Bazylia Gorczyca Ogórki kiszone Cebula Wykonanie: Cebulę oraz ogórki kiszone pokroić w podłużne paski. Do miski wrzucić mielone, kapustę kiszoną, musztardę, jajko i przyprawy. Nie przesadzić z solą, ponieważ kapusta jest słona. Ja dałam odrobinę soli. Wszystko zagnieść. Odrywać kulki o średnicy ok. 3 – 4 cm. Spłaszczać na wewnętrznej stronie ręki, nałożyć cebulę oraz ogórki. Formować zwijki i układać(...)troszkę podlać wodą, aby klopsy się nie przypaliły. Podawać wg uznania. Proponuję surówkę: http://www.przepisybabci.com.pl/recipe/surowka-weselna-z-kiszonej-kapusty/ Smacznego!!! Faszerowane zwijki mielone Dania Dania obiadowe Kuchnia Polska Porcje 5 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 50 minut Składniki 500 g mielonego z szynki lub łopatki 150 g kapusty kiszonej 1 jajko 2 łyżeczki musztardy chrzanowej 1 ząbek czosnku Pieprz czarny grubo

Przepisy Babci
Zielona surówka w 10 minut 171

rozpływam ). Zazwyczaj nie robię skomplikowanych surówek, ma być szybko, smacznie i zdrowo.  Skoro więc tak często goszczą u mnie na stole postanowiłam poświęcić im chwile czasu na blogu. Jako pierwszą  proponuję Wam zieloną jesieną suróweczkę. Nie ma w niej skomplikowanych składników, świetnie komponuje się z każdym mięsem. Proporcja na dwie osoby: - mała kapusta pekińska - pęczek szczupiorku ( u mnie(...)łyżeczki soli Kapustę posztakować, szczypiorek posiekać, ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach ( jabłkowych ). Składniki sosu wymieszać z warzywami. Odstawić na chwilę do przeniknięcia się smaków. Do jej wykonania wyorzystałam szczypiorek. Późną jesienią, kiedy będzie utrudniony do niego dostęp polecam skroić 1/5 średniej cebuli w drobną kosteczkę. Chodzi o uzyskanie delikatnego, cebulowego posmaku i nadanie surówce odrobine ostrości. Zdjęcia potraw

kawawszklance
Gołąbki panierowane 119

kapusta (u nas cool wrap) 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 300 g pieczarek 200 g sera gouda 3 cebule 1 łyżka masła ghee 150 g ryżu basmati 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu warzywnego sól, pieprz   300 g mąki 400 g bułki tartej 4 jajka sól, pieprz 2 łyżki śmietany 18% olej do smażenia   Surówka(...)ryżem, serem i posiekaną natką pietruszki. Liście kapusty sparzamy, usuwamy zgrubiałą część. Na każdy liść układamy farsz i zawijamy. Przekładamy do brytfanki, zalewamy bulionem i pieczemy pod przykryciem 90 min. w 200°C. Studzimy. Obtaczamy w mące, jajkach wymieszanych ze śmietaną i przyprawami oraz bułce tartej. Smażymy na rumiano. Podajemy na surówce z sałaty lodowej. Sałatę szatkujemy, dodajemy pokrojone pomidorki

R'n'G Kitchen
Kapusta pekińska z patelni 183

Jedzenie kapusty pekińskiej to samo zdrowie. Kolor na to nie wskazuje, ale posiada multum beta-karotenu, także mnóstwo mikroelementów wspierających nasze zdrowie. Najczęściej przygotowujemy z niej surówki. Bardzo dobrze smakuje również smażona z patelni lub woka,   wówczas wydobywa swój naturalny słodki smak. Tak najczęściej jest wykorzystywana w kuchni azjatyckiej. Warto zatem czasem dla odmiany zrobić ją na gorąco. Podsmażona

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ekspresowa surówka z kapusty kiszonej, jabłka, marchewki i cebulki 168

widać w szkole można się czasem nauczyć czegoś pożytecznego :) W każdym razie surówka idealnie nadaje się do różnego rodzaju kotletów, klopsów i innych dań obiadowych. No, a jeśli zrobimy jej zbyt dużo, zawsze można włożyć do słoiczka i schować do lodówki :) Składniki: 300g kiszonej kapusty 1 duża marchewka 1 duże jabłko 1 duża cebula 1 łyżka cukru 2 łyżki oliwy(...)Pieprz Z kiszonej kapusty odciskamy sok, po czym lekko ją kroimy. Marchewkę, jabłko i cebulę obieramy. Jabłko trzemy na grubych oczkach tarki, marchew na drobnych, a cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki razem mieszamy, posypujemy cukrem i pieprzem, a na koniec polewamy oliwą. Surówkę pozostawiamy na około 10 – 15 minut, by całość puściła sok. Przed podaniem jeszcze raz mieszamy

Smakowy Raj
Kiszona kapusta z marchewką – przepis 115

Kiszona kapusta z marchewką Kiszonki, kiszone warzywa to produkty pełne wspaniałych dla nas wartości. Są bogactwem m.in. witamin B i C a powstałe w wyniku fermentacji

Dorota Smakuje
Sałatka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, czerwoną cebulą, czarną fasolą, fetą i sosem winegret 163

Prosta i lekka sałatka, którą przygotujecie bardzo szybko. Co potrzeba: ½  mniejszej kapusty pekińskiej, 1 puszka czarnej fasoli, 1 serek feta (200 g), 15 cm długiego

Bułka z Chlebem
Letnia sałatka z borówką amerykańską, czerwoną porzeczką i kabanosami 138

Ta sałatka to bomba smakowa i witaminowa. Nam smakowała bardzo, zniknęła szybciutko, zrobimy następną. Polecam i Wam do wypróbowania, poezja smaków. Dodam jeszcze ze jest pożywna

Moje Małe Czarowanie
Prosta surówka idealna do obiadu 207

Nie wyobrażam sobie obiadu bez jakiegokolwiek warzywa. Obiad bez sałatki, surówki, czy choćby ogórka kiszonego to nie obiad! Oczywiście w sezonie na piękne i świeże warzywa

Pichceniomania
Surówka ze słodkiej kapusty 266

Hej! Propozycja przystawki do obiadu. Pyszna i w sumie klasyczna już surówka. Spróbujcie, bo warto ją zrobić. Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
Uszka do barszczu z farszem z kiszonej kapusty i grzybów. 175

Wigilia zbliża się wielkimi susami-ani się obejrzymy a będzie 23 grudnia- wtedy nie wiadomo za co najpierw się zabrać. Chcąc oszczędzić Wam nerwów-proponuję już

Kopystką po garach
Kiszona kapusta z winogronami 127

Doskonały dodatek do pieczonego drobiu. Polecamy.  Składniki 500 g kiszonej kapusty 250 g winogron 4 szalotki 1 łyżka masła 2 łyżki tłuszczu do smażenia sól

R'n'G Kitchen
Surówka z młodej kapusty 395

Bardzo smaczna surówka z młodych warzyw. Znakomicie smakuje do tradycyjnego schabowego jak i również do dań grillowanych. 1/2 główki młodej kapusty 1 jabłko 2 marchewki Sól Pieprz 4 łyżki majonezu Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Marchewki oraz jabłko obieramy. Kapustę szatkujemy na piórka. Marchewki oraz jabłko ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystko mieszamy dokładnie ze sobą. Doprawiamy solą oraz pieprzem

VioletoweKucharzenie

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję