surówka z kapusty - 4149 przepisów (strona:205/277)

Sałatka warzywna na zimę bez octu. Domowe przetwory. 259

Dziś zapraszam na bardzo smaczną, szybką w wykonaniu, zimową sałatkę z kapusty, marchwi i papryki. Sałatka bardzo delikatna w smaku, bez dodatku octu, zakwaszona poprzez dodatek

Kuchnia z widokiem na ogród
Surówka z białej kapusty 119

obiadu bez surówki. Przynajmniej u nas. A najlepiej jak jest "z białym sosem", jak mawia mój Luby ;) Dziś proponuję prostą se świeżej białej kapusty. Chrupiąca i smaczna. Składniki -500 g białej kapusty -1/2 cebuli -1 duża marchew -1 kwaśne jabłko -pół pęczka szczypiorku -2 łyżki majonezu -2 łyżki jogurtu greckiego -sól, pieprz -suszony czosnek Przygotowanie Kapustę poszatkować, umieścić

Zielona Kuchnia
Wegańskie kimchi (bez gotowania) 215

mieszamy z warzywami Natarta sosem i warzywami kapusta pekińska upakowana w naczyniu Zwykle dociskam talerzykami ciasno upakowaną kapustę w naczyniu do kiszenia Przygotowane kimchi fermentuje Bąbelki zwiastujące ukiszenie Propozycja podania – pokrojone kimchi jako dodatek do obiadu w formie surówki Artykuł Wegańskie kimchi (bez gotowania) pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Kiszona marchew 198

także regulują przemianę materii, dlatego polecane są na diecie, czy podczas rekonwalestencji. W menu Polaków często pojawia się kapusta kiszona i ogórki , ale kisić możemy też inne warzywa np. rzodkiewki , buraki . Kiszone warzywa są świetnym dodatkiem do kanapek, do surówek, ja ostatnio wykorzystałam kiszoną marchew do burgerów wołowo-jagnięcych . Jak się kisi marchew? Wystarczy kilka ciepłych dni, kroimy marchew

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
SURÓWKA Z KAPUSTY CZERWONEJ 186

Zdrowa,pyszna klasyczna surówka z czerwonej kapusty.Wspaniała jako dodatek do drugiego dania,mięsa,a nawet ot tak sobie do schrupania. 1 mała główka kapusty czerwonej Sok z cytryny Sól Pieprz Cukier Oliwa *************************** Kapustę poszatkować.Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny,solą,pieprzem i cukrem.Kapustę polać i wymieszać z przygotowanym dressingiem.Zostawic na 15 minut by się " przegryzła". Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
gotowana kiszona kapusta 120

Okres jesienno-zimowy jak by się mógł obejść bez dodatku z kiszonej kapusty..Nie dość ze to samo zdrowie to jeszcze jej walory smakowe są super

Ugotujmy Coś
Surówka z papryką 191

Dziś zapraszam na bardzo smaczną surówkę do obiadu , pasuję do wszystkiego rodzaju mięsa , ziemniaków czy kasz , to już według uznania smakowych , zapraszam do wypróbowania .  Składniki  ćwiartka kapusty białej  1 duża marchew  3 ogórki kiszone  4 płaty papryki marynowanej czerwonej  sól do smaku  pieprz czarny  łyżeczka pieprzu ziołowego  3 łyżki oliwy

Mój Smak
wyciskana surówka z kapusty 122

Surówki robię najczęściej z tego co akurat znajdę w lodówce. Dlatego za każdym razem mam inną do obiadu.  Składniki: 1/3 główki kapusty białej 1/2 czerwonej papryki kawałek zielonego ogórka 1 mała czerwona cebula 1 mała płaska łyżeczka soli 1 łyżka majonezu pieprz Kapustę zeszatkować, nasolić i odstawić na pół godziny a następnie odcisnąć. Paprykę pokroić w kostkę, ogórka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zielona sałatka do grilla 441

Zielona sałatka do grilla Uwielbiam wiosnę i wczesne lato...czas nowalijek, młodej kapusty i wszelakiej zieleniny, która dominuje w moim ogrodzie i oczywiście na moim stole

na moim stole...
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą 121

puszki kukurydzy 1/2 pęczka szczypioru 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz 2 łyżki oleju Sposób przygotowania: 1. Kapustę drobno pokroić. 2. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. 3. Kukurydzę odcedzić z zalewy i dodać do surówki. 4. Szczypior pokroić. 5. Całość doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Polać olejem, wymieszać

A Ty Smakuj Mnie
Surówka colesław 187

Któż jej nie zna, kto jej nie jadł coleslaw - jedna z najbardziej popularnych sałatko/surówek we wszelkich fast foodach. Nie powinna nam się jednak tylko

Z butelką mleczka w tle
DZIENNY JADŁOSPIS WEGAŃSKIEJ RODZINY 168

pomidor, 1 awokado kiełki rzodkiewki, brokuła, fasoli mung, łyżka koperku i kolendry, sól, pieprz. Sos w proporcjach 1:1: oliwa, musztarda, syrop z agawy bądź klonowy, ocet jabłkowy. Przygotowanie: Kapustę ucieramy na tarku. Jabłko, cebulę, seler, ogórka awokado kroimy w kostkę, a rzodkiewkę i pomidora w ćwiartki. Dodajemy kiełki. Przyprawiamy solą, pieprzem, koperkiem, kolendrą. Zalewamy sosem! Mmmmm... Składniki na surowy(...)stopniach przez 9h. Po wysuszeniu łamiemy na kawałki i się delektujemy! Jagódka zjada mała miseczkę surówki razem z nami, a później je zupkę. Dzisiaj: Zupa wielowarzywna z kaszą jaglaną. Składniki na 1 porcję: pół marchewki, pół laski selera, pół cukinii, kawałek białej kapusty, 2 łyżeczki oleju kokosowego, 2 łyżki suchej kaszy jaglanej. Przygotowanie: Kaszę płuczemy wrzątkiem, a później zimną, filtrowaną

Jeść, by żyć w zdrowiu
Sałatka z kapusty pekińskiej z kukurydzą 143

myjemy. Osuszamy. Kapustę pekińską przekrawamy na pół i drobno kroimy. Przekładamy do dużej miski. Ogórka wężowego przekrawamy wzdłuż na pół, a następnie kroimy na półplasterki. Przekładamy do kapusty. Z papryki usuwamy gniazda nasienne. Paprykę kroimy w paski i dodajemy do pozostałych składników. Kukurydzę odsączamy i dodajemy do miski z resztą składników. Pomidor przekrawamy na pół, a następnie kroimy(...)Natkę z pietruszki siekamy i dodajemy do składników. Sałatkę skrapiamy oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym, doprawiamy do smaku. Mieszamy. Odstawiamy na kwadrans, aby smaki "przegryzły się". To świetne surówka do dań obiadowych, hamburgerów czy hot-dogów

Moja smaczna kuchnia
MARCHEWKA Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ I POMIDORKAMI 134

sól,pieprz do smaku WYKONANIE Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach,kapustę pekińską szatkujemy lub drobno kroimy. Pomidorki kroimy na połówki lub w mniejsze kawałki,rzodkiewki w małe kawałki i szczypiorek siekamy :). Wszystko mieszamy w misce dodajemy jogurt naturalny i mieszamy.Przyprawiamy do smaku i wkładamy surówkę do lodówki na kilkanaście minut aby smaki się przegryzły.I gotowe. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
SAŁATKA OBIADOWA NA ZIMĘ 187

SAŁATKA DO OBIADU W dzisiejszym poście przedłużamy serie przygotowywania przetworów na zimę. Tym razem przygotujemy sałatkę obiadowa- pyszna i łatwą w przygotowaniu. Zapraszam Składniki: 1 kg

Kulinarnie z Polką na Kresach
Szybka surówka z kapusty pekińskiej 87

Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jedna z najbardziej popularnych surówek, teraz w nieco słodszej wersji. Nasze kociaki nie ruszają, uff! Jednak dodatki mięsne są dostępne w każdym zakamarku. Składniki: 1 mała kapusta pekińska (u nas fioletowa) 1 marynowana czerwona papryka 10 marynowanych małych prawdziwków 1 mała puszka kukurydzy 2 łyżki syropu klonowego

R'n'G Kitchen
Surówka z pekinki z chrupiącymi dodatkami 198

Taka surówka sprawdzi się jako dodatek do obiadu jak i do domowego fast foodu. Robi się szybko a jest bardzo smaczna! 1 mała kapusta pekińska 1 ogórek zielony ½ czerwonej papryki 2 marchewki 3 łyżki majonezu Sól Pieprz Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Obranego ogórka oraz czerwoną paprykę kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki

VioletoweKucharzenie
Burger z szarpaną wołowiną i colesławem z czerwonej kapusty 282

tarce o grubych oczkach, majonez mieszamy z maślanką,octem i syropem klonowym, doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy kapustę, dokładnie mieszamy i odstawiamy do czasu użycia 4. Upieczone bułki przekrawamy, lekko grillujemy w piekarniku, smarujemy majonezem, nakładamy porcję mięsa, porcję surówki, plasterek ogórka kiszonego, wierzch bułki również smarujemy delikatnie majonezem i przykrywamy 5. KONSUMUJEMY

Słodki Kompromis
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z JABŁKIEM I CEBULĄ 125

każdą postacią.Dziś przepis na surówkę z jabłkiem i cebulką - to chyba najbardziej podstawowa wersja.W przygotowaniu czerwonej surówki jest pewien sekret....wiecie jaki? By zachowała swój piękny kolor należy ją zakwasić oraz gotować bez przykrywki. Składniki:   1/2 główki czerwonej kapusty 1-2 kwaskowe jabłka 1 średnia cebula cytryna bądź ocet jabłkowy,ewentualnie spirytusowy sól,pieprz 1 łyżeczka cukru

Niespełnione zdolności kulinarne
SURÓWKA COLESŁAW 146

Bardziej znanej surówki chyba w moim domu nie ma. Najprostsza, najpyszniejsza, do wszystkiego pasująca . Zapraszam na porcję witamin z rana.   Składniki: 3 garści poszatkowanej kapusty białej 2 marchewki zielona cebulka dymka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki cukier, sól,pieprz 1 łyżka śmietany chrzan tarty- wg upodobania do smaku musztarda- do smaku Wykonanie: Marchewkę ścieramy na tarce o buraczanych oczkach

Z Majeczką w kuchni
Sałatka z kalafiorem, kapustą pekińską, szczypiorkiem, papryką,ogórkiem i żółtym serem 166

Doskonała, chrupiąca sałatka, którą można się zajadać o każdej porze dnia. Co potrzeba: ½ średniej kapusty pekińskiej, ½ dużego kalafiora, ½ długiego ogórka wężowego, 1 bardzo duża czerwona papryka

Bułka z Chlebem
Czerwona kapusta o korzennej nucie 112

Pyszny dodatek do mięsnego obiadu Składniki 1 mała główka czerwonej kapusty ( 700-800 g ) 1 średnia cebula 3 łyżki masła 200 ml półsłodkiego czerwonego wina 5

R'n'G Kitchen
Sałatka z kapusty pekińskiej do obiadu 131

Prosta, smaczna i łatwa w przygotowaniu. Składniki 1/2 małej główki kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 mała puszka groszku konserwowego 1

R'n'G Kitchen
KLASYCZNA SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY 158

Pyszna! Chrupiąca, soczysta, lekko słodka ... zawsze robię ją z pierwszej młodej kapusty. Chociaż jak ta pierwsza kapusta pojawia się w sklepach, zawsze mam trudny wybór 😊 co

Walijskie Pichcenie
TRZY SKŁADNIKOWA SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY 671

Powiem tylko tyle. Uwielbiam!  Składniki:  1/2 główki młodej kapusty 2 marchewki 1 mała puszka kukurydzy (200g) koperek cukier (do smaku) sok z cytryny sól

Walijskie Pichcenie
Kapusta zasmażana 126

Dziś mój ulubiony dodatek do drugiego dania który zawsze zamawiam w górach, tam kapusta zasmażana smakuje najlepiej.   Kapusta zasmażana Składniki: - 500 g kapusty kiszonej - 150

Kulinarne życie
Czerwona kapusta z kasztanami 163

Doskonały dodatek do potraw z dziczyzny i drobiu. Składniki mała główka czerwonej kapusty (około 750 g) cebula 2 łyżki tłuszczu do smażenia 200 ml czerwonego wina

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania