Kolejna bardzo smaczna i bardzo szybka surówka, doskonała na grilla i do obiadu. Powstała "z potrzeby chwili" :) Obiad prawie dochodzi, a lodówce, z dostępnych warzyw tylko pekinka, pomidory i cebulka, parę oliwek. I powiem szczerze, będę do niej wracać, bo bardzo wszystkim zasmakowała. Polecam :) Składniki - kapusta pekińska ( średnia główka, lub pół dużej - pomidory 2 szt. - młoda cebulka, ( u mnie biała
Kuchnia z widokiem na ogródZrobiłam dzisiaj zakupy owocowo-warzywne z zamiarem zwiększenia ilości witamin w jadłospisie:) Co prawda zakupy są bardziej owocowe niż warzywne, ale kapusta musiała być:) Składniki: 1/4
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comCzas czytania: 2 min Wegetariańskie „pulpety” przygotowane z warzyw i ryżu, świetne danie na obiad. Medaliki proponuje podać z sosem pomidorowym i surówką to będzie wspaniały pełnowartościowy posiłek. Medaliki można również podać na zimno jako przekąska z różnego rodzaju sosami., świetnie smakują z sosem tatarskim. Z masy możecie również przygotować większe kotleciku i po usmażeniu podać(...)prostu pomińcie chili. Print Medaliki warzywne z sosem pomidorowym .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Wegetariańskie medaliony idealne na obiad. Course Obiady Cuisine Polska Keyword kapusta, ryż Cook Time 20 minutes Total Time 20 minutes Author Anna Ingredients Składniki na medaliony 150 g białej kapusty bardzo drobno poszatkowanej 1 średnia marchew starta na drobnych oczkach
SprawdzonaKuchnia.plSurówka ” Tęczowa ” z kapusty pekińskiej Surówka ” Tęczowa” z czerwonej kapusty pekińskiej , to bardzo prosta przystawka do obiadu . W tym roku po raz
Ogrodnik w podróżySurówka dwudniowa na podstawie przepisu Beaty Sz. z cincin.cc. Jej ogromną zaletą jest to, że przygotowuje się ją z dnia na dzień. Smakuje wyśmienicie. Autorka proponuje bardziej urozmaicony skład i dwie wersje zalewy. Nam smakuje w najprostszej postaci. 1 główka kapusty średniej wielkości 2 spore marchewki 1 większa cebula Zalewa: 1/4 szklanki wody 1/4 szklanki octu 1/2 szklanki oleju
Praktyczna plocet ryżowy do smaku kilka łyżek oleju ryżowego Kapustę poszatkować, rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki, natkę po umyciu posiekać. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać kiełki oraz przyprawy i wymieszać surówkę. Zostawić ją na kilka minut do przegryzienia się smaków. Podawać
Ewa w kuchniPrzepis na piernik świąteczny dojrzewający jest w rodzinie państwa Malesów przekazywany z pokolenia na pokolenie od XIX wieku. Jest zarazem obowiązkową potrawą na Boże Narodzenie - podobnie
Cztery Fajerypapryką. Kapustę drobno kroimy. Łączymy ryż, mięso i kapustę. Doprawiamy do smaku i mieszamy. Nakładamy na skórki. Zawijamy. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Pieczemy pod przykryciem 45 minut w temperaturze 180 st. C oraz dodatkowo 15 minut bez przykrycia. Można w piekarniku razem upiec ziemniaki. Wystarczy podzielić, dodać sos, surówkę i gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnySurówka, którą chyba zna każdy, choć jak tysiące innych przepisów, w każdym domu smakuje inaczej. Polecam dzisiaj swoją, wielokrotnie wypróbowaną wersję. Świetnie pasuje jako dodatek praktycznie do każdego obiadu mięsnego, rybnego, jajek, wędlin czy kanapek. Składniki: 4 szklanki startej na szatkownicy kapusty 1 duża marchewka 1 mała cebula Sos: 2-3 łyżki majonezu 1 ł yżka
Gosia gotujecukinii, marchewki, jabłka i szczypiorku. Sprawdzi się jako dodatek do drugiego dania, do potraw smażonych, pieczonych oraz z grilla. Polecam dodatki do obiadu: ** Buraczki ze śmietaną ** Duszoną białą kapustę ** Sałatę ze śmietaną ** Buraczki z cebulką do obiadu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: młoda cukinia (około 500 g) 2 marchewki 1 jabłko 1-2 łyżki majonezu sól i pieprz opcjonalnie(...)posiekany szczypiorek, majonez i przyprawy. Opcjonalnie możesz zaostrzyć smak dodając sok z cytryny. Sałatkę dobrze wymieszaj. Podawaj zaraz po przygotowaniu lub przechowuj w lodówce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówki i sałatki obiadowe: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na sałatki: Sałatka z makaronem i papryką Sałatka z szynką i ananasem Sałatka brokułowa z papryką Sałatka
Kulinarny S.O.S.wykorzystujemy do surówek – nie wyrzucamy!!! (zobacz przepis na Surówkę z kiszonych buraków ), i nastawiamy kolejny zakwas. Sok jest gotowy do picia, możemy go po wyjęciu z lodówki lekko podgrzać, ale nigdy nie zagotowujemy bo straci właściwości. MOŻNA (ale nie trzeba): Do buraków dodać kawałek chleba razowego, lub odrobinę soku z kiszonej kapusty czy ogórków kiszonych – w kolejnych kiszeniach można dorzuć
Dorota SmakujeDuszona kapusta kiszona z mięsem 3. Kulebiak z kapustą i grzybami 4. Kapuśniak z ziemniakami 5. Zapiekane ziemniaki w śmietanie Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na sałatki: 1. Sałatka z tortellini 2. Sałatka z łososiem i szpinakiem 3. Warstwowa sałatka z brokułem i szynką 4. Sałatka makaronowa z chrupiącym salami 5. Surówka z pomidorów i papryki Oto 5 najchętniej oglądanych
PatiGotujepekinki, marchewki i pędów bambusa , surówka z pekinki, marchewki i selera naciowego . Dziś dorzucam do kolekcji kolejny przepis:)) Składniki: 1/2 k apusty pekińskiej 2 średnie marchewki 1 mała puszka kukurydzy (200g) 2 -3 ogórki konserwowe 1 cebula 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego sól pieprz cukier Wykonanie: Kapustę szatkujemy. Marchew obieramy, ścieramy na tarce, na dużych
Walijskie Pichceniesosie z wyraźnie wyczuwalnym smakiem papryki. Proste w przygotowaniu danie obiadowe dla całej rodziny. My takie kotleciki z pekinką i ryżem w sosie warzywnym podajemy wyłącznie z dodatkiem ulubionych surówek. I nic nam więcej nie trzeba. Pyszny, prosty pomysł na obiad. Spróbujcie, polecam. Jeśli szukacie innych obiadowych inspiracji mój blog kulinarny jest ich naprawdę pełny. Wystarczy zajrzeć do zakładki Obiady(...)wiele więcej. Zachęcam do przeglądania tej zakładki. Mam nadzieję, że mój blog kulinarny będzie dla Was inspiracją i każdy znajdzie tu coś dla siebie Składniki: Na kotleciki: pół kapusty pekińskiej (średniej wielkości) 480-500 g mięsa mielonego 100 g ryżu pół łyżeczki czarnego mielonego pieprzu 3/4 łyżeczki soli (u mnie ryżowa) 2 małe jajka bułka tarta olej do podsmażenia
Słodkie okruszki