surówka z kapusty - 4149 przepisów (strona:207/277)

Sałatka z kalafiorem, kapustą pekińską, szczypiorkiem, papryką,ogórkiem i żółtym serem 157

Doskonała, chrupiąca sałatka, którą można się zajadać o każdej porze dnia. Co potrzeba: ½ średniej kapusty pekińskiej, ½ dużego kalafiora, ½ długiego ogórka wężowego, 1 bardzo duża czerwona papryka

Bułka z Chlebem
Czerwona kapusta o korzennej nucie 102

Pyszny dodatek do mięsnego obiadu Składniki 1 mała główka czerwonej kapusty ( 700-800 g ) 1 średnia cebula 3 łyżki masła 200 ml półsłodkiego czerwonego wina 5

R'n'G Kitchen
Sałatka z kapusty pekińskiej do obiadu 122

Prosta, smaczna i łatwa w przygotowaniu. Składniki 1/2 małej główki kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 mała puszka groszku konserwowego 1

R'n'G Kitchen
KLASYCZNA SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY 147

Pyszna! Chrupiąca, soczysta, lekko słodka ... zawsze robię ją z pierwszej młodej kapusty. Chociaż jak ta pierwsza kapusta pojawia się w sklepach, zawsze mam trudny wybór 😊 co

Walijskie Pichcenie
TRZY SKŁADNIKOWA SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY 664

Powiem tylko tyle. Uwielbiam!  Składniki:  1/2 główki młodej kapusty 2 marchewki 1 mała puszka kukurydzy (200g) koperek cukier (do smaku) sok z cytryny sól

Walijskie Pichcenie
Kapusta zasmażana 116

Dziś mój ulubiony dodatek do drugiego dania który zawsze zamawiam w górach, tam kapusta zasmażana smakuje najlepiej.   Kapusta zasmażana Składniki: - 500 g kapusty kiszonej - 150

Kulinarne życie
Czerwona kapusta z kasztanami 157

Doskonały dodatek do potraw z dziczyzny i drobiu. Składniki mała główka czerwonej kapusty (około 750 g) cebula 2 łyżki tłuszczu do smażenia 200 ml czerwonego wina

R'n'G Kitchen
SURÓWKA Z PEKINKI, MARCHEWKI I PĘDÓW BAMBUSA 169

moje ulubione pędy bambusa.  Surówka i ich udziałem jest pysznie chrupiąca i ma zdecydowanie bogatszy, lekko egzotyczny smak.  Pokuśmy się więc dodawać je nie tylko do popularnej "chińszczyzny" :))  bo oprócz walorów smakowych są one także bardzo zdrowe: korzystnie wpływają na nasz układ pokarmowy oraz obniżają ciśnienie. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 marchewka 1/2 zielonego długiego ogórka(...)łyżeczka majonezu łyżka jogurtu greckiego szczypiorek Wykonanie: Kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na tarce na oczkach, ogórek kroimy w kostkę, pędy bambusa odcedzamy. Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodajemy sól, pieprz, odrobinę cukru oraz jogurt i majonez. Ilość jogurtu i majonezu zależy oczywiście od naszych upodobań smakowych. Jeśli nie boimy się kalorii można surówkę zrobić tylko z majonezem. Całość posypujemy obficie

Walijskie Pichcenie
Gołąbki z mięsem Ani Starmach 130

Gołąbki to jedno z moich ulubionych dań. Podaję je z ziemniakami i warzywami, surówką. Kilkanaście razy w roku po prostu nie może ich zabraknąć na naszym stole, są wspaniałe! Gołąbki przygotowuję także: z mięsem mielonym i kaszą jaglaną lub gryczaną z ziemniakami i twarogiem z kaszą w jogurtowym sosie z warzywami i ryżem z kaszą gryczaną i pieczarkami, grzybami(...)warzyw, np. pieczarek i sera. Dziś gołąbki wg przepisu Ani Starmach. Gołąbki z mięsem, ryżem i pomidorami. Dodałam do nich od siebie lubczyk i ostrą paprykę, nieco zmieniłam przygotowanie kapusty, czas gotowania gołąbków, zwiększyłam ilość passaty. Składniki: 800 g mielonego mięsa wieprzowego 120 g białego ryżu 1,5 l domowego, gęstego przecieru pomidorowego (lub kupnej passaty pomidorowej) 2 l bulionu/roso

Zasmakuj Kuchni
Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, papryką, roszponką, rukolą i kukurydzą 140

Doskonała surówka jako dodatek do obiadu ale również jako osobne danie dla tych, którzy trzymają dietę lub nie jedzą mięsa. Co potrzeba: 1/2 mniejszej kapusty pekińskiej, 1 papryka Ramiro, 1/4 długiego ogórka,   1 puszka kukurydzy, Garść rukoli, Garść roszponki, 2 łyżeczki soku z cytryny, 3 łyżki oleju czosnkowego lub rzepakowego, Sól, Pieprz, Czosnek granulowany Wykonanie: Kapustę pekińską kroimy

Bułka z Chlebem
100 przepisów na Sylwestra 1312

brokułami Chrupiąca sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Cytrusowa lemoniada Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem o irzechami włoskimi Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami

Moja smaczna kuchnia
Surówka kolorowa 141

Moja surówka powstała tak naprawdę z niczego. Zajrzałem do lodówki i wykorzystałem pozostałości zalegających warzyw w lodówce. Połączenie wyszło smaczne. Polecam Składniki: 3 liście kapusty pekińskiej kawałek części zielonej pora 1/2 papryki konserwowej 3 średniej wielkości patisony konserwowe 1 mała cebula biała oliwa sól, pieprz Wszystkie składniki drobno posiekać.  Dodać oliwę. Posolić i popieprzyć do smaku. Smacznego

tojestpyszne.blogspot.com
Kapusta kiszona po koreańsku, czyli kimchi z białej kapusty 284

agawy, ziarna sezamu i płatki chilli. Do większego naczynia wkładamy przepłukaną kapustę, pokrojone warzywa, polewamy sosem i dokładnie mieszamy. Zalecam użycie rękawiczek, aby dokładnie wmasować sos w warzywa. Odstawiamy ją na około pół godziny, żeby składniki się przegryzły. Można serwować zaraz po upływie tego czasu, np. jako surówkę do obiadu. Jeśli coś od obiadu zostanie albo wolicie tę sałatkę(...)proces fermentacji o czym będą świadczyć powstające bąbelki powietrza. Następnie, należy przełożyć kimchi do lodówki i często zajadać, aby nie chorować Szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Oczywiście kimchi z kapusty pekińskiej też się świetnie nadaje Praktyczna rada: Przepis ten można przyrządzać przez cały – wystarczy pominąć paprykę, w okresie osiąga horrendalną cenę, czyli poza sezonem. Koniecznie należy użyć uprażonego sezamu

Lamarida.pl
Sałatka z kapusty pekińskiej, selera naciowego i roszponki 141

Składniki: 4 liście kapusty pekińskiej 5 łodyg selera naciowego 2 garście roszponki 1/2 słodkiej podłużnej papryki czerwonej 4 ogórki konserwowe 1 mała marchewka 1/2 czerwonej cebuli

Qchnia po prostu
Sznycle po bawarsku, czyli schabowe inaczej 159

nadmiaru tłuszczu *** *** Kotlety po bawarsku podajemy z ziemniaczkami i ulubioną jarzynką – u mnie duszona młoda kapusta PRZEPIS TUTAJ *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sznycle po bawarsku

Blog z Apetytem
Sałatka z kaszą bulgur i wędzonym kurczakiem 121

Sałatka jest przepyszna, bardzo pożywna i śmiało może zastąpić lekki obiad. Osobiście uwielbiam kaszę bulgur, ale szkoda, że jest ona jeszcze tak mało popularna oraz rzadko

Di gotuje
SURÓWKA 140

Pyszny dodatek do hamburgerów, tortilli lub po prostu dań mięsnych. Zapraszam :) SKŁADNIKI: 0,5 niedużej kapusty pekińskiej czerwona papryka czerwona cebula zielony ogórek majonez jogurt naturalny

Pani na deser
Surówęcia 5 145

Kolejna odsłona surówki do obiadu , smakuje bardzo fajnie , z dodatkiem mojego ulubionego buraka , to połączenie jest bardzo trafione , zapraszam do wypróbowania . Składniki  ( 4 osób )  Pół główki kapusty  3 średnie buraki gotowane  1 cebula czerwona  1 jabłko  1 ogórek zielony  2 marchewki  2  łyżki sosu tzatzyki  sól  pieprz do smaku

Mój Smak
Czerwona kapusta zasmażana ze śliwkami – wersja na dziś - bez zasmażki 163

W szufladzie lodówki, od co najmniej tygodnia, leżała sobie ćwiarteczka nie za dużej czerwonej kapusty, a na dnie misy na owoce smętnie poniewierały się dwie przejrzałe

Kuchenne zapiski Edyty
Wieprzowo-jaglane klopsiki duszone w młodej kapuście 142

patelni. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Cebulę kroimy w kosteczkę i lekko podsmażamy, następnie dodajemy startą marchew i całość jeszcze przez chwilę podsmażamy *** *** Następnie dokładamy posiekaną kapustę, ziele angielskie oraz liść laurowy. Całość delikatnie solimy i pieprzymy, zalewamy bulionem, mieszamy i dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 10 minut *** *** Następnie dodajemy klopsiki, całość znów przykrywamy i dusimy(...)OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Wieprzowo-jaglane klopsiki duszone w młodej kapuście pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Surówka z selera i kiszonej kapusty. 103

tarce o małych oczkach. Ziemniaki pokrój w drobną kostkę. Kapustę posiekaj trochę nożem. Paprykę pokrój w małą kostkę lub cienkie paseczki o długości około 3 cm. Wszystkie warzywa wymieszaj ze sobą , dodaj olej lub oliwę , dopraw do smaku solą ( ja nie daję soli ), ponownie dokładnie całość wymieszaj. Surówkę podawaj do drugiego dania np. z ziemniakami i mięsem

Przepisy i porady kulinarne
Kapusta kiszona razem z czosnkiem i papryką w słoikach 171

Kapusta kiszona razem z czosnkiem i papryką w słoikach Ten przepis , to eksperyment i do tego genialny . Gdzieś widziałam , kiedyś kiszoną paprykę nadziewaną kapustą kiszoną , stwierdziłam że może być smaczna . Niestety jestem ciut leniwa , więc nie chciało mi się tyle dłubać no i szukać odpowiedniej wielkości papryki . Nikt przecież nie zje takiej wielkiej Więc wydumałam ,że przecież mogę wszystko posiekać(...)powstała pyszna kiszona kapucha inna niż wszystkie , można ją potraktować jako gotową surówkę , gdyż smakuje wyśmienicie . Jedyny minus ma taki ,że po dodaniu czosnku przez kilka dni fermentacji zapach jest , że tak powiem nie wyjściowy Ale potem już nie czuć , wszystko pachnie kiszonką Składniki : 1 duża główka kapusty 3 kg kolorowej papryki , grubościennej 1 główka czosnku 3 łyżki soli (adsbygoogle

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania