surówka z kapusty - 4149 przepisów (strona:201/277)

Wiosenny garnek czyli klopsiki z młodą kapustą 353

kosteczkę i lekko podsmażamy *** *** Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną w plasterki marchew i całość jeszcze przez chwilę smażymy *** *** Następnie dodajemy łyżkę masła oraz pokrojoną w grubą kostkę młodą kapustę i całość zasmażamy przez kilka minut często mieszając *** *** Dodajemy podsmażone wcześniej klopsiki i całość zalewamy bulionem, zagotowujemy *** *** Potrawę dusimy pod przykryciem, na małym ogniu, przez około 20 minut(...)TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Wiosenny garnek czyli klopsiki z młodą kapustą pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Surówka chińska wg Ewy Wachowicz 2263

podstawowych składników oraz zalewy. W oryginalnym przepisie jest olej ryżowy, ale ja go nie miałam, dlatego użyłam oleju rzepakowego. Mimo to surówka wyszła pyszna i na pewno będę ją robić nie raz. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 główki kapusty białej 1 duża marchewka 1/4 szklanki octu ryżowego 1/2 szklanki oleju rzepakowego 3 łyżki cukru szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie

Danka Pichci
Surówka z kapusty z ogórkiem i kukurydzą 210

przygotowane sałatki i surówki zawsze wychodzą najlepsze. Oprócz tego uważam, że im mniej składników tym smaczniej. Tak też jest z tą surówką minimum składników maksimum smaku. Świetny dodatek do różnych mięs i ryb. Składniki: 1/4 średniej główki białej kapusty 0,5 zielonego ogórka 5-6 łyżek kukurydzy z puszki 1 łyżka siekanego koperku 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej śmietany

Ala piecze i gotuje
Surówka z czerwonej kapusty 167

około 10 min. Po tym czasie odcedzić i skropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do kapusty, polać oliwą i wszystko dobrze wymieszać. Na samym już końcu doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowaną surówkę wstawić do lodówki i zostawić na około 2 godziny aby się dobrze schłodziła i składniki sie przegryzły. Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
JESIENNA SAŁATKA Z KAPUSTY 161

Moja ulubiona surówko - sałatka z białej kapusty.Gościom też bardzo smakowała.Polecam do dań z mięsem. 0.5 główki małej kapusty białej 1 duża Marchewka startą na tarce o dużych oczkach 0.5 pora  1 duża cebula czerwona olej 1 łyżeczka musztardy sarepskiej Szczypta soli i cukru odrobina  octu winnego na białym winie lub sok z cytryny ******************************************************************  Kapustę poszatkowacdrobno.Por

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Surówka z młodej kapusty z kukurydzą 159

Przygotowanie : Kapustę posiekać i sparzyć wrzatkiem na sicie lub posypać solą i pozostawić na ok. 20 min. ( sparzoną również odcisnąć) Posoloną kapustę odcisnąć, dodać pokrojony szczypiorek, startą marchew i ogórki - wymieszać Chrzan połączyć z majonezem i dodać do surówki - całość wymieszać.                               Więcej przepisów na warzywneinspiracje.pl

Proste Potrawy
Surówka obiadowa z marchewką kapustą pekińską i koperkiem 132

Taka szybka propozycja surówki do obiadu. Ostatnio często robię coś warzywnego, lekkiego i szybkiego. Składniki (2 osoby) 6-8 liści kapusty pekińskiej 1 mała marchewka 1 garść kukurydzy kilka pomidorów koktajlowych 6 grubych plastrów ogórka zielonego  koperek olej słonecznikowy sól, pieprz Kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, kukurydzę odsączamy, pomidorki koktajlowe dzielimy na pół, plastry ogórka

Piekielna Kuchnia Pati
Faszerowane zwijki mielone 106

Bazylia Gorczyca Ogórki kiszone Cebula Wykonanie: Cebulę oraz ogórki kiszone pokroić w podłużne paski. Do miski wrzucić mielone, kapustę kiszoną, musztardę, jajko i przyprawy. Nie przesadzić z solą, ponieważ kapusta jest słona. Ja dałam odrobinę soli. Wszystko zagnieść. Odrywać kulki o średnicy ok. 3 – 4 cm. Spłaszczać na wewnętrznej stronie ręki, nałożyć cebulę oraz ogórki. Formować zwijki i układać(...)troszkę podlać wodą, aby klopsy się nie przypaliły. Podawać wg uznania. Proponuję surówkę: http://www.przepisybabci.com.pl/recipe/surowka-weselna-z-kiszonej-kapusty/ Smacznego!!! Faszerowane zwijki mielone Dania Dania obiadowe Kuchnia Polska Porcje 5 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 50 minut Składniki 500 g mielonego z szynki lub łopatki 150 g kapusty kiszonej 1 jajko 2 łyżeczki musztardy chrzanowej 1 ząbek czosnku Pieprz czarny grubo

Przepisy Babci
Zielona surówka w 10 minut 138

rozpływam ). Zazwyczaj nie robię skomplikowanych surówek, ma być szybko, smacznie i zdrowo.  Skoro więc tak często goszczą u mnie na stole postanowiłam poświęcić im chwile czasu na blogu. Jako pierwszą  proponuję Wam zieloną jesieną suróweczkę. Nie ma w niej skomplikowanych składników, świetnie komponuje się z każdym mięsem. Proporcja na dwie osoby: - mała kapusta pekińska - pęczek szczupiorku ( u mnie(...)łyżeczki soli Kapustę posztakować, szczypiorek posiekać, ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach ( jabłkowych ). Składniki sosu wymieszać z warzywami. Odstawić na chwilę do przeniknięcia się smaków. Do jej wykonania wyorzystałam szczypiorek. Późną jesienią, kiedy będzie utrudniony do niego dostęp polecam skroić 1/5 średniej cebuli w drobną kosteczkę. Chodzi o uzyskanie delikatnego, cebulowego posmaku i nadanie surówce odrobine ostrości. Zdjęcia potraw

kawawszklance
Gołąbki panierowane 92

kapusta (u nas cool wrap) 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 300 g pieczarek 200 g sera gouda 3 cebule 1 łyżka masła ghee 150 g ryżu basmati 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu warzywnego sól, pieprz   300 g mąki 400 g bułki tartej 4 jajka sól, pieprz 2 łyżki śmietany 18% olej do smażenia   Surówka(...)ryżem, serem i posiekaną natką pietruszki. Liście kapusty sparzamy, usuwamy zgrubiałą część. Na każdy liść układamy farsz i zawijamy. Przekładamy do brytfanki, zalewamy bulionem i pieczemy pod przykryciem 90 min. w 200°C. Studzimy. Obtaczamy w mące, jajkach wymieszanych ze śmietaną i przyprawami oraz bułce tartej. Smażymy na rumiano. Podajemy na surówce z sałaty lodowej. Sałatę szatkujemy, dodajemy pokrojone pomidorki

R'n'G Kitchen
Kapusta pekińska z patelni 160

Jedzenie kapusty pekińskiej to samo zdrowie. Kolor na to nie wskazuje, ale posiada multum beta-karotenu, także mnóstwo mikroelementów wspierających nasze zdrowie. Najczęściej przygotowujemy z niej surówki. Bardzo dobrze smakuje również smażona z patelni lub woka,   wówczas wydobywa swój naturalny słodki smak. Tak najczęściej jest wykorzystywana w kuchni azjatyckiej. Warto zatem czasem dla odmiany zrobić ją na gorąco. Podsmażona

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ekspresowa surówka z kapusty kiszonej, jabłka, marchewki i cebulki 137

widać w szkole można się czasem nauczyć czegoś pożytecznego :) W każdym razie surówka idealnie nadaje się do różnego rodzaju kotletów, klopsów i innych dań obiadowych. No, a jeśli zrobimy jej zbyt dużo, zawsze można włożyć do słoiczka i schować do lodówki :) Składniki: 300g kiszonej kapusty 1 duża marchewka 1 duże jabłko 1 duża cebula 1 łyżka cukru 2 łyżki oliwy(...)Pieprz Z kiszonej kapusty odciskamy sok, po czym lekko ją kroimy. Marchewkę, jabłko i cebulę obieramy. Jabłko trzemy na grubych oczkach tarki, marchew na drobnych, a cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki razem mieszamy, posypujemy cukrem i pieprzem, a na koniec polewamy oliwą. Surówkę pozostawiamy na około 10 – 15 minut, by całość puściła sok. Przed podaniem jeszcze raz mieszamy

Smakowy Raj
Kiszona kapusta z marchewką – przepis 80

Kiszona kapusta z marchewką Kiszonki, kiszone warzywa to produkty pełne wspaniałych dla nas wartości. Są bogactwem m.in. witamin B i C a powstałe w wyniku fermentacji

Dorota Smakuje
Sałatka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, czerwoną cebulą, czarną fasolą, fetą i sosem winegret 130

Prosta i lekka sałatka, którą przygotujecie bardzo szybko. Co potrzeba: ½  mniejszej kapusty pekińskiej, 1 puszka czarnej fasoli, 1 serek feta (200 g), 15 cm długiego

Bułka z Chlebem
Letnia sałatka z borówką amerykańską, czerwoną porzeczką i kabanosami 102

Ta sałatka to bomba smakowa i witaminowa. Nam smakowała bardzo, zniknęła szybciutko, zrobimy następną. Polecam i Wam do wypróbowania, poezja smaków. Dodam jeszcze ze jest pożywna

Moje Małe Czarowanie
Prosta surówka idealna do obiadu 181

Nie wyobrażam sobie obiadu bez jakiegokolwiek warzywa. Obiad bez sałatki, surówki, czy choćby ogórka kiszonego to nie obiad! Oczywiście w sezonie na piękne i świeże warzywa

Pichceniomania
Surówka ze słodkiej kapusty 239

Hej! Propozycja przystawki do obiadu. Pyszna i w sumie klasyczna już surówka. Spróbujcie, bo warto ją zrobić. Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
Uszka do barszczu z farszem z kiszonej kapusty i grzybów. 148

Wigilia zbliża się wielkimi susami-ani się obejrzymy a będzie 23 grudnia- wtedy nie wiadomo za co najpierw się zabrać. Chcąc oszczędzić Wam nerwów-proponuję już

Kopystką po garach
Kiszona kapusta z winogronami 101

Doskonały dodatek do pieczonego drobiu. Polecamy.  Składniki 500 g kiszonej kapusty 250 g winogron 4 szalotki 1 łyżka masła 2 łyżki tłuszczu do smażenia sól

R'n'G Kitchen
Surówka z młodej kapusty 362

Bardzo smaczna surówka z młodych warzyw. Znakomicie smakuje do tradycyjnego schabowego jak i również do dań grillowanych. 1/2 główki młodej kapusty 1 jabłko 2 marchewki Sól Pieprz 4 łyżki majonezu Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Marchewki oraz jabłko obieramy. Kapustę szatkujemy na piórka. Marchewki oraz jabłko ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystko mieszamy dokładnie ze sobą. Doprawiamy solą oraz pieprzem

VioletoweKucharzenie
Faszerowany filet z indyka 188

jest to. Przepis który chcę zamieścić , jest dość uniwersalny , ponieważ można go zastosować jako danie główne dodając ziemniaki i surówkę . Można śmiało podać z kanapką . Składniki 1 filet ( w moim przypadku 1/2 filetu , dla 2 osób) 1/2 kapusty pekińskiej 2 szt szparagów 1 łyżka  bułki tartej 1 cebula olej do smażenia Sposób wykonania Kapustę i cebulę kroję w paski

Eli Gotowanie
Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka konserwowego 133

Szybka w przygotowaniu surówka idealnie nada się do dania głównego. Szczególnie polecamy do kotletów schabowych lub innych panierowanych mięs. Składniki mała kapusta pekińska 8 ogórków konserwowych 2 łyżki majonezu 3 łyżki zalewy z ogórków  sól i pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

R'n'G Kitchen
Surówka z kalarepy, rzodkiewki i szczypiorku 189

szczególnie jako dodatek o mięs, ale również o pochrupania w tak zwanym "międzyczasie" kiedy mamy ochotę coś przekąsić. Zaletą tej surówki jest jej prostota i szybkość wykonania. Mi w smaku przypomina podjadany mamie w dzieciństwie "gołąbek" z szatkowanej kapusty ;)    Składniki: duża kalarepa 5 rzodkiewek pęczek szczypiorku świeżo zmielony pieprz sól oliwa Przygotowanie: Kalarepę obieramy i ścieramy na tarce

ChilliJemy
Sałatka z kurczakiem i ananasem 318

ostygnięcia. Ananasa pokroić w kostkę wielkości kawałków kurczaka. Kapustę pekińską poszatkować. Do chłodnego kurczaka dodać odcedzoną kukurydzę, ananasa i kapustę pekińską. Dodać majonez. Całość dokładnie wymieszać. Można podawać od razu, ale najlepiej smakuje po ok. godzinie. ----------------- Podobne: Surówka z porów do obiadu Czosnkowa sałatka makaronowa Żółta sałatka

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania