godzinę do lodówki na mocno gorącym smalcu kotlety smażyć na rumiano obtoczone w panierce do kotletów kiszoną kapustę 50 dag połączyć z pokrojoną w kostkę małą cebulą, cukrem, pieprzem, olejem rzepakowym do smaku kotlety podawać z tłuczonymi ziemniakami i surówką - smaczny, sycący obiad...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwszystkich stron na rumiano *** *** Mięso zdejmujemy z patelni. Cebulę kroimy w kosteczkę i lekko podsmażamy, następnie dodajemy startą marchew i całość jeszcze przez chwilę podsmażamy *** *** Na patelnie dokładamy posiekaną kapustę. Całość delikatnie solimy i pieprzymy, zalewamy bulionem, mieszamy i dusimy pod przykryciem około 10 minut *** *** Następnie dodajemy klopsiki, całość znów przykrywamy i dusimy około 20 minut *** *** Po tym czasie przygotowujemy(...)POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Klopsiki w kapuście pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemMłoda kapusta na gęsto z koperkiem Młoda kapusta zasmażana z koperkiem i jabłkami to smak mojego dzieciństwa. Kiedy tylko w sklepach i na lokalnym bazarku pojawiają
Cztery Fajerydziału PRZETWORY , który systematycznie jest uzupełniany. SPIS PRZETWORÓW Bez czarny Powidło Borówka Kapusta czerwona z borówkami Brukselka Pasteryzowana Brzoskwinia Marmolada Buraki/ botwinka Barszcz kiszony Barszcz wiosenny i jego pasteryzacja Botwinka pasteryzowana Buraczki na barszcz czerwony Ćwikła z papryką Surówka warzywna z burakami Przecier z pieczonych buraków do słoików na zimę Surówka z cukinii i buraków Cukinia Leczo(...)cukinia marynowana Surówka z cukinii i buraków W przecierze pomidorowym Dynia Marynowana Na słodko z anyżem Słodzik dyniowy z alkoholem Z żurawiną na słodko Fasolka szparagowa Marynowana Gruszka W occie Grzyby Grzyby z papryką Kurki z papryką Puree grzybowe W przecierze pomidorowym Jabłka Na szarlotkę Nutella z jabłkiem Tarte Jajka W marynacie Kalarepa Marynowana Kalafior Z marchewką Kapusta Kapusta czerwona
Tradycyjna KuchniaKapusta to bardzo wartościowe warzywo i łatwe w przechowywaniu, o tym wiecie z pewnością. Można ją przygotowywać na milion sposobów. Nie od dziś też wiadomo, ze idealnie komponuje się z pomidorami, pasuje do mięs ale i w daniach wege sprawdza(...)się równie dobrze. Mi bardzo smakuje z orientalnymi przyprawami oraz z naszym polskim kminkiem, a najbardziej lubię tę młodą w surówkach! Tym razem postanowiłam zrobić z niej warzywny gulasz. Małżon dostał go do pracy w towarzystwie usmażonej kiełbaski. Mloda kapusta z nutka orientu, w pomidorach pół główki młodej kapusty, poszatkowanej 2 marchewki, pokrojone w plasterki mała cebulka, pokrojona w piórka
Dzieje kuchennej WiewióryWarstwowa sałatka z tuńczykiem Warstwowa sałatka to moim zdaniem jedyna , która zawsze wygląda apetycznie . Możliwości jej skomponowania są wprost nieograniczone i zależą tylko od gustu twórcy
Ogrodnik w podróżypieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, sok z cytryny 1 łyżka, bułka tarta 1 szklanka, orzechy włoskie 3/4 szklanki/zmielone, olej rzepakowy - ile potrzeba, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, surówka - jaką lubisz umyte i osouszone z wody filety dorsza posypac kucharkiem pieprzem sokiem z cytryny, jajka z łyżeczką oleju (panierka lepiej się trzyma) dobrze rozbełtać widelcem, bułkę tartą wymieszać(...)gorącym oleju smazyć na rumiano z każdej strony ugotowane ziemniaki utłuc z 2 łyżkami gęstej śmietany, posiekanym koperkiem z pietruszką kapustę kiszoną 50 dag wymieszać z jedną pokrojoną cebulą, do smaku cukrem pieprzem, olejem, zieleniną, filety podać z ziemniakami, surówką - filety w panierce z orzechami maja aromatyczny smak i bardzo smakują..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsmażenia *** Do mielonego mięsa dodajemy, drobno pokrojoną cebulę, przeciśnięty czosnek, jajko, bułkę tartą oraz przyprawy- do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Kapustę kroimy w drobną kosteczkę *** *** Pokrojoną kapustę dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy *** *** Z masy mięsnej formujemy niewielkie klopsiki, które następnie obtaczamy w mące *** *** Klopsiki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, ze wszystkich stron na rumiano *** *** Mięso zdejmujemy(...)POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Klopsiki z kapustą w sosie serowo-porowym pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemMłoda kapusta jest jednym z tych warzyw, na które wiosną czekam z największym wytęsknieniem. Pierwszy na nią głód zaspokajam zwykle surówkami, by później z tych zielonych, chrupiących i słodkich główek pasjami wręcz przygotowywać bigosy, zupy i wszelkiej maści potrawki. Jednym z efektów tej mojej pasji w przygotowywaniu kapuścianych dań jest wegańska zupa z dodatkiem młodych ziemniaków oraz marchewek. Słodycz warzyw(...)zyskuje tu przełamanie dzięki dodatkowi przypraw ( viva wędzona papryka!), także całość ma wyrazisty, głęboki i pełen charakteru smak. Składniki na 4 – 6 porcji: 1/2 główki niedużej młodej kapusty (około 450 g) 3 nieduże, najlepiej młode marchewki 6 – 10 niedużych młodych ziemniaków (lub 2 średnie zwykłe) 2 laski selera naciowego 1/2 cebuli 1/2 pora 2 ząbki czosnku 3 łyżki passaty pomidorowej
Even Better Foodłyżkę masła i podsmażamy na nim pokrojoną w kostkę cebulę oraz pocięte w plastry pieczarki *** *** Następnie dokładamy startą na tarce marchew, mieszamy i jeszcze przez chwilę podsmażamy *** *** Dodajemy pokrojoną kapustę oraz liść laurowy i ziele angielskie, mieszamy, podsmażamy przez chwilę i zalewamy bulionem *** *** Dodajemy podsmażone klopsiki, mieszamy *** *** Całość dusimy na małym ogniu, pod przykryciem przez około 20 minut, co jakiś(...)TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Bigos z młodej kapusty z klopsikami pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemwielu postaciach – i na ciepło, i na zimno. Jako dodatek – surówkę, lub jako główne danie – na przykład w postaci bigosu czy gołąbków. W towarzystwie potrafi zabłysnąć. A sama? Zobaczcie, jak niewiele jej trzeba żeby wydobyć z niej to, co najlepsze. Jak wiele innych warzyw tak i kapusta daje się upiec. Przy wysokiej zawartości wody pieczenie kapusty musi przebiegać
Karo in the Kitchenlistków rukoli 1 dymka ze szczypiorem 3 łyżki jogurtu greckiego 3 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Kapustę szatkujemy w cienkie paski, ogórki w pół plastry a dymkę w krążki. Wszystkie składniki surówki wrzucamy do miski. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy
Qchnia po prostuChoć kapusta czerwona jest nadal mniej popularna niż kapusta biała, z pewnością kojarzymy ją z widokiem klusek śląskich i mięsnej rolady, sowicie polanych sosem bądź jako
kurkanielotka.plDzisiaj zapraszam na nieco inną niż zwykle kapustę pekińską. Trafiła mi się na zakupach taka piękna, różowo- czerwona, to i dresing musiał być odpowiednio inny
Gosia gotujeZapraszam na smaczną i bardzo prostą w wykonaniu surówkę obiadową. Surówka doskonała do wszelkich rodzajów mięs i ryb. Polecam :) Składniki - 2 duże marchewki - pół mniejszej kapusty pekińskiej - kilka pomidorków koktajlowych - kilka rzodkiewek - zielona cebulka lub szczypiorek - łyżka śmietany 12 lub 18 % - łyżka mleka - sok z cytryny - sól, pieprz do smaku Wykonanie Marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach kapustę pekińską
Kuchnia z widokiem na ogród