Taka surówka jest częstym gościem na naszym stole. Zawsze ją robię gdy na obiadek mam schaboszczaki :D Kiszonka jest bardzo zdrowa ! Jest bogatym źródłem witaminy C, E , wapnia, fosforu, przeciwutleniaczy i działa grzybo- bakteriobójczo :) Także zajadajcie jak najczęściej :) Składniki 500g kapusty kiszonej 1 duża marchewka 1 duża cebula 1 łyżki oleju szczypta cukru pieprz do smaku Przygotowanie: Kapustę
Domowa Kuchnia u MamyJeśli lubicie chrupiące surówki o bardziej wyrazistym smaku ta na pewno przypadnie Wam do gustu. Podaję ją np. do smażonej ryby ale będzie też świetna do domowych hot dogów. Ilość chrzanu oczywiście można modyfikować i dostosować do swojego smaku. Składniki: 1/3 główki kapusty pekińskiej 2 marchewki winne jabłko koperek łyżka majonezu łyżka śmietany łyżka ostrego chrzanu kremowego pieprz sól
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaBardzo smaczna surówka, która im dłużej stoi tym jest smaczniejsza. Dodatek zalewy octowej sprawia, że smaki świetnie się przegryzają. Może stać w lodówce aż miesiąc, stąd taka nazwa. Świetna do obiadu i co najważniejsze nie trzeba jej robić codziennie. 3 kg kapusty 3 marchewki 1 cebula 1/3 szklanki cukru Zalewa 1,5 szklanki oleju 1 szklanka octu 1/2 szklanki
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieKolejna bardzo smaczna i bardzo szybka surówka, doskonała na grilla i do obiadu. Powstała "z potrzeby chwili" :) Obiad prawie dochodzi, a lodówce, z dostępnych warzyw tylko pekinka, pomidory i cebulka, parę oliwek. I powiem szczerze, będę do niej wracać, bo bardzo wszystkim zasmakowała. Polecam :) Składniki - kapusta pekińska ( średnia główka, lub pół dużej - pomidory 2 szt. - młoda cebulka, ( u mnie biała
Kuchnia z widokiem na ogródZrobiłam dzisiaj zakupy owocowo-warzywne z zamiarem zwiększenia ilości witamin w jadłospisie:) Co prawda zakupy są bardziej owocowe niż warzywne, ale kapusta musiała być:) Składniki: 1/4
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comCzas czytania: 2 min Wegetariańskie „pulpety” przygotowane z warzyw i ryżu, świetne danie na obiad. Medaliki proponuje podać z sosem pomidorowym i surówką to będzie wspaniały pełnowartościowy posiłek. Medaliki można również podać na zimno jako przekąska z różnego rodzaju sosami., świetnie smakują z sosem tatarskim. Z masy możecie również przygotować większe kotleciku i po usmażeniu podać(...)prostu pomińcie chili. Print Medaliki warzywne z sosem pomidorowym .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Wegetariańskie medaliony idealne na obiad. Course Obiady Cuisine Polska Keyword kapusta, ryż Cook Time 20 minutes Total Time 20 minutes Author Anna Ingredients Składniki na medaliony 150 g białej kapusty bardzo drobno poszatkowanej 1 średnia marchew starta na drobnych oczkach
SprawdzonaKuchnia.plSurówka ” Tęczowa ” z kapusty pekińskiej Surówka ” Tęczowa” z czerwonej kapusty pekińskiej , to bardzo prosta przystawka do obiadu . W tym roku po raz
Ogrodnik w podróżySurówka dwudniowa na podstawie przepisu Beaty Sz. z cincin.cc. Jej ogromną zaletą jest to, że przygotowuje się ją z dnia na dzień. Smakuje wyśmienicie. Autorka proponuje bardziej urozmaicony skład i dwie wersje zalewy. Nam smakuje w najprostszej postaci. 1 główka kapusty średniej wielkości 2 spore marchewki 1 większa cebula Zalewa: 1/4 szklanki wody 1/4 szklanki octu 1/2 szklanki oleju
Praktyczna plbędą miękkie dodać pokrojoną w plastry cebulę, posypać zielenizną . Surówka z ogórków kiszonych i szalotek Dzień 2 Jabłka - łącznie 7 sztuk Sok: marchew, jabłka (700ml) Zupa cebulowo - pomidorowa (do wczorajszej zupy dodałam pomidory) Ogórki kiszone 2 szt Jabłka gotowane z cynamonem Dzień 3 Jabłka Sok marchew - jabłko (500 ml) Kapusta gotowana (krojona) z marchewką, cebulą, ziołami, solą Brokuł gotowany
Co na wege obiad?ocet ryżowy do smaku kilka łyżek oleju ryżowego Kapustę poszatkować, rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki, natkę po umyciu posiekać. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać kiełki oraz przyprawy i wymieszać surówkę. Zostawić ją na kilka minut do przegryzienia się smaków. Podawać
Ewa w kuchniPrzepis na piernik świąteczny dojrzewający jest w rodzinie państwa Malesów przekazywany z pokolenia na pokolenie od XIX wieku. Jest zarazem obowiązkową potrawą na Boże Narodzenie - podobnie
Cztery Fajerypapryką. Kapustę drobno kroimy. Łączymy ryż, mięso i kapustę. Doprawiamy do smaku i mieszamy. Nakładamy na skórki. Zawijamy. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Pieczemy pod przykryciem 45 minut w temperaturze 180 st. C oraz dodatkowo 15 minut bez przykrycia. Można w piekarniku razem upiec ziemniaki. Wystarczy podzielić, dodać sos, surówkę i gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnySurówka, którą chyba zna każdy, choć jak tysiące innych przepisów, w każdym domu smakuje inaczej. Polecam dzisiaj swoją, wielokrotnie wypróbowaną wersję. Świetnie pasuje jako dodatek praktycznie do każdego obiadu mięsnego, rybnego, jajek, wędlin czy kanapek. Składniki: 4 szklanki startej na szatkownicy kapusty 1 duża marchewka 1 mała cebula Sos: 2-3 łyżki majonezu 1 ł yżka
Gosia gotujecukinii, marchewki, jabłka i szczypiorku. Sprawdzi się jako dodatek do drugiego dania, do potraw smażonych, pieczonych oraz z grilla. Polecam dodatki do obiadu: ** Buraczki ze śmietaną ** Duszoną białą kapustę ** Sałatę ze śmietaną ** Buraczki z cebulką do obiadu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: młoda cukinia (około 500 g) 2 marchewki 1 jabłko 1-2 łyżki majonezu sól i pieprz opcjonalnie(...)posiekany szczypiorek, majonez i przyprawy. Opcjonalnie możesz zaostrzyć smak dodając sok z cytryny. Sałatkę dobrze wymieszaj. Podawaj zaraz po przygotowaniu lub przechowuj w lodówce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówki i sałatki obiadowe: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na sałatki: Sałatka z makaronem i papryką Sałatka z szynką i ananasem Sałatka brokułowa z papryką Sałatka
Kulinarny S.O.S.wykorzystujemy do surówek – nie wyrzucamy!!! (zobacz przepis na Surówkę z kiszonych buraków ), i nastawiamy kolejny zakwas. Sok jest gotowy do picia, możemy go po wyjęciu z lodówki lekko podgrzać, ale nigdy nie zagotowujemy bo straci właściwości. MOŻNA (ale nie trzeba): Do buraków dodać kawałek chleba razowego, lub odrobinę soku z kiszonej kapusty czy ogórków kiszonych – w kolejnych kiszeniach można dorzuć
Dorota SmakujeDuszona kapusta kiszona z mięsem 3. Kulebiak z kapustą i grzybami 4. Kapuśniak z ziemniakami 5. Zapiekane ziemniaki w śmietanie Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na sałatki: 1. Sałatka z tortellini 2. Sałatka z łososiem i szpinakiem 3. Warstwowa sałatka z brokułem i szynką 4. Sałatka makaronowa z chrupiącym salami 5. Surówka z pomidorów i papryki Oto 5 najchętniej oglądanych
PatiGotuje